• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    W_NOICE78: Co to máš za model? Podle obrázku na infotainmentu mi přijde, že to je model před faceliftem, ale myslel jsem, že FSD je jen na HW4
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Rollout už dorazil. Naživo je to úplně jinej level než z videa, fakt wow. Škoda jen, že EU verze nemá speed profily jako US. Všude, kde je limit 30 km/h, ho poctivě dodržuje, což je dobrý pro bezpečnost, ale už moc ne pro ty, co jedou za mnou :D Speed offset v zástavbě na rychlost nemá vliv. Je ohleduplný k chodcům a snaží se předvídat.
    Trial je 62 dní, tak mám asi protekci, protože normálně je jen na měsíc. Je to lákavý, ale předplatný zatím asi neplánuju, uvidíme. Dokud to neplatí po celý Evropě, tak to stejně pro mě moc nemá smysl.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Gratulace, že se to tu vydalo i za pravidlo č. 2. Nebudu kritizovat, nejsem lepší (vrána k vráně sedá?), ale stydět byste se (alespoň) měli. 😊
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    DZODZO: čistě technicky, každá/ý/x má portů hned několik
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DZODZO: Musíš koukat na velikost bot. Mejkap a šatičky zakryjí ledasco, ale s haksnou vel. 47 neudělají nic.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PEPAZZ: ktovie kolko z nich ma kabel a kolko nabijaci port :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Thajsko extra services ;)

MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Hlasim zo sluzobky z Nemecka, ze jazda v bmw a jazda v Enyaqovi s najlepsou vybavou sa na spolujazdcovi zas tak nelisi, nemam pocit, ze tie auta by boli v inej triede. Mercedes mi pride co sa tyka interieru ako trochu ina liga, asi ide i o design style. Asi ten Mercedes prehodnotim. Dost kolegov si realne skodovku vybralo (co ma trochu i tesi). Ono teda ked mas limit na budget, tak u toho bmw si realne moc nenavymyslas.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Model Y je v USA do konce roku vyprodán
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    PEPAZZ: Tak jasne ze to maj vypnuty.
    Bentley, Rolls Royce, Maybach atd davaly desitky milionu eur do vyvoje odhlučnění, aby bylo v kabině maximalni ticho.
    Tady je to byproduct pohonneho ustroji a nekdo si rekne, ze se mu po tom silenym hluku styska, tak si to pousti do repraku...

Ja to v ipace pustil přesně jednou.
    Teď už to lidem ani jako fičuru neukazuju, rovnou zdurazňuju, jaky je ticho...
    GREGI
    GREGI --- ---
    FINSON: je to dost fresh co to tam montuje:)
    FINSON
    FINSON --- ---
    TOMBRIDER: Na paráda, díky! Žil jsem se zastaralou informací, že na i3 tažné nejde vůbec.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    FINSON: Co BMW i3?
    Tažné lze dodělat, a smysluplné.
    "Doplňková služba

Tažné zařízení pro BMW i3
    1 800 € včetně montáže

Pro brzděný přívěs do 1 200 kg"
    Ceník baterií a upgradu BMW i3 | i3upgrade
    https://www.i3upgrade.cz/cz/cenik.html
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    PEPAZZ: Zvuk možná, řazení ne, tam se lidi dost shodujou, že je to příjemnější, když jedeš ostře. Já tím ještě nejel, musím napsat do Hyundaie, jestli už mají 6N, ale u aut bez toho je hrozně nepřirozený, že před zatáčkou brzdíš komplet jen brzdou (OPD při ostrým tempu používat moc nejde) a navíc ta gradace výkonu/krouťáku pomáhá s dávkováním plynu.

Problém elektromobilu při ostrý okreskový jízdě je, že strašně snadno neodhadneš přidání plynu a dáš ho moc.
    FINSON
    FINSON --- ---
    TOMBRIDER: To už jsem zjistil 😁
    id.3 na mě vypadla z filtru na cenu, no. Tak zas nic.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    FINSON: Musíš se podívat jinam než na ID3.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PEPAZZ: tak my mame vo firme zakazane Huawei zariadenia uz nejaky ten patek, ci uz mobily alebo sietove prvky, bolo by naivne si mysliet, ze v inych cinskych komponentoch to smirovanie nebude :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    nejak se to množí , NIO ktere slibovalo ze neposílá data z EU do číny se ukazalo že kecaj a do číny posílaj všechno, BYD - tam to bylo imho uplne jasné, Yutong autobusy to samé.

Hacking this BYD was too easy; it didn’t even have a password | Four Corners Documentary
    https://youtu.be/_TZFcyzGEiY?t=175

Norway discovers electric buses have a secret backdoor to China | DW News
    https://www.youtube.com/shorts/E4n5Tv_gN2g
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    PEPAZZ: To samy u Mustanga- zapnul jsem to tak 4x
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    GREGI: ad ioninq 5N podle mého skromného nazoru ten zvuk a razeni lidi co to auto maj pouzivaj jen když vezou nekoho kdo v tom nejel, jinak to maj vypnuté ..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam