• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    Vitejte v boardu Elektromobily!

Prosim dodrzujme stejna rules*, jako napriklad v obdobnych subreddits na Redditu.

1) Zadne vulgarity. Zadne drama.
    2) Toto je SFW board (pouze obsah vhodny pri praci).
    3) Pokud mozno bez ICE (aut se spalovacim motorem) prosim, na to jsou na Nyxu vhodnejsi boardy.
    4) Toto neni vhodny board pro napr. vase culture wars proti EV.
    5) Board je urceny primarne pro majitele EV a zajemce o nakup EV. Omladina "az mi bude 18+" tez vitana, fandim vam. Chapu nutkani napsat nam, ze si to nikdy nekoupite, nebo jeste nekoupite, ale prosim vyuzijte jine boards. Uvazujte, jak by to tu vypadalo, kdyby nam sem tohle napsal kazdy z uzivatelu Nyxu.
    6) Idealne drzme diskuzi v pratelskem duchu.
    7) Mit nazor na CN automobilky, Elona Muska, temnou minulost nekterych DE a IT automobilek, Henryho Forda I atd, muzete. Ale prosim snazte se neprekrocit bod #6, nebo dokonce bod #1. Pro tyto ucely prosim vyhledejte boardy vhodne pro ostrou socialni nebo politickou kritiku.
    8) Při vkládání linků je nutné vždy přidat vlastní input (shrnutí, komentář, oponentura/souhlas apod.), stačí v pár větách zdůvodnit proč je sem odkaz umístěn.

Diky za pochopeni 🤦‍♂️ Pozor, druhé varování může být za 7 dnů RO i hůře.

Prejeme prijemnou zabavu 🚗🔋 a hlavne bezpecne kilometry za volantem / s autopilotem.

* Work in progress
    rozbalit záhlaví
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    NIKDAS: Ovládací prvky → Software → Další informace o vozidle. Tam je přímo Autopilot computer HW3/HW4.

How to Check If Your Tesla Has Hardware 3 (HW3) or Hardware 4 (AI4) - Not a Tesla App
    https://www.notateslaapp.com/news/2173/how-to-check-if-your-tesla-has-hardware-4-ai4-or-hardware-3

Tesla FSD dorazilo do Česka! Co potřebujete k aktivaci | BACINA.TV
    https://youtube.com/shorts/z1SFvQH7tVY?si=X4Qef7ev3uAHZeGp
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    W_NOICE78: kde to hw4 ověřit?
    Mame to stejne, jen uz z prosince, teoreticky by taky mela mit 4, ale jisty si nejsem
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    UNECE normy - Návrh od výrobců - menší restrikce pro smart summon - "přijeď ke mně".

Tesla's Smart Summon May Soon See a Range Increase in Europe - Not a Tesla App
    https://www.notateslaapp.com/news/4719/teslas-smart-summon-may-soon-see-a-range-increase-in-europe

W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    PEPAZZ: Nezmizel, zůstal tam.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    W_NOICE78: hele zmizel ti z nabídky autosteer/ autopilot?
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Ted jsme premýšlel nad tím jak mají jednu napravu na sílu(krouták) a druhou na dalnici, že zrejme budou obě napravy krom jiného i jinak zpřevodované (jiný převodový poměr)

Tesla European Semi full presentation by Dan Priestley at IAA Hannover 2026
    https://www.youtube.com/watch?v=NuRbGXBjKmY&pp=ygUfdGVzbGEgc2VtaSBwcmVzZW50YXRpb24gaGFtYnVyZw==
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    MADBANANA: Je to poslední verze původní Y před Juniperem, z jara 2024, už s HW4.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    W_NOICE78: Co to máš za model? Podle obrázku na infotainmentu mi přijde, že to je model před faceliftem, ale myslel jsem, že FSD je jen na HW4
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Rollout už dorazil. Naživo je to úplně jinej level než z videa, fakt wow. Škoda jen, že EU verze nemá speed profily jako US. Všude, kde je limit 30 km/h, ho poctivě dodržuje, což je dobrý pro bezpečnost, ale už moc ne pro ty, co jedou za mnou :D Speed offset v zástavbě na rychlost nemá vliv. Je ohleduplný k chodcům a snaží se předvídat.
    Trial je 62 dní, tak mám asi protekci, protože normálně je jen na měsíc. Je to lákavý, ale předplatný zatím asi neplánuju, uvidíme. Dokud to neplatí po celý Evropě, tak to stejně pro mě moc nemá smysl.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Gratulace, že se to tu vydalo i za pravidlo č. 2. Nebudu kritizovat, nejsem lepší (vrána k vráně sedá?), ale stydět byste se (alespoň) měli. 😊
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    DZODZO: čistě technicky, každá/ý/x má portů hned několik
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DZODZO: Musíš koukat na velikost bot. Mejkap a šatičky zakryjí ledasco, ale s haksnou vel. 47 neudělají nic.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PEPAZZ: ktovie kolko z nich ma kabel a kolko nabijaci port :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Thajsko extra services ;)

MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Hlasim zo sluzobky z Nemecka, ze jazda v bmw a jazda v Enyaqovi s najlepsou vybavou sa na spolujazdcovi zas tak nelisi, nemam pocit, ze tie auta by boli v inej triede. Mercedes mi pride co sa tyka interieru ako trochu ina liga, asi ide i o design style. Asi ten Mercedes prehodnotim. Dost kolegov si realne skodovku vybralo (co ma trochu i tesi). Ono teda ked mas limit na budget, tak u toho bmw si realne moc nenavymyslas.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Model Y je v USA do konce roku vyprodán
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    PEPAZZ: Tak jasne ze to maj vypnuty.
    Bentley, Rolls Royce, Maybach atd davaly desitky milionu eur do vyvoje odhlučnění, aby bylo v kabině maximalni ticho.
    Tady je to byproduct pohonneho ustroji a nekdo si rekne, ze se mu po tom silenym hluku styska, tak si to pousti do repraku...

Ja to v ipace pustil přesně jednou.
    Teď už to lidem ani jako fičuru neukazuju, rovnou zdurazňuju, jaky je ticho...
    GREGI
    GREGI --- ---
    FINSON: je to dost fresh co to tam montuje:)
    FINSON
    FINSON --- ---
    TOMBRIDER: Na paráda, díky! Žil jsem se zastaralou informací, že na i3 tažné nejde vůbec.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    FINSON: Co BMW i3?
    Tažné lze dodělat, a smysluplné.
    "Doplňková služba

Tažné zařízení pro BMW i3
    1 800 € včetně montáže

Pro brzděný přívěs do 1 200 kg"
    Ceník baterií a upgradu BMW i3 | i3upgrade
    https://www.i3upgrade.cz/cz/cenik.html
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    PEPAZZ: Zvuk možná, řazení ne, tam se lidi dost shodujou, že je to příjemnější, když jedeš ostře. Já tím ještě nejel, musím napsat do Hyundaie, jestli už mají 6N, ale u aut bez toho je hrozně nepřirozený, že před zatáčkou brzdíš komplet jen brzdou (OPD při ostrým tempu používat moc nejde) a navíc ta gradace výkonu/krouťáku pomáhá s dávkováním plynu.

Problém elektromobilu při ostrý okreskový jízdě je, že strašně snadno neodhadneš přidání plynu a dáš ho moc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam