• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHARELATED - spříznění na cestě
    PARAZIT
    PARAZIT --- ---
    SNOP: díl to jsem už někde slyšel, myslim, že v prváku v biologii, ale dík za zopakování... já vim, že taková je oficiální verze, snažil jsem se hledat alternativu víš:)
    DAW: Ne jsme odsouzení být svobodní ... ve své nesvobodě:) Prostě máme možnost se osvobodit ze své nesvobody a tím jsme vlastně trvale svobodní, možná jen latentně, ale je to v nás přítomné a to znamená, že realizace je jen pouhé naplnění toho... tedy uskuztečnění toho tak, že to si to zvnitřním, vlastně spíš tím prolnu tak, že to vyplave i napovrch.
    Mmchodem, je lepší víc chodit do lesa a méně o něm číst.. strom na poli neni moc spokojenej...už jen kvůli chemickejm hnojivům...
    SNOP: tAk tohle slyším poprvé... Lvi jsou jedni z mála živočichů dnes tak přirovnávaným k lidem protože zabíjejí i jen z rozmaru... no a pak u lvic je také časté lesbické chování, ale to jen na okraj. A takhle zobecnit květiny? Cože... mech na stromu se ho nesnaží zabít, orchidej taky neni vrah, kopretina nechce zavraždit pampelišku...
    SNOP: Rostliny se na rozdíl od zvířet mohou docela i třeba prolínat... jestli soupeří, tak proto, že je to pro ně přirozené a nemyslim, že by to bylo agresí...
    EVA_: Buk? Vůbec... Zkus se někdy plazit mlázím:)
    NATASHA: Nech jí, to je úžasnej tvor... krásně kvete:)
    Řekni jí, ať toho nechá:)
    GRETKA: V davu je síla... vlny vytvoří jen silný proud... a vítr.
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    DAW: To není pravděpodobnost, to je fyzika. :-)
    DAW
    DAW --- ---
    GRETKA: No ja moc na pravdepodobnosti neverim. Blesk do tebe muze uhodit i kdyz rostes prostred lesa. Kdyz se ti neco stane, tak to, ze to melo jen malou pravdepodobnost ti muze byt stejne jedno. Bud se to proste stane, nebo ne..
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    DAW: zas kdyz prijde bourka, tak se blesk spis trefi do toho osamoceneho stromu nez nejakeho z toho lesa...
    SNOP
    SNOP --- ---
    Do kmene nebo ke korenum. Udajne.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    SNOP: Trnka přežila Roundup, jsem ochotná to zkusit. Aplikuje se to na list nebo se to musí vbodnout do kmene?
    SNOP
    SNOP --- ---
    Ustalovac.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Trignomův dědeček rouboval na trnku. Měl pravdu - rouby byly silné a přežily. Neměl pravdu - trnky nám teď lezou ze všeho.

    P.S.: Vítám návrhy na zničení trnky.
    SNOP
    SNOP --- ---
    Jsou druhy agresivnejsi a mene agresivni. A pochopitelne les nebo louka do jiste miry funguji jako organismy, takze tam to plati s vyhradami.
    EVA_
    EVA_ --- ---
    SNOP: Sranda, my tady jihneme nad prirovnanim ke stromum, a Ty si prijdes, suse konstatujes, jak se veci maji z Tveho sectelejsiho hlediska a my abysme ty svoje vzletnosti prerovnavali. Hrozny. Jsi bourac babovicek.
    EVA_
    EVA_ --- ---
    SNOP: Az tak? Mela jsem za to, ze jediny strom, ktery nenecha kolem sebe nic jineho prezit, je buk...Zajimavy.
    SNOP
    SNOP --- ---
    SHEEN: Jestli to nebude tim, ze pro tuto extremne agresivni strategii kdysi rozhodly.
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    SNOP: Jestlit o nebude tím, že si rostliny jaksi nemohou jít po svém, hledat si jiné místo na slunci. :-)
    SNOP
    SNOP --- ---
    Druha vec je, ze zivocichove na sebe utoci spise vyjimecne. Typickym jevem, kdyz se setka lev a antilopa je, ze se minou a jdou si po svem. Oproti tomu kdyz se setka jeden druh kytky s druhym, bojuji spolu tak dlouho, dokud jeden z nich totalne nezdecimuje ten druhy (jsou i vyjimky, ale opravdu spise vyjimky). To, proc nam rostliny pripadaji tak mirumilovne, je casovym meritkem. Jejich zivot je mnohem pomalejsi.
    DAW
    DAW --- ---
    PARAZIT: Neni prave ta nenavist a agrese zrejmy dukaz toho, jak moc jsme navzdory vsem nasim iluzim vlastne nesvobodni?

    (BTW - Rozdil mezi stromem v lese a stromem na poli vidim v tom, ze strom, ktery roste osamocene muze vyuzit vsechno slunecni zareni a ziviny plne, aby se rozkosatil a rozrostl co nejvice a ve vsech smerech. Presto je urcite v komunikaci se vsemi lesy okolo, nebot jemna sit podhoubi propojuje cele kontinenty do jedineho komunikacniho multiorganismu..)
    SNOP
    SNOP --- ---
    Rostliny komunikuji predevsim chemicky, tedy vlastne vunemi.
    A stromy v lese taky mykorhyzou, takze koreny zprostredkovane pomoci podhoubi.
    PARAZIT
    PARAZIT --- ---
    DAW: Hm víš jsem si to říkal i dřív, mez námy a stromy musí být veliký rozdíl... oni se komunikaci potřebují neustále dotýkat, nemohou mít v sobě nenávist a agrey, to by svojí neustálou blízkost nevydržely... uvažoval jsem jak komunikují, pak mě napadlo, že city... neuvěřitelná senzitivita jim slouží jako komunikace... Jen se koukni jak roste strom osamocený v poli a strom v hustém neprosekávaném lese.....
    EVA_: My máme možnost radosti z naší aspirace, protože jí můžeme dosahovat, s nepoměrně větším zapříčiněním vlastní vůlí.... prostě jsme asi nejvíce svobodnými a tak jsme paradoxně v svobodě uzavřeni....
    EVA_
    EVA_ --- ---
    DAW: Hm...nevim. Ja s tim predurcenim trosku nesouhlasim.:-) Jako kdyby implikovalo nemoznost menit svuj osud...
    Mozna s nim nesouhlasim taky proto, ze cim vic jsem se soustredila na to, ze bych mela byt k necemu predurcena, tim vic jsem to hledala a nemohla najit.:-))) Popremyslim.
    DAW
    DAW --- ---
    EVA_: Dik :-)
    A ja si myslim, ze ten rozdil tam sice je, ale neni az tak velkej. Kdyz bychom zustali u tech stromu, tak ja verim, ze kazdy jsme tak nejak predurceni nest jedno konkretni ovoce, ale sami si volime jakym zpusobem a urcujeme jeho vyslednou urodnost a chut..
    EVA_
    EVA_ --- ---
    DAW: Cece, Ty se mi hezky ctes.:-)
    Jen bych trosku polemizovala s tim smyslem - se obavam, ze rozdil mezi nami a stromy je ve vuli; my ten smysl svymu zivotu davame sami.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam