• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHARELATED - spříznění na cestě
    SNOP
    SNOP --- ---

    Pro neanglicke zleva shora:
    "V nasem nabozenstvi se modlime k vsemocnemu jezkovi!"
    "Verime, ze vse je rizeno malym muzickem v polobotkach a sombreru!"
    "Buh stvoril svet za sedm dni!"
    - Uboha konkurence byla hlavnim duvodem, proc se krestanstvi tak rychle uchytilo.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Hmm. Vnímat všechno v souvislostech je někdy komplikace: okamžitě jsem si vybavila to důlní neštěstí v Polsku.
    JOGIN
    JOGIN --- ---
    Co zůstane pod pokličkou a neodpšoukává průběžně, tak pak jednou exploduje. Denis Papin
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    SETEC: (Opožděná reakce) Co se týče onoho komunikování problému, ano, mám to také tak. Ovšem toto podstupuji s lidmi nejbližšími mému srdci a nevidím jediný důvod, proč bych se tím měl do hloubky zaobírat veřejně v tomto či kterémkoli jiném klubu. Notabene s někým, kdo je s lecčím hotový dříve, než o tom ví byť jen pouhý zlomek. Nemluvě o tom, že už jsem to (minimálně z velké části, pokud ne úplně) dávno odkomunikoval v realitě.

    Mimochodem, ta má "invektiva", kterou zmiňuješ, nebyla - z mého úhlu pohledu - ani tak invektivou, jako spíše mým pohledem na tvé, řekněme zbytečné psychologizování. A už vůbec nebyla obranou před otevíráním věcí, které by snad měly raději zůstat "pod pokličkou", jak mi tu píšeš - byla obranou před otevíráním se ne(v)hodnému a to je, řekl bych, docela podstatný rozdíl. ;)
    SETEC
    SETEC --- ---
    Oprava: I ty rusko :)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Já Nataša.
    SETEC
    SETEC --- ---
    NATASHA: I ty ruse.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Někdo by třebas rovnou šel po IP adrese, vzal samopal a vystřílel celý bydlík. Velice individuální :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    JOGIN: Což je tvůj úhel pohledu, který ti pochopitelně nikdo nebere.. ;)
    SETEC
    SETEC --- ---
    JOGIN: 4 dohody je zajimava kniha a myslim, ze je v ni hodne pravdy, zdanlive nepodstatne veci, ktere maji na cloveka opravdu velky dopad.
    JOGIN
    JOGIN --- ---
    Na to jsem četl prima knihu Toltécké moudrosti 4 dohody... Jedna z pravd je, že se snažíme své myšlenky přisuzovat druhým a často se tak dostaneme do konfliktu, protože druhý vůbec nemusí uvažovat tak, jak uvažujeme my sami.
    SETEC
    SETEC --- ---
    JOGIN: Ono je to tak, ze jsem chtel probrat nejake tema na ktere jsou nalepene emoce... ale ja to zkousel probrat bez emoci a ouha
    JOGIN
    JOGIN --- ---
    Vůbec mi není jasné, že by SETEC řekl něco, co by STEPNI VLK muset takto prožívat. Velice individuální...
    SETEC
    SETEC --- ---
    STEPNI_VLK: Ja beru v potaz to, ze o tom nechces komunikovat. Taky pro me byl citelny zasah prazdnoty, kdyz jsme se u stedrovecerni vecere misto v 6 schazeli ve 4 pokud se nam to vubec postestilo.
    Chapu, ze je asi na miste se vic ptat nez delat svoje dedukce a zavery. Zamyslim se nad tim. To ponizovani jsme myslel na tvoje invektivy o spoluku domacich psychologu coz jsem vnimal jako tvoji obranu pred otevirnim veci z tveho . Ja jsem jen mel zajem bavit se na tohle tema protoze si myslim, ze je to citlive tema, ktere muze pomoci i jnym nez me samotnemu. Ted myslim obecne to jak se clovek vyrovnava s ranami osudu.
    Ja treba osobne tim, ze mam prostor komunikovat, s nekym kdo mi da prostor smirit se s tou ztratou a prijmout ji. To ze jsem ji prijal citim tak ze odejde bolest a negativni emoce a ja citim otevrenost bavit se na to tema a byt pritom v pohode. Nekdo to resi tim, ze se uzavira a snazi se na to nemyslet, ale to treba v mem pripade vede k tomu ze se pak citove ztahuju ze zivota.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NATASHA: Díky za zastání. Ano, neomalenost, to je to pravé slovo pro SETECovo počínání. Jinak co se týče příčetnosti, tak po většinu času nemám problém.. Myslím, že to zatím zvládám docela dobře - i ve srovnání s jinými lidmi a jejich zkušeností s úmrtím někoho blízkého. A rozhodně to s sebou nenese to, že bych na mámu nemyslel nebo ten zážitek nějak vytěsňoval, jak se tu SETEC snažil absolutně nesmyslně dovozovat, spíše naopak.. Nejtěžší zkouška nás však nejspíš čeká až teď: pomalu se blíží první vánoční svátky bez maminky. A přestože už i ty poslední byly hodně smutné, teď to bude ještě horší.. Ale což, přežili jsme její první posmrtné narozeniny, přežijeme i tohle.

    SETEC: Jedna věc je snažit se, druhá pak opravdu citlivě mluvit. Namísto toho, abys volil otázky tam, kde ti něco nebylo jasné, lepil jsi "díry" nesmyslným dovozováním.. a ještě mi pak psal cosi o tom, ať se ovládám a neponižuju.
    SETEC
    SETEC --- ---
    NATASHA: Citlive mluvit to je pro me velka skola, ale ja se fakt snazim citlive mluvit. A sam jsem rekl take ze ma pravo rici nechci se o tom bavit.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Ale zejména v takových mezních tématech je přece potřeba mluvit citlivě, s rozmyslem...
    Teorie, že problémovou hráz je třeba prorazit i silou, se asi nedá aplikovat plošně. A každý má navíc právo říct "nechci o tom mluvit".
    SETEC
    SETEC --- ---
    NATASHA: Kdyz je malo informaci clovek muze dovozovat nesmyslne to je logicky s tim souhlasim, a vim, ze jsem na tenkem lede, oba vime, jak jsem se treba ja vyrovnaval s rozchodem se zenou, taky jsem byl totalne v prdeli vzdyt to sama vis. Proste jsem nastolil tema ve kterem je hodne emoci a ptal se jak se s tim vyrovnavate, vase pristupy a postupy a reseni. Mylsim, ze Related - sprizneni na ceste je audit ktery se prave na tohle tema velmi dobre hodi, protoze tady jsou lidi kteri se nad necim takovym dokazou zamyslet.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    SETECI, dovozuješ nesmyslně na základě zcela nedostatečného množství informací. A navíc neomaleně - člověk, který někoho ztratil, je velmi citlivý, a nelze se mu takto nabourávat do světa.
    STEPNÍ VLK je ovšem bolestně podrážděný...takže jeho reakce není zcela příčetná, a je to za daných okolností naprosto pochopitelné.
    SETEC
    SETEC --- ---
    STEPNI_VLK: Jestli ti neco vadi, tak se aspon ovladej a neponizuj se. Ja to uvadel jen jako priklad. Stacilo rict nedokazu se o tom bavit. Ale na druhe srane "komunikace je rozpoustedlo problemu".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam