GRETKA: Aha, tak pardon.. máš pravdu, nepochopil jsem to - nějak jsem se v tom ztratil (a to jsem to četl asi třikrát, hehe).. Ale mám takový pocit (pokud je opět mylný, budu jedině rád), že ty jsi zase pro změnu úplně nepochopila ten citát. Což bude ale velmi pravděpodobně zapříčiněno tím, že je vytržen z kontextu. Pochopitelně, že můžeme měnit své názory - a já je také milerád měním, pokud mne někdo přesvědčí pádnými argumenty. Nicméně onen "mus" se vztahuje toliko na aktuální tady a teď - nebere se v potaz časová osa. Ten názor totiž
musí být správný subjektivně (nehraje se na pravdu objektivní)! Jinak totiž vše směřuje k bezbřehé relativizaci..
LESANKA: Snad si opravdu nemyslíš, že mi tohle všechno skutečně pije krev? Snad si opravdu nemyslíš, že u toho devatenáctiletého mladíka šlo pouze o ideál? Pletu se, když mám pocit, že si myslíš, že jsem toho tvého kuřáka "sebevraha" obhajoval a že je mi sympatický?
Když se na zamilovanost podívám z jiného úhlu pohledu, mohu ji s klidným svědomím označit za pomatení smyslů. A mimochodem, nesouhlasím s tím, že takhle nebezpečná zamilovanost je možná pouze v období dospívání. Na to jsi přišla jak? Na základě nějaké statistiky (ano, nemám je rád, ale v tomhle případě nemohu jinak) nebo na základě pocitu odvozeného z vlastní zkušenosti?
Chvíli před smrtí se bojí asi naprostá většina lidí. Jenže chvíli před smrtí už většinou prostě neexistuje žádná jiná volba (letící sebevrah už se ze vzduchu nevrátí zpátky na most, že ano - smrt je zkrátka a dobře rovnoprávná). A mám-li mluvit za sebe, mně z těch dvou tebou zmiňovaných případů není sympatický - ba dokonce ani sympatičtější - ani jeden.
Každopádně nemám problém s respektováním tvého názoru, jakož i sympatií pro devatenáctiletého.. To mi věř - na rozdíl od toho "pití mé krve". ;)