KUATO: a bude tvořit hračky a dekorativní předměty, anebo navrhovat design průmyslových výrobků? Tipuju to na ty hračky, ten obor jsem studovala taky, pilníky a rašple jsme tam používali. (Jedna divoká pubertální spolužačka děsila některé nesmělejší a tehdy zatím nepolíbené spolužáky vyhrožováním, že si bude rašplovat přirození a různými jinými fantaziemi. Pilin tam pravda lítalo hodně, občas i nějakej kus dřeva ulít od pily kam neměl, ale nakonec jsme to studium kupodivu přežili s neuříznutými prsty.)
Jinak tipuju že tvoje dcerka ještě zažije různé fáze prozření a rozčarování o uměleckém světě, o práci rukama i o možnostech uživení se uměleckým řemeslem v Čechách, navíc v době kompjůtrů a plastových hraček z Číny...
Ale zatím ji moc nestrašte :)
Já nakonec po absolvovani dvou vysokých umělecky zaměřených škol rezignovala na snahy o vnucování estetiky klientům nebo na podnikání s malbama. A na to abych umění vyučovala nemám nervy, takže nakonec se skoro už 2 roky živím jako zubní sestřička :-D Tož místo abych vrtala do dřeva teď asistuju u vrtání do zubů. Můzy za mne holt nájem nezaplatí, ale zase si teď můžu malovat o víkendech a nemusím řešit prodejnost a líbivost své tvorby. Každopádně život sám mě naučil nebát se práce (rukama). V patnácti to ale člověk slyšet pravda nechce, to je holt období velkých snů a ideálů, ach :)