• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHARELATED - spříznění na cestě
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    od zari zacinam chodit do angliny, uz toho mam dost.(doufam)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    PLAVEVA, KRULDA: Moment, já to přeložím.
    BASPE
    BASPE --- ---
    BEZEJMENNY: Vis, kdyby to tak bylo a ty by sis byl jisty (sam sebou i tim, co pises), nemel bys potrebu o tom hovorit. Nemel bys potrebu nekoho verejne psychologicky rozebirat, jen proto, ze s tebou chce diskutovat a prave se dozaduje zdroju tvych argumentu. Ver mi. O cem tedy vypovidaji tva slova? O tve nebo me nejistote? Kdo je na dne?
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    BEZEJMENNY: Tvuj motiv je, myslim, "moje obratne volena slova mi davaji moc". Psychicky natlak se pro me prilis nelisi od natlaku fyzickeho, a "psychologicke rozebirani" je, jak jinak, eufemismus.

    BEZEJMENNY: Dobra, menim "uspesny" na "vetsina souhlasi" Teorie zpravidla byva podporena nejakym vyzkumem ci sumarizaci vyzkumu, a pak lze nejak posoudit, nakolik je prijatelna i pro me. Troubocy teorie mohou suplovat zkusenosti s vychovou deti v homosexualnim paru, kterou nemam. To, co pises, vicemene stavi na hlavu zaklad lidske (postavene na hlavu pravda) civilizace - predavani zkusenosti.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    NATASHA: kdybystak strakal linky v nemcine nebo aspon napsala strucne o cem to je;-)) nee, nebijte mne.
    KRULDA
    KRULDA --- ---
    NATASHA: moje anglictina au... nemohu se zucastnit...
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    no on je to tak marginaklni problem imho ze se tomu povetsinou venuji lidi co jsou taky gay/dyke cili z pohledu bezneho heteroxuala nejsou nezaujati uz predem,
    nicmene by to chtelo si precist ty zdroje .
    ackoli mi taky nesedi ze se nenaslo nejake negativum(divne to je, najit se da na vsem) s tou normalitou bych rekla ze je to jako s levactvim...a ze kdysi levaky spolecnost pekne nesnasela:o))

    imho zakorenen myty racionalno vymyti jen velmi stezi, nejvice pomaha osobni zkusenost asi.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Ještě k těm linkům, co sem teď strkám: Zdá se mi, že ty stránky nejsou nijak pro-homosexuální.
    Zatím se mi jeví docela nezatížené.
    BEZEJMENNY
    BEZEJMENNY --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: a jak zhodnotit úspěšnost teorií či dokonce "publikací"?
    O tom přece vždy rozhoduje až praxe a čas, ne?
    Takže zase nějaká forma plebscitu o odborných termínech a teoriích? Pokud vás to zajímá, vytvořte si sami názor na základě příruček k nimž se dostávbáte a napište ho sem.
    Podstatné jsou přece vaše názory, ne ty (většinou podřadné a zbytečné) teorie.
    Vy tvoříte společnost, a rozhodujete o budoucnosti. Vy sami, vaše názory, ne čísi teorie, které nějaký trouba vydal tiskem. ;o)))))))))
    KRULDA
    KRULDA --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: Ono uz samo oznaceni prirozene normalni mi nesedi, kazdej sme nejakym zpusobem vysinuti nebo snad ne? Coz je normalnost, ktera je prirozena :)
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    PLAVEVA: Jo, pekny, dva ze zminenych mytu sdilim, treti napul. :-) V kazdym pripade je to bohuzel psane v tom duchu "my homosexualnove jsme uplne prirozene normalni, a zkuste rict, ze ne". (Nejsou. Ale to neznamena, ze bych je odsuzoval.)

    BASPE: je dulezity si uvedomit, jestli se te informace dozadujes spise jako diskusni zbrane nebo neceho, co proste pouzijes k udolani diskusniho "soupere", nebo jestli Te to zajima. Ja osobne jsem zjistil, ze nekdy pomuze dat durazne najevo, ze me zajima informace sama, a ze ji nechci pouzit proti informujicimu. :-)

    BEZEJMENNY
    BEZEJMENNY --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: to je jen úhel pohledu.
    K tomu, abych ji cíleně urážel, bych musel mít motiv. A ten nemám. Já ji pouze psychologicky rozebírám. ;o)))))))))
    A mám pravdu. Vím, že pro subjekt je těžké a složité to uznat. Ale určité chování je psychologicky tzv. "signifikantní". Pravděpodobnost, že někdo, kdo se chová určitým způsobem je skutečně takový se blíží v praxi jistotě.
    Což mimochodem využíváme instiktivně všichni.

    Fakt, že to Baspe popírá, je jen její způsob společenské obrany. Jen slova. Rozhoduje totiž vždy chování, nikoli to, co o sobě kdo tvrdí. Rozumíte mi?

    NATASHA
    NATASHA --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: Já jsem teď něco našla, snažím se objevit, jak je to nestranné.

    http://adoption.about.com/od/gaylesbian/f/problems.htm
    "Despite dire predictions about children based on well-known theories of psychosocial development, and despite the accumulation of substantial body of research investigating these issues, not a single study has found children of gay or lesbian parents to be disadvantages in any significant respect relative to children of heterosexual parents."
    BEZEJMENNY
    BEZEJMENNY --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: ne, rodina jako společenský aspekt není podmíněna sňatkem. Sňatek je pouze tradiční společenské potvrzení náhodně vzniklého vztahu dvou heterosexuálů. Původem z tradic křesťanství z dob před 2 tisíciletími. Římané například sňatek v naší formě neznali. Jen drobné rodinné oslavy spojené s obětováním lárům a penátům jako veřejné uznání vztahu dvou lidí. Libovolné "rodinné" problémy tehdy řešily zákony patriachátní společnosti - rozhodoval spatra muž jako hlava rodiny.
    BASPE
    BASPE --- ---
    BEZEJMENNY: Neni pravda, ze nesouhlas s mou predstavou povazuji za popreni vlastni osobnosti. Neni take pravda, ze si nejsem jista sama sebou. Mylis se take, pokud minis, ze souhlas okolni spolecnosti s bezvyznamnymi vlastnimi nazory povazuji za meritko sve spolecenske uspesnosti.
    Myslim, ze to vis. Myslim si take, ze tim, ze neustale do druhych kopes nikoho nepresvedcis o tom, ze ty sam si svou osobnosti jisty jsi. Myslim, ze nemluvis o me. Mluvis o sobe. To je ale fuk. Piseme dlouho a prilis a nepostoupili jsme ani o pid kupredu. Stale na tve argumenty cekam. A na jmena onech psychologu taky. A tez na priklady z praktickeho zivota. Kdyz se chces o neco oprit, mel bys mit cim sva tvrzeni dolozit.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    tady je nejaky vycuc a nejaka literatura v zaveru, za zdroje samo nerucim. [ Evy pro Evy *** Lesbian club ]
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    NAVON_DU_SANDAU:
    Ano. Ano. Ano.
    Velice souhlasím.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    Tak ci onak, ten problem vychovy adoptivnich deti (jako extrem: homosexualnimi pary), jakozto problem vychovy deti a formovani ciste detske mysli me zajima takze pokud by bylo mozne prestat s tou valkou a bez obav s narceni z neodbornosti ci zastaralych informaci nejak shromazdit, co se o tom vi. Nazvy autoru publikaci mohou a nemusi pomoci, ale v nejhorsim jen zapadnou; resume publikaci a nejuspesnejsich teorii by byla chvalyhodna vec.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    BEZEJMENNY:
    Člověče, sám jsi přiznal, že o moderní psychologii/sociologii nevíš nic.
    Nic o výzkumu, nic o teorii, nic o praxi.
    Tedy: Tvé dvacet let staré znalosti mohou být už překonány.
    Toto je strašně důležité, abys zaznamenal.

    Být si vědom vlastních omezení a počítat s nimi je jedním z předpokladů moudrého jednání.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam