• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    GENTIANA: Na základce naše kuchařky chodily po práci domů každá minimálně s jednou kabelou velikosti zavazadla na týdenní pobyt, třeba to u vás funguje taky tak a zmíněnej konzum je utajenej u někoho v garáži.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Inventura vyhodnocena.

    Podle schodků v kde čem to vypadá, jako by někde za barákem někdo měl koloniál. Jenom aby se napravilo manko v oblasti masa, bylo by nutno ubezdušit nejmíň jednoho pocestného, nebo radši dva malé.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER: hovězí špičku? Nejedla jsem u plachutty, ale je to starý vídeňský recept a na vařené hovězí to je dobré, ale fakt musíš mít co nejlepší suroviny, protože tam nic ničím nezamaskuješ. Včetně té zeleniny.

    1. udělat klasický silný hovězí vývar s klasickou aromatikou (pepř, nové koření, petržel, tymián, libeček, celerová nať)

    2. ve slitém vývaru táhnout maso a morkové kosti (jednu na osobu) tak 2 hodiny. Pak tam na 30-40 minut přihodit mrkev a případně další kořenovou zeleninu, kterou chceš pak jíst.

    Maso nakrájet na plátky, přidat kost, zeleninu, zalít vývarem, posypat pažitkou či petrželkou. K tomu křen s jablky, topinky na morek, případně brambory a různé omáčky.

    Tady to má Žídek

    Recept: Tafelspitz | Nebíčko v papuľke
    http://www.nebickovpapulke.sk/recept/tafelspitz
    DIVER
    DIVER --- ---
    STEPNI_VLK: "(...) tvrdí to alespoň proslulý vídeňský kuchař a restauratér Ewald Plachutta (to je ten, který naučil celý svět baštit vařenou hovězí špičku s morkem a pažitkovou omáčkou)..."

    znate to nekdo?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jak připravit plíčky na smetaně? Poradí Roman Paulus | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/jak-pripravit-plicky-na-smetane-poradi-roman-paulus-fy1-/dobra-chut.aspx?c=A130117_173545_dobra-chut_ape
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ... a jedna veselá historka tak mimochodem.

    Vím, že sem leta letoucí jezdí v lednu jakási matematická konference. A taky lyžařský zájezd z jedné školy kdesi v Bohumíně. Taky se mi doneslo, že se jeden matematik pokoušel o sebevraždu z nešťastné lásky skokem z okna. Z prvního patra. Včera mě ovšem učitelé pozvali na slivovicu a kus řeči a dozvěděla jsem se, že se tu tehdy lyžák a matematici potkali, a že zdravotníkem byl jakýsi otec - chirurg, díky kterému matematik po pádu na hlavu chodí, myslí a podobně, a že tahle záležitost byla pro děti nejlepším zážitkem z výletu (tomu se nedivím, to ve škole nemaj).
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Dodělala jsem inventuru a musím zpracovat poznámky, ale už je jasné, že je tu kvalitní bordel.

    Nechtějte vědět, jak se zachází se žrádlem, když se nikdo nekouká. Je to lehce nehygienické (protože nikdo nedrhne decimálku po každém použití, které občas zahrnuje, že se na ni hodí půl syrového prasete) a silně děsivé - kdo nepřehazoval hromadu syrových kuřat, nepochopí.

    Dneska psal nějaký týpek z Jaguár veterán klubu, poptává po okolí cca 30 cimer a parkoviště pro podobný počet aut.

    Pak psal jiný týpek, jestli vaříme bezlepkově. No, doposud se o to nikdo nepokoušel, ale jakožto skorobezlepkáč se kurva podívám na to, aby se tu bezlepkově vařilo.

    Hotelová kočka se zájmem koukala skleněnýma dveřma, jak přehazujeme ty haldy masa. Zítra ji zkusím nafotit, je dost plachá, ale taky pěkně zvědavá a když se něco dole děje, čučí a kafrá do toho.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MEANKITTY11: Ne. A té plastikové je ve skladě asi 12 kg. Navíc jsem při dnešní inventuře objevila karton tetrapaků s umělou smetanou. Když jsem se ptala, na co to je, tak mi bylo řečeno, že z toho dělala psychopatická kuchařka tiramisu. A z pomazánkovýho másla.

    Pamatujete si tu scénu z Kill Bill, kde Uma Thurman přijde do toho japonskýho baru, kde vládne cholerický barman Sonny Chiba? Toho by to bylo třeba jak soli.
    VANEK
    VANEK --- ---
    MOIRAIN: Já bych o tom natočil reality show, to by se Nejvyššímu mohlo líbit.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GENTIANA: trochu vejce a ja :)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    GENTIANA: A byla to aspoň opravdická šlehačka z láhve s bombičkama, jak onehdá nařídil nejvyšší?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Včera jsem se s architektama ožrala, takže k vyčerpání a spánkové deprivaci přibyla ještě kvalitní kocovina. No, ale to je můj problém.

    Brigádník se nebaví s recepční. Recepční je baba pomalá, ale hosti ji milujiou, protože je taková maminkovsky vlezná - jednou mě vzala kolem ramen a začala mi vysvětlovat, že kdesi cosi. Byla u toho moje matka, kterou by ranilo, kdybych na babu zaaječela, ať na mě doprdele nesahá, takže čekám na další příležitost. Nebo ne. Nevím, jestli by mi sprdunk udělal radost, která přehluší, že nesnáším otlapkávání. No, recepční je blbá a pomalá, brigádník je přidrzlej a klidně jí řekne, že si válí šunky, ona se urazí... a už se to valí. A kdo jim to má furt pískat. No nic. Včera jsem je sjela já, dneska si je sjel i nejvyšší.

    Mám žaludek poněkud na vodě, ale začla mě honit mlsná, takže jsem si objednala broskev Melba. (mentální poznámka, máme tu otřesnou zmrzlinu) Kuchařka mi ji zaplácala šlehačkou. Na broskev Melba šlehačka nepatří. Když jsem ji podrobila sokratovskému dotazování. tak začala jejkovat, že zapomněla.

    Kuchařka má furt obavy, že automatický skladový odpisy nebudou sedět, takže jsem s ní včera měla sezení, vysvětlila jí, jak to funguje, že když se dodržujou recepty, tak se to odepisuje správně... no a dneska zase improvizuje.

    Dělám ruční odpisy snídaňového bufetu a protože jsem poslední dny nestíhala, mám je tu od úterka nebo od kdy. Zatím jsem zjistila, že hostům servírujeme něco, na co nemáme skladovou kartu, něco, co účetně není na skladě... takže buďto je aspik taky vedený jako košťata, nebo tu někdo má pěkný bordel.

    Pingl neumí jídelní lístek.

    Ze všech nejradši mám hotelovou kočku. Občas ji vidím na kamerách, jak se potlouká okolo kotelny a její hlavní dobré vlastnosti jsou, že nedělá problémy a nic po mně nechce.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAPINA: co bio - TUZEX!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: A hned dalším krokem bude speciální logo, kterým budou kvalitní potraviny označeny a speciální testy, které bude muset žadatel o ně podstoupit, načež budou ověřené kvalitní potraviny stát třikrát tolik co srovnatelné, prodávané v normálním obchodě. Po vzoru BIO. Ale bude o ně zájem, protože je to teď moderní a BIO je na ústupu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EKONOM: Buřty z masa, sýry z mléka. Potravinářská komora chce speciální prodejny | zpravy.ihned.cz - Česko
    http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-59149490-novinka-na-trhu-burty-z-masa-syry-z-mleka?utm_source=mediafed&utm_medium=rss&utm_campaign=mediafed


    Potravinářská komora uvažuje ještě letos o zřízení vlastní sítě prodejen kvalitního jídla. Obchody mají být podle zjištění týdeníku Ekonom součástí velkých nákupních center.

    Vut?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GENTIANA: vydej to knižně, bude to bestseller
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GENTIANA: to hovno nech uklidit brigádníkem ;)
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    GENTIANA: já bych toho brigádníka musela zabít...máš neuvěřitelnou výdrž....:)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: Je to dvoumetrový chlap, takže má počáteční výhodu..

    Perličky z dnešního dne aneb školit, školit, školit. A taky vysvětlení, proč mě brigádník sere.

    Přijel sem lyžařský kurs. A taky moji kamarádi architekti, kteří tu mají architektovat. Domluvila jsem se s paní V., která se domluvila s velitelkou lyžáku, že děcka si budou jídlo fasovat u okýnka a nosit talíře zpátky, akorát že dnes se po nich sklidí, protože mají nějaký program či co. Paní V. nesnáší drzýho brigádníka, protože je drzej, takže mu nic neřekla, on pak prskal jak křeček, že chystá něco nějak a ono to má být jinak, a že se mu řeklo, že děcka sklízej samy a on po nich uklízí. Informovala jsem ho o stavu věci a zakázala mu žvejkat a nadávat na place. Tvářil se dožraně.

    Už dvakrát jsem brigádníkovi řekla, že má v restauraci utřít prach na všech vodorovných plochách. Zatím to nereflektoval. Totéž zametání terasy.

    Architekti mě vytáhli na oběd a já pojala přání dát si biftek. K bifteku jsou dvě omáčky dle výběru hosta. Já je nerada, takže když jsem dostala flákotu jen tak (na to, že to bylo zmrzlý, no ano, němalo by sa, ale to je další věc, byl biftešek výborný), nestěžovala jsem si a čekala jsem, co bude. Po půli bifteku se brigádník přišel zeptat, že jako vlastně omáčka. Poděkovala jsem, v klidu jsem dojedla, sebrala talíř se zbytkem nádherně okoralých brambor a šla školit družstvo. No, kuchařka se správně zeptala, co za omáčku, když brala objednávku a ještě poté jednou, mladej se nějak zasnil a nic.

    Co se těch oschlých brambor týče, tak problém není, že jsou včerejší, ale ve špatném skladování a ohřevu, protože, doprdele, do konvekťáku, ne do mikrovlnky, a když už není puštěnej konvekťák, tak navlhčit, zakrýt, na to pak kousek másla a petrželky, ať to vypadá.

    V hale někdo rozšlapal müsli tyčinku. Čokoládovou. Teda, doufám, že to není hovno psa, který se přežral šrotu, protože to tak vypadá. Hodlám pozorovat, jak dlouho tam zůstane a pak si najdu někoho, koho za to budu škrtit.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: ten nový provozní, jako že tam přijde a bude za pražáka? No chudák.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam