• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jaké je tajemství slavné vietnamské polévky pho? | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/jake-je-tajemstvi-slavne-vietnamske-polevky-pho-fth-/dobra-chut.aspx?c=A130129_133334_dobra-chut_mc

    Nudle se musejí dělat ručně, nesmějí být ani noc tenké, ani moc tlusté a nesmějí být starší čtyř hodin, vysvětluje. Zázvor se griluje a vývar z hovězích kostí a koření se na velmi mírném ohni vaří nejméně osm hodin.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZOIDBERG: HYENA:

    Červený trpaslík - psí mleko - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=F-lw_nx27Jw
    HYENA
    HYENA --- ---
    RAB1T: Kravské mléko. To už je drahně let, co došlo. Čerstvé, jakož i sušené. Nouzové rezervní zásoby. Jsme na psím mléku :)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    RAB1T: Vzhledem k dumpingové ceně kravičkového mléka jsou však tyto možnosti spíše nepravděpodobné, i vejškrab z kotle z kafilerky by byl dražší...
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    ZOIDBERG: taky mne napadlo pověstné krysí mléko
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    GENTIANA: Pravda, nikde není psáno, že je to mléka, a pokud ano, tak z jakého... hlavou se mi honí děsné možnosti.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MUTHA: to je mi samozřejmě jasný, ale nic to nemění na faktu, že je to hrozný.
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    GENTIANA: zrovna frischli sme jeden cas brali a je celkem dobra
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    VANEK: noooo, obří litinovou plotnu zapneš a je zapnutá... a jestli na jedný půlce stojí hrnec, nebo jestli topí zbůhdarma, je už fakt tak trochu jedno. Což je ale zase ta organizace práce.

    Dělám objednávky a čenichám na internetu a narazila jsem na artikl zvaný živočišná smetana. Jako fakt.
    Smetana na vaření 20% - živočišná - FRISCHLI | Objednat zboží | Bidvest
    http://www.objednatzbozi.cz/ItemDetail.aspx?id=541233
    Dneska se mi asi nechce trollovat, ale ukládám a někdy si tam zavolám, co si jako přesně představují pod pojmem živočišná smetana, z jakého živočicha je to vyrobené a jestli je to sebrané z mlíka, nebo jestli to vaří ze štětin a paznehtů. Protože, co to do prdele má bejt? To za chvilku budeme říkat rostlinná mrkev, rostlinná mouka, houbné/mykotické/vimjá žampiony a rostlinně-bakteriální kysané zelí? Proti podobným verbálním prasárnám bojovali již staří Číňané a furt je ten svět stejně v prdeli.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    Ja si vzdy vzpomenu na "Vlak detstvi a nadeje", kde Ruzickova varila z levneho konskeho masa chutny hovezi gulas :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GANBOY: proti konině nic (sám jí můžu), ale přijde mi zvrhlý koupit si hovězí burger (s obsahem koniny a prasete, když pominu upozornění, že může obsahovat stopy soji, ořechů, mandlí, korýšů a dalších dobrot (který je dnes takřka na všem) :-(
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Uvažoval jsem, že bych ho příště přidal do domácích klobás, ale záleží, co bude zrovna k mání. Svíčková je samozřejmě zbytečně kvalitní, stejně to projde mlýnkem, ten to srovná. Jo, kde jsou časy plných chlévků a králíkáren...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GANBOY: vynijkající. Za velmi slušnou cenu jsme koupili koňskou svíčkovou v makru, i když mraženou, a bylo to na grilu božské.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    konina je dobry maso nahodou.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ZUZKAOU: V Polsku je pořád koní dost - myslím pracovních, ne těch hubených hajter, co mají lidi na ježdění - no a co s ojetým koněm, že? Jen mají lidi proti konině předsudky.
    LOOKBETTERNAKED
    LOOKBETTERNAKED --- ---
    VANEK: kosti vaříš podstatně dýl, tam podle mě v nákladech vyskočí i elektřina/plyn.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hovězí burgery s koňským masem pocházely z Polska, zjistili Irové – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/ekonomika/291415-hovezi-burgery-s-konskym-masem-pochazely-z-polska-zjistili-irove.html

    Ale zase pokud v tom byla konina, tak byly určitě aromatičtější, než jen s hovězím.
    VANEK
    VANEK --- ---
    GENTIANA: tak jsem to právě myslel, že uvařit kosti není o tolik víc práce než hodit kostku, takže finanční srovnání má smysl zvlášť tady spíš než u těch plněných knedlíků.
    Ale jestli mají kuchařky času nazbyt, tak je to samozřejmě bez debaty.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SYNTHY: Málokdy používám palce, ale toto je tak trefně napsáno, že jsem podlehnul. Hluboce rezonuji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam