• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    DIM42
    DIM42 --- ---
    CORIOLANUS: to furt nemeni nic na tom ze picovina zustava picovinou, ktera se tak proste udelat neda a ze posledni lopata zna praxi mnohdy mnohem lip nez sefik co vesmes akorat ridi auto, telefonuje a dela chytryho...
    OTAVA: ne ale mam imho pravo diskutovat o tom jak to udelat lip, jelikoz to ve vysledku usetri jak mne namahu tak sefovi prachy...
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    DIM42: fakt? ja mam zkusenost, ze kdyz si sef vymysli, byt ty nejkardinalnejsi, picoviny a ty je neplnis, nebo k tomu mas blby hemzy, tak bud rovnou letis, nebo jdes aspon s platem dolu.. protoze sef je sef a nezamestnanost je nezamestnanost a na tvoje misto se klepe treba dalsich 5 lidi, kteri budou bez kecu plnit sefovy picoviny, neb by meli radi co jist a za co platit najem..
    MEYHAM
    MEYHAM --- ---
    DIM42: to je přesně ten přístup :))
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    OTAVA: Česká? :-)

    Co se restaurací týká, kdybych tam měla pracovat a někdo by mě tam nutil být do rána a uklízet jeho svinčík, jak často bylo v Ano, šéfe! vidět. A neproplatil by mi ten přesčas pěkně tučně, tak se na něj taky vykašlu, ale to už je jiný případ, než kašlání na jasně danou práci, která je ve smlouvě a odehrává se v domluvené pracovní době.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    DIM42: Sef je clovek kterej plati tvuj cas. I kdyz vymysli picoviny, ty jsi placeny za to aby jsi ty picoviny bez kecu a pokud mozno v co njkratsim case a co njkvalitneji provedl. Co je todle za logiku ze kdyz nesouhlasim s tim co se mi zada tak mam pravo to flakat ?
    DIM42
    DIM42 --- ---
    GENTIANA: ono je docela rozdil mezi kolegou a sefem... kdyz si sef vymejsli picoviny (tim nechci rict ze je to tvuj pripad) tak se nemuze divit ze mu zamestnanci odmlouvaj a ze to dopadne ve vysledku jinak nez cekal...
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Někdy mám pocit že ještě spousta z vás nikdy nepotkala či nespolupracovala s blbcem/idiotem či flákačem že se tak divíte.....
    Je to divný....já je potkávám docela často...
    Dokonce mám poslední dobou pocit že je rok co rok těchto lidí čím dál víc, a uplně přestávají používat hlavu, protože to asi bolí.....A co tu píše Gentiana mě příjde jak ze života..
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    STEPNI_VLK: Dyt je to one man show Jana Krauza, Polraichovi tam nerekli skoro nic .. vlastne tam ani bejt nemuseli ;)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    DIM42: počkej, já ti asi nerozumím. Ty předpokládáš, že zaměnstnancům neplatíme? A považuješ za správné každého se pokusit okrást, podvést a podobně jenom proto, že tě nemlátí nebo co?

    Nevím, co jsi zač, ale připadá mi, žes nikdy nepracoval, jinak bys matně tušil, že život hodně usnadní, když se k sobě lidi na pracovišti chovají slušně a můžou se na kolegy spolehnout.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    RESTINPEACE: Hlas lidu,hlas boží.....klikni si...noha ti neupadne...
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Nechapu proc by si Gentiana mela delat cokoliv z nejaky ankety. Kdyz ji bavi psat veci k veci at v tom pokracuje.
    Na Hrade budu mit taky prezidenta, kteryho jsem nechtel, tak jedna diskuze na nyxu mimo muj vkus mi vridek nepridela.
    Mimochodem jak to dopadlo? Nechce se mi klikat ani na jedno, vox populi nefunguje.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Výsledky ankety mi příjdou docela směrodatné....
    VORTAVOR
    VORTAVOR --- ---
    MAR_TINA: to se mi právě líbí na Irvinovi, že i když tvrdí, že je podnik měsíc před zavřením, tak jim všem pohrozí vyhazovem a srážkami výplaty pokud nebudou plnit svoji práci, prostě si dovolí bejt zlej a vyžadovat na zaměstnancích zodpovědnost (v ideálně fungující škole taky lidem hrozí špatná známka a propadák pokud neplní povinnosti)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DIM42: základní problém většiny nefunkčních restaurací, které jsme viděli v Ano šéfe, byl, že zaměstnanci dostávali plat i za špatně odvedenou práci. A těžko tohle měnit - dosud to šlo, držkuješ, flákáš se, mizí potraviny ze skladu, ale plat máš a teď přijel nějakej Pohlreich a už to nejde.
    Můj názor je, že pokud majitel / šéf udělá tu chybu, že měsíce a roky platí špatnou práci, je jediné řešení ty lidi vyměnit. Protože říci: "Od prvního děláme všichni pořádně za stejných podmínek", to nefunguje.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    RAGNAROK: Kéž by.
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    DIM42:
    motivovat lidi penezma umi kazdej
    DIM42
    DIM42 --- ---
    GENTIANA: musej z toho ze budou dokonale fungovat neco mit - jestli pro ne bude jedinou odmenou pocit z dobre odvedene prace tak se ti na to zvysoka vyserou, jelikoz do prace chodej kvuli penezum a ne kvuli tomu aby budovali lepsi zitrky...
    to co delaj neni tim ze by byli blbi, ale tim ze si uvedomujou fungovani vztahu zamestnacec-zamestnavatel a diky tomu si muzou dovolit to mit vsechno v pici...
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    GENTIANA: ja ti treba fandim a vzdycky se u toho bavim. asi pro to ze v hospide delam
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    DOCKINEZ: fajn, tak mi řekni, jak bys za tři týdny udělal z party zlenivělých hlupáků dokonale fungující pracovní kolektiv ty. Podle tvé kritičnosti soudím, že ty jsi manažer zcela dokolaný a proto se od tebe velmi ráda poučím.

    DAHY: podivej, mně se taky líbí ta akademická představa, že lidstvo je skrznaskrz dobré a kdyby se lidé jenom malinko snažili, tak nastane idyla, kdy všichni budou činit, jak nejlépe umí, brát ohledy na své bližní, budou slušní, rozumní a když se jim dá svoboda rozhodovat, budou tak činit jedině správně. Má to jednu vadu, takhle to nefunguje.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    VORTAVOR: Pohlreichuv problem ovsem jen, ze si od Gordona vzal jen formu, a nikoliv obsah
    VORTAVOR
    VORTAVOR --- ---
    je mi jasný že záleží na vkusu jednotlivce, ale tak Pohlreich se opakovaně vyjádřil že si za vzor beze Gordona Ramsay (formát velmi kanálový) a to je něco jiného než třeba Robert Irvine ....tak mne zaráží že se tomu někteří diví (já holt taky překousnu kanálovou mluvu a devalvační přístup k lidem.....pak se taky třeba něco dozvím)
    a nezaráží mě, že naopak jiní přebírají Pohlreichovo jednání
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam