Akce Víno
Přijela mě navštívit matička a že si dáme flašku. Tak jsem si nechala vytáhnout jakýsi barrique, i když mě mělo varovat, že ročník 2002 bude vyšeptalý. No, byl. Další den jsem zvolila omšový tokaj, no, vonělo to pěkně, ale nedalo se to ani svařit do poživatelna, s hromadou koření a cukru to byl pouze strašlivý svařák. Další den jsme si daly úplně obyčejné chardonnay, které chutnalo jako od Vitany, stačí do našeho prášku přilít litr vody a deci lihu a řádně prokvedlat.
Nu što, už mám domluveného vinného muže z Makra a průběžně bude probíhat čistka ve skladě tímto způsobem: otevřít, zkusit, pokud je to pitelné, tak to bude rozlejvané víno dne za nějakou polodumpingovou cenu, pokud to je polopitelné, do svařáku, pokud se to nedá vůbec, dá sa pražákom nebo tak nějak.
Vím, kdo to objednal, piják ovocného čaje. Když jsem se ptala, co je za víno, dostalo se mi nabídky uvedené slovy Tohle lidi hodně berou. Přitom v kategorii levných konzumních výběr je... nu što, zítra přijedou nové zásoby, budu muset udělat strašlivou papírovou válku, protože předchůdkyně má ve víně bordel jak v tanku, každý přece ví, že ryzlink rýnský a ryzlink vlašský jedno jsou, chardonnay píše jako shardonee a čemu já se vůbec divím. A pak si jednu nedej, jak říká můj otec.
Jinak jsem si už vyvinula silné nechutenství. Na hospodskou stravu jsem si nepotrpěla nikdy a když se zabývám většinu pracovní doby žrádlem, leze mi to na mozek.
Onehdy si personál někde zjistil, že mám narozeniny a přišla blahopřejná delegace. Ještě jsem se nerozhodla, jestli je to milé nebo jestli podlejzají.