• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    MALKE: Bral jsem to obecně, navazujíc na zkušenosti Gentiany. Tak se hned nečerti.
    ACKO
    ACKO --- ---
    MALKE: Tak smlouvy si snad každý čte ve svém vlastním zájmu. To je trochu jiná kategorie. Víš já mám v takovéhle situaci vždycky tendenci hledat chybu u sebe. Takže pokud by někdo nesplnil mé zadání, tak buď bylo zadání nejasné a špatně koncipované nebo mám málo autority. Obojí by v tom případě byla moje chyba.
    MALKE
    MALKE --- ---
    ACKO: Zaprvé, nevíte, jak to chodí u mě v práci. (To jako že právníci čtou ze smlouvy jenom první stránku?) Za druhé, zásadní informace BYLA na začátku textu. Ta zásadní informace zněla "přečti si text níže a najdi časový údaj". Zadání bylo pochopeno, slečna byla líná ho provést.
    ACKO
    ACKO --- ---
    MALKE: Takhle to nefunguje, pokud chceš někoho instruovat, co má dělat, musíš dát tu zásadní informaci na začátek sdělení. Dávat stručné jasné přehledné pokyny, nejlépe strukturované v bodech, žádné slohové cvičení. Stejně tak, když píšeš zprávu nadřízenému, ten náš rovnou říká, že delší mail, než na pět řádků, nečte.
    MALKE
    MALKE --- ---
    SAMMAEL: V případě, že dostanu instrukci, že přesný čas vysílání je v textu, který mám před sebou, tak si prostě přečtu celý text, který mám před sebou. Jistě že "ale já to tam nemůžu najít" je strategie jednodušší a mnohdy úspěšná, ale je to přesně ta lenost, neochota, nebo pitomost, o které je řeč.
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    MALKE: 30řádek? Takhle dlouhý maily se nečtou. Pokud není informace obsažená v první větě, je velká pravděpodobnost, že ji dotyčný nezíská. Když už je nutný psát takhle dlouhý text, je třeba důležité věci napsat tučně, nebo barevně.
    I když je zajímavý, že hoax o tom, že v Ikee zdrogovali malou holčičku a ostříhali ji dohola, ten přečtou a pamatují si do detailů :-)
    BESTZYE
    BESTZYE --- ---
    MALKE: s tím bakalářem.. u nás zase pro slečnu Bc. byl nepřekonatelný problém (a nejspíš ještě je) vložit řádek do excelu. mám skoro dojem, že když se timhle (ono asi jakýmkoli) titulem někdo ohání, tim blbší nakonec je.. nicméně souhlasím spíš s tou neochotou přemýšlet, to je dnes celkem běžný jev :)
    MALKE
    MALKE --- ---
    ZOIDBERG: Kdož ví. Zažila jsem v práci ženu, která dostala mail (cca 30 řádek), v němž byla obsažena informace, kdy se vysílá jistý rozhlasový pořad, a byla upozorněna, že se tam ta informace vyskytuje. Nenašla to. A to měla nějakého bakaláře - ano, já vím, pramálo to znamená, ale aspoň elementární schopnost porozumění psanému textu by to snad zajišťovat mohlo. Možná jsou prostě stejně neschopní nebo neochotní přemýšlet.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    GENTIANA: Jestli oni ti to nedělají naschvál.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Do kuchyně jsem dala přesný rozpis na ty dvě školení. Co vařit, kdy podávat, kolik porcí čeho. Den předem, aby si to mohly nachystat. Vypadalo to nějak takhle:

    Pátek
    1330 oběd, 20 porcí, vývar s nudlema, smažený vepřový řízek s bramborovým salátem
    1500 kafepauza, 20 ks chlebíček šunkový, 20 ks štrůdl

    Dotazů bylo nespočet. Máme v pátek teda dělat ten oběd? A to jako aji polívku? Kolik má být těch chlebíčků? A chlebíčky taky? Nám nikdo neřekl, že máme dělat aji chlebíčky. Jak to, že po nás chcete teďka buchtu, nikdo neříkal, že chce v půl třetí buchtu. Ne, nikdo nám žádnej rozpis nedal, jakej rozpis, jejda, von je na nástěnce, no my nevěděly, že to je rozpis.

    Bít je klackem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Na 60 hostů se přiotrávilo v michelinské restauraci v Kodani | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/na-60-hostu-si-zkazilo-zaludek-v-michelinske-restauraci-v-kodani-pvu-/dobra-chut.aspx?c=A130308_184211_dobra-chut_hm
    KRUTAS
    KRUTAS --- ---
    GIANT: mas recht , ja ten dil vubec nepochopil. Hvezdicku dostat nemel ani nahodou to bylo jasny. Spis na tom bylo krasne videt ze hvezdu nedava on ale produkce. Dalsi ale klicova vec je ze za krachem tohodle megalomanskyho podniku rozhodne nemuze kuchyne
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Esik tu jako někdo má furt problém, že se o ubohých vykořisťovaných podřízených vyjadřuju neuctivě, tak...

    1. Pane údržbář, vyměňte zámek v těchto (držím v ruce) dveřích, děkujivelice. Pane údržbář, ty klíče, co jste mi dal do toho zámku nepasujou. Áha, já je vyměnil ne v zasedačce, ale v malé klubovně na druhém konci baráku. Jejda.

    2. Paní kuchařko, zítra večer přijede to školení, chcou k večeři řízek se salátem, tak nachystejte 33 porcí, děkujivelice, a tady máte rozpis pro obě školení na celý víkend, co, kdy, kolik. O den později přijde ráno kuchařka, že teda jde dělat ty řízky k vobědu.

    3. Pane údržbář, u nás na pokoji je strašná zima, topí vůbec topení? Jejda, netopí, to asi údržbář 2, když šel před třemi dny na dovolenou, zavřel, a von mi řek, že topení je nachystaný, jak má být furt. Podotýkám, že údržbář 2 šacuje popelnice a pak roznáší, kolik šlupek od brambor se vyhodilo a kdyby von velel kuchyni, tak se ušetří spousta brambor, protože kdyby on velel, loupalo by se tenčeji a vůbec má čas na spoustu blbostí.

    A tohle je čiročirá blbost, ignorance a lenost je zbývajících 90 % srážek s podlidmi.
    GIANT
    GIANT --- ---
    PAN_SPRCHA: spis s vecne vozralym majitelem kterymu zdenecek dal hvezdicku misto aby mu rek, ze je debil a kouka se sebou neco delat, nebo ze to pude do kopru, kdyz to nekocireuje ackoliv v tom ma svoje prachy
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    THE_BALROG: to není kamenolom, to si Bolek staví golfové hřiště za dotace z EU
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    THE_BALROG: aha, myslel jsem úvodní fotku u článku na Novinkách

    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    TOOMIX: Mne na tom článku nejvíc zaujalo, že hned přes silnici od farmy je kamenolom :D (viz úvodní fotku a na mapách.cz je to taky pěkně vidět.)
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    TOOMIX: jo s tim úžasným provozákem a arogantní majitelkou se nedalo nic moc jinýho čekat
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Soud poslal farmu Bolka Polívky kvůli osmimilionovému dluhu do úpadku - iDNES.cz
    http://brno.idnes.cz/soud-poslal-farmu-bolka-polivky-do-upadku-fgj-/brno-zpravy.aspx?c=A130308_083948_brno-zpravy_bor
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CAPTAIN_TACUD: Vid? Po x letech jsem dokonce na zlomek vteriny zauvazoval o koupi casopisu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam