• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: tady v okolí nikde nejezdí autobus vhodně na směny a tohle je ještě jedna z větších obcí v okolí. Takže je tady hojně různých olezlých felicií, protože bez auta se dostaneš tam, ale už ne zpátky nebo naopak.
    PAN_SPRCHA: a taky ojebávání ze strany zaměstnavatele, ale mám pocit, že za ojebávání považuje justá část prostého lidu i požadavek, aby v práci dělali něco jiného, než se opírali o nářadí.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    OTAVA: popravdě já nechápu, jak se ti lidé živí. Nárok na podporu nemá každý, po pár měsících nikdo. Na sociální dávky nedosáhneš hned jak jeden z rodiny nebo z domu pracuje a dají si sakra práci tě ohlídat, jestli nemáš nenahlášeného partnera. A i kdyby dosáhli na dávky, je to doslova pár tisíc, pokud nemají 4 děti. A pořád mi přijde lepší přinést z práce 8500 Kč a být po obědě než dostávat 3800 Kč od sociálky.

    Zásadní může být dojíždění. Pokud do hotelu v lesích projezdím v benzínu pár tisíc měsíčně, přestává se to vyplácet. Netuším, zda tam jezdí autobus vhodně na směny.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    OTAVA: dobrej manuální dělník za 25k je lepší než dva flákači za 12k.

    btw minimální mzda je to co má zabránit melouchům, pracím načerno a platbě na ruku., to není vymoženost.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    GENTIANA: je to trosku OT ale diky vymozenostem jako socialni davky, minimalni mzda a tak podobne dneska lidi za 10 - 12 delat nepujdou, to stejny si vydelaj za par melouchu a bohateho prispeni statu. To mam jako davat manualnimu delnikovi 20 a vic ? WTF ...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Prej tu v oblasti není práce.

    Dneska přišla nová ženská do recepce. Jo, hlásila se o místo provozní, ale upřímně řečeno, nedokážu si představit, jak by tady něco uřídila. První dojem byl, že je blbá jak štoudev, vědro promine, druhý dojem, že mě strašně sere, ale jsem poněkud přestresovaná a obecně mě serou všichni a všechno. Hlavně za mě dokončovala věty, což je nevychované, ale budiž, já taky nejsem Guth-Jarkovský v převdělení, jenomže to zdržuje a člověk se nedostane k tomu, co potřebuje vyřešit. Detaily ve vzhledu (lesklý polyester, účes jako přistřižený křovinořezem, na straně přeleželý) bych snad přešla, ale taky byla cejtit jako když hodíte do skříně k čistým věcem zpocené hadry, zavřete a necháte to týden zaležet. Ale práce v recepci je v mém žebříku věcí, co mě serou hned za obsluhováním na place, takže jsem byla ochotná snést i gibona, pokud bude fungovat.

    No, před chvilou řekla, že tu nechce dělat, že ji to tu nebaví. Odpověděla jsem, že mě to taky nebaví a že ji tu držet nebudu, tak odtáhla. Jo, a myslela jsem, že je to obstojně zachovaná padesátnice a ona je o rok mladší než já.
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    GENTIANA: chceš říct, že jim kdyžtak dá přes dršku, gut :))
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    A co, přijde sem dvoumetrový stokilový šéfkuchař, on si je organizuje sám a já mu ještě ráda budu ostřit plaňky.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZOIDBERG: Něco asi jo, ale podle toho, jak vyjevené ksichty na mě ty blbky v kuchyni hází, bych řekla, že fakt nejsou schopné pochopit informaci.
    MALKE
    MALKE --- ---
    ACKO: Uí. Zadání (pokolikáté to říkám?) nebylo nejasné. Slečna naprosto přesně pochopila, že má hledat časový údaj. Jen ho na třiceti řádcích nebyla schopná najít. (Dlužno dodat, že vzhledem k tomu, že to nebylo poprvé, došly mi tehdáž nervy a pravila jsem, že teda holt bude asi muset poslouchat to rádio, dokud to neuslyší. V té době chyběla do inkriminovaného času asi hodina, slečna nasadila sluchátka a poslouchala, dokud to neuslyšela. Počítám tedy, že problém s nedostatkem autority jsem neměla taktéž. Pyšná na to nejsem, ale víš, někdy není problém v nadřízeném. Někdy jsou lidi docela obyčejně blbí.)

    (A ano, smlouva je odlišná od mailu, musí se jinak strukturovat a jinak číst. Ale to není tenhle případ, anžto šlo text v textu. Je to asi jako kdybys dostal mail s upozorněním, že podrobnosti najdeš v příloze - a tys odepsal zpátky, že tam nejsou, protože jsi přílohu neotevřel, přelétl, nedočetl, cokoliv. Ne že by to lidi nedělali až moc často.)


    SAMMAEL: Mražená treska je proti mně vrcholně hysterická;)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Jděte si s tím OT do pošty.
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    MALKE: Bral jsem to obecně, navazujíc na zkušenosti Gentiany. Tak se hned nečerti.
    ACKO
    ACKO --- ---
    MALKE: Tak smlouvy si snad každý čte ve svém vlastním zájmu. To je trochu jiná kategorie. Víš já mám v takovéhle situaci vždycky tendenci hledat chybu u sebe. Takže pokud by někdo nesplnil mé zadání, tak buď bylo zadání nejasné a špatně koncipované nebo mám málo autority. Obojí by v tom případě byla moje chyba.
    MALKE
    MALKE --- ---
    ACKO: Zaprvé, nevíte, jak to chodí u mě v práci. (To jako že právníci čtou ze smlouvy jenom první stránku?) Za druhé, zásadní informace BYLA na začátku textu. Ta zásadní informace zněla "přečti si text níže a najdi časový údaj". Zadání bylo pochopeno, slečna byla líná ho provést.
    ACKO
    ACKO --- ---
    MALKE: Takhle to nefunguje, pokud chceš někoho instruovat, co má dělat, musíš dát tu zásadní informaci na začátek sdělení. Dávat stručné jasné přehledné pokyny, nejlépe strukturované v bodech, žádné slohové cvičení. Stejně tak, když píšeš zprávu nadřízenému, ten náš rovnou říká, že delší mail, než na pět řádků, nečte.
    MALKE
    MALKE --- ---
    SAMMAEL: V případě, že dostanu instrukci, že přesný čas vysílání je v textu, který mám před sebou, tak si prostě přečtu celý text, který mám před sebou. Jistě že "ale já to tam nemůžu najít" je strategie jednodušší a mnohdy úspěšná, ale je to přesně ta lenost, neochota, nebo pitomost, o které je řeč.
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    MALKE: 30řádek? Takhle dlouhý maily se nečtou. Pokud není informace obsažená v první větě, je velká pravděpodobnost, že ji dotyčný nezíská. Když už je nutný psát takhle dlouhý text, je třeba důležité věci napsat tučně, nebo barevně.
    I když je zajímavý, že hoax o tom, že v Ikee zdrogovali malou holčičku a ostříhali ji dohola, ten přečtou a pamatují si do detailů :-)
    BESTZYE
    BESTZYE --- ---
    MALKE: s tím bakalářem.. u nás zase pro slečnu Bc. byl nepřekonatelný problém (a nejspíš ještě je) vložit řádek do excelu. mám skoro dojem, že když se timhle (ono asi jakýmkoli) titulem někdo ohání, tim blbší nakonec je.. nicméně souhlasím spíš s tou neochotou přemýšlet, to je dnes celkem běžný jev :)
    MALKE
    MALKE --- ---
    ZOIDBERG: Kdož ví. Zažila jsem v práci ženu, která dostala mail (cca 30 řádek), v němž byla obsažena informace, kdy se vysílá jistý rozhlasový pořad, a byla upozorněna, že se tam ta informace vyskytuje. Nenašla to. A to měla nějakého bakaláře - ano, já vím, pramálo to znamená, ale aspoň elementární schopnost porozumění psanému textu by to snad zajišťovat mohlo. Možná jsou prostě stejně neschopní nebo neochotní přemýšlet.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    GENTIANA: Jestli oni ti to nedělají naschvál.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Do kuchyně jsem dala přesný rozpis na ty dvě školení. Co vařit, kdy podávat, kolik porcí čeho. Den předem, aby si to mohly nachystat. Vypadalo to nějak takhle:

    Pátek
    1330 oběd, 20 porcí, vývar s nudlema, smažený vepřový řízek s bramborovým salátem
    1500 kafepauza, 20 ks chlebíček šunkový, 20 ks štrůdl

    Dotazů bylo nespočet. Máme v pátek teda dělat ten oběd? A to jako aji polívku? Kolik má být těch chlebíčků? A chlebíčky taky? Nám nikdo neřekl, že máme dělat aji chlebíčky. Jak to, že po nás chcete teďka buchtu, nikdo neříkal, že chce v půl třetí buchtu. Ne, nikdo nám žádnej rozpis nedal, jakej rozpis, jejda, von je na nástěnce, no my nevěděly, že to je rozpis.

    Bít je klackem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Na 60 hostů se přiotrávilo v michelinské restauraci v Kodani | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/na-60-hostu-si-zkazilo-zaludek-v-michelinske-restauraci-v-kodani-pvu-/dobra-chut.aspx?c=A130308_184211_dobra-chut_hm
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam