• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CLUBEER: no hledaj recepční ;-)
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    GENTIANA: jak to tak xtu porad tak bych tam rad delal provozaka. bych je tam srovnal
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    GENTIANA: + GENTIANA: Ano, tloukli.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Ty důry z kuchyně si neřeknou, co potřebujou, ale napsaly mi to na pidilísteček, kterej zamíchaly mezi nějaké poznámky, dodáky a podobné věci, které si tam navíc tři dni sušily, přestože mi to mají dávat co nejdříve.

    Nákupní seznam začínal: Podravka, magi, sójovka.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SYNTHY: modrá hladina... cožeto?

    Dneska jsem sbírala nádobí a v talíři dojedené bramboračky host nechal kus kuřecí kůže. Zeptala jsem se kuchařky, co to kurva je, co dělá kuřecí kůže v bramboračce.
    - No, já do ní dala kuřecí vývar.
    - A proč?
    - No aby to bylo chutnější, přece, a jenom dva šufánky, takhle z vrchu hrnce. A dyk tam nemohla být kůže, já ten vývar cedila.
    - A tohle je co? Na co doprdele máte receptury, když na ně zvysoka kašlete? A proč si myslíte, že se do zeleninový polívky nedává maso? Protože je bezmasá a protože to pro někoho může být rozhodující hledisko, jestli ji jako bude jíst nebo ne.
    - Copak tady máme nějakýho vegetariána?
    - Pani, neserte mě. Vám nic není po tom, co kdo jí nebo nejí a proč,v bramboračce nemají kusy zvířat co dělat.
    - No dyk se nic nestalo, dyk tu polívku kromě tý kůže snědli.


    No netloukli byste to?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Český česnek se vrací, ale prohrává s Čínou, Španělskem i s počasím - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/cesky-cesnek-v-supermarketech-dks-/ekonomika.aspx?c=A130312_132735_ekonomika_spi
    SYNTHY
    SYNTHY --- ---
    GENTIANA: ... máš pocit a nebo minimálně tušíš? ( pokud jsi modrá jako hladina... :-))
    SYNTHY
    SYNTHY --- ---
    GENTIANA: ... máš pocit pocit a nebo minimálně tušíš? ( pokud jsi modrá jako hladina... :-))
    KEEE
    KEEE --- ---
    GENTIANA: a s tou prací - na inzerát ti přijde šedesát lidí. Vybereš dva. Z toho chce pracovat jeden... (A ten druhej jenom přemejšlí, kde by to mohl osrat.)
    KEEE
    KEEE --- ---
    GENTIANA: to máš všude stejný. Pracuju jako vedoucí v provozu výroby potravin, dám jim na nástěnku co mají balit a když tam potom přijdu, tak dělají úplně něco jinýho. Říkám, proč balíte něco jinýho? Ona říká, vždyť tu není nic napsanýho! Já, tady. Ona, aha. Tu nástěnku má pět centimetrů od místa, kde tráví celou osmihodinovou směnu.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: tady v okolí nikde nejezdí autobus vhodně na směny a tohle je ještě jedna z větších obcí v okolí. Takže je tady hojně různých olezlých felicií, protože bez auta se dostaneš tam, ale už ne zpátky nebo naopak.
    PAN_SPRCHA: a taky ojebávání ze strany zaměstnavatele, ale mám pocit, že za ojebávání považuje justá část prostého lidu i požadavek, aby v práci dělali něco jiného, než se opírali o nářadí.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Za 10-12k se chodí na tři měsíce pracovat a pak marodit/těhotnět.
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    OTAVA: mam pocit, ze tohle platilo v minulosti....jeste pred takovymi 10 lety se z davek od statu dalo celkem v pohode vyzit a clovek si ani nemusel shanet nejake melouchy nebo privydelek. V soucasnosti budes z davek drit bidu s nouzi (pokud nevlastnis vetsi pocet deti)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    OTAVA: popravdě já nechápu, jak se ti lidé živí. Nárok na podporu nemá každý, po pár měsících nikdo. Na sociální dávky nedosáhneš hned jak jeden z rodiny nebo z domu pracuje a dají si sakra práci tě ohlídat, jestli nemáš nenahlášeného partnera. A i kdyby dosáhli na dávky, je to doslova pár tisíc, pokud nemají 4 děti. A pořád mi přijde lepší přinést z práce 8500 Kč a být po obědě než dostávat 3800 Kč od sociálky.

    Zásadní může být dojíždění. Pokud do hotelu v lesích projezdím v benzínu pár tisíc měsíčně, přestává se to vyplácet. Netuším, zda tam jezdí autobus vhodně na směny.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    OTAVA: dobrej manuální dělník za 25k je lepší než dva flákači za 12k.

    btw minimální mzda je to co má zabránit melouchům, pracím načerno a platbě na ruku., to není vymoženost.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    GENTIANA: je to trosku OT ale diky vymozenostem jako socialni davky, minimalni mzda a tak podobne dneska lidi za 10 - 12 delat nepujdou, to stejny si vydelaj za par melouchu a bohateho prispeni statu. To mam jako davat manualnimu delnikovi 20 a vic ? WTF ...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Prej tu v oblasti není práce.

    Dneska přišla nová ženská do recepce. Jo, hlásila se o místo provozní, ale upřímně řečeno, nedokážu si představit, jak by tady něco uřídila. První dojem byl, že je blbá jak štoudev, vědro promine, druhý dojem, že mě strašně sere, ale jsem poněkud přestresovaná a obecně mě serou všichni a všechno. Hlavně za mě dokončovala věty, což je nevychované, ale budiž, já taky nejsem Guth-Jarkovský v převdělení, jenomže to zdržuje a člověk se nedostane k tomu, co potřebuje vyřešit. Detaily ve vzhledu (lesklý polyester, účes jako přistřižený křovinořezem, na straně přeleželý) bych snad přešla, ale taky byla cejtit jako když hodíte do skříně k čistým věcem zpocené hadry, zavřete a necháte to týden zaležet. Ale práce v recepci je v mém žebříku věcí, co mě serou hned za obsluhováním na place, takže jsem byla ochotná snést i gibona, pokud bude fungovat.

    No, před chvilou řekla, že tu nechce dělat, že ji to tu nebaví. Odpověděla jsem, že mě to taky nebaví a že ji tu držet nebudu, tak odtáhla. Jo, a myslela jsem, že je to obstojně zachovaná padesátnice a ona je o rok mladší než já.
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    GENTIANA: chceš říct, že jim kdyžtak dá přes dršku, gut :))
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    A co, přijde sem dvoumetrový stokilový šéfkuchař, on si je organizuje sám a já mu ještě ráda budu ostřit plaňky.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZOIDBERG: Něco asi jo, ale podle toho, jak vyjevené ksichty na mě ty blbky v kuchyni hází, bych řekla, že fakt nejsou schopné pochopit informaci.
    MALKE
    MALKE --- ---
    ACKO: Uí. Zadání (pokolikáté to říkám?) nebylo nejasné. Slečna naprosto přesně pochopila, že má hledat časový údaj. Jen ho na třiceti řádcích nebyla schopná najít. (Dlužno dodat, že vzhledem k tomu, že to nebylo poprvé, došly mi tehdáž nervy a pravila jsem, že teda holt bude asi muset poslouchat to rádio, dokud to neuslyší. V té době chyběla do inkriminovaného času asi hodina, slečna nasadila sluchátka a poslouchala, dokud to neuslyšela. Počítám tedy, že problém s nedostatkem autority jsem neměla taktéž. Pyšná na to nejsem, ale víš, někdy není problém v nadřízeném. Někdy jsou lidi docela obyčejně blbí.)

    (A ano, smlouva je odlišná od mailu, musí se jinak strukturovat a jinak číst. Ale to není tenhle případ, anžto šlo text v textu. Je to asi jako kdybys dostal mail s upozorněním, že podrobnosti najdeš v příloze - a tys odepsal zpátky, že tam nejsou, protože jsi přílohu neotevřel, přelétl, nedočetl, cokoliv. Ne že by to lidi nedělali až moc často.)


    SAMMAEL: Mražená treska je proti mně vrcholně hysterická;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam