• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    GENTIANA: To neni hypoteza ale naprosty fakt..... Co jsem procestoval snad komplet sudety tak je to vsude na kudlu presny.....
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hele a ony tu někde byly k dispozici ekonomické výsledky toho podniku, že tak přesně víte jakou Gentiana odvádí práci?

    Ale rada že je potřeba horský hotel postavit někde jinde, kde je více Pražáků, protože Jeseníky jsou ztracená varta zatím vede.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    RESTINPEACE: Co u vás máte za hovna, že bych si pro nějaký přišla? Protože moje hovno je meziroční nárůst tržeb o 15% a obsazenosti zhruba o 5%.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Myslim, ze to bude kombinace obojiho. 4 mesice je dost dlouha doba na to, aby se udelaly zasadni personalni zmeny. Institut zkusebni doby v zakoniku prace na to mysli vcelku dobre. A shazovat vsechno jenom na okres a lidi co v nem zijou je alibismus.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RESTINPEACE: tak počkej...je gentiana neschopná, páč se jen vymlouvá na lidi, nebo je prostě bruntálsko v píči a můžou za to lidi...během dvou příspěvků sám sobě odporuješ.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    JELLYBEAN: ja jsem rok a pul prznil holku z Bruntalu, takze jsem tam nekolikrat byl a vim trochu jak to tam chodi. Souhlasim, ze to tam s lidma neni uplne jednoduchy, ale zaroven to tak trochu svedci o tom, ze snazit se o to, co dela Gentiana, je proste plytvani energii. Dobre prosperujici podnik nemuze stat vsude a otevrit ho zrovna na Bruntalsku rovna se u me podnikatelske sebevrazde.
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    SAMMAEL: nedavno opakovali epizodu ze serialu Comeback .. prave o Bruntalu, kde zaznelo plno hlasek.....jedna za vsechny : "Nejšťastnější období zažil Bruntál v roce 1964, kdy armáda experimentálně přidávala LSD do vodovodního řadu."
    Evidentne tam bude nakej problem :-)
    Bruntál: víc než bahno - Comeback - TV Nova
    http://comeback.nova.cz/clanek/novinky/bruntal-vic-nez-bahno.html
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    GENTIANA: prisla si na 14 dni na zaskok, ale pises sem uz 4 mesice a dokazala si hovno (pardon, zbavila si se vegety ve spajzu). Za vsechno muze bruntalska svoloc. Kdybych chtel, prepisu ti sem dalsi vzkaz od Zdendy jak Cesi (i Moravaci, nechcu te urazit) nejsou schopny hledat problemy sami u sebe. Ale je mi to jedno, takze ti preju uspesnou "rescue mission", i kdyz si myslim, ze delas praci na kterou proste nemas. Vymluvy, ze za vsechno muze nekdo jinej umi pindat uplne kazdej.
    ACKO
    ACKO --- ---
    No v dnešní polední politické debatě říkali, že na bruntálsku žije polovina rodin jen ze sociálních dávek, to je docela masakr, ale dost jasný příklad toho, že tenhle kraj a jeho perspektivy je zřejmě začarovaný kruh.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZOIDBERG: to skoro vypadá, že se přikláníš ke kacířský myšlence - v životě si za většinu věcí může člověk sám:)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Zajímavý názor. Je fakt, že po válce se tam místo pracovitých Němců nastěhoval vesměs póvl, který neměl k zabrané zemi žádný vztah. Ti, kteří chtěli makat, se pak odstěhovali na ostravsko. A ti nejchytřejší zase zmizeli do Prahy. Ale možná jsme jen zlí, krutí a nespravedliví...
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    to je dobře, že se nám ještě zachovaly takové nedotčené kraje :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    87HIGHFLYER: taky mě to napadlo...mám tam známou, tak že bych jel na návštěvu
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Kdyby měl někdo pocit, že tu teda koukáme, jak kuchařka prasí jídlo, údržbář se opírá o lopatu a dělá hovno atp., zatímco provozní si v garáži otevřela koloniál s tím, co si tu nakradla, tak ani ne. Nejvyšší musel pod kudlu s krční páteří, takže je momentálně posešívaný až za ušima a nasraný jak hladový krokodýl, protože ho všecko bolí a nemůže pracovat, chodit ani nic, i když pouze leží na kanapi a kuje pikle, bolí ho hlava. Běh událostí to poněkud pozdrželo.

    Klíčová slova k budoucím událostem: kreativní účetnictví, 8 - 12 let natvrdo, forenzní audit, to pravé Rio.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GENTIANA: asi pojedu na exkurzi do bruntálu, exotika (s exotama) za rohem:)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    GEISHA: a pak si můžu vařit sama.
    RESTINPEACE: tak aby bylo jasno, přišla jsem na čtrnáct dní na záskok za provozní, co byla na dovolené. Udělala jsem si inventuru, zjistila jsem, že je tu poněkud nepořádek, v důsledku čehož půlka personálu ulehla s diplomatickou chřipkou a já místo abych řešila stav zásob a kontrolovala, že všichni dělají, co mají, jsem dělala dvě šichty denně v recepci, vařila kafe, točila pivo, nechala na sebe ječet hysterický kretény, pardon, velectěné hosty, že venku sněží, ať s tím někdo něco udělá, objednávala revizi komínů, deratizéra a žrádlo a mezitím zbývající poddaní chodili s rádobychytrejma ksichtama, že SE musí udělat cosi, a že tohle SE dycky dělalo takhle, takže jak to, že po nich chcu, aby to dělali jinak.

    MAR_TINA: Lidi by se rádi nechali zaměstnat. Chtěli by tu bydlet, zadarmo, když jsme hotel, máme cimer tři prdele, chtěli by tu jest, zadarmo, protože tu máme jídla tři prdele, a pracovní náplň si představujou jako že budou 20 hodin denně, protože přesčasy se vyplatí, žeáno, opření o násadu, kvandat s jinými pracanty opřenými o násadu. Vlastně by se ani nechtěli nechat zaměstnat, ale pěkně všecko na ruku. 95% uchazečů o práci byla tahle pakáž.

    TOMBRIDER: hehe, osobní vztahy. Zatím to vidím na začátek vřelého přátelství s M., dopoledne jsme tu u počítání statistiky prožraného pro Nejvyššího nějak přišli na otázky BOZP a připlánovali si mezi školení pro ajťáky (objednat hodně chlastu!) a týden, kdy tu budou nějaké aerobičky (objednat sójové maso a kedlubny!), revizi dieselagregátu a požární poplach. Kuchařku švihne z leknutí a bude po starostech. Jestli jako máš pocit, že bych nevyhodila kuchařku, protože je to moje kamarádka nebo kamarádka mojí kamarádky, tak se hluboce mýlíš. Na to sere pes, lidí je plnej svět, jenom s Bruntálcema je to potíž, protože jsou to Bruntálci. Na to mám hypotézu, že do vysídlených Sudet přišla nejrůznější svoloč, která se tu křížila mezi sebou a po třech generacích jsou tu ti cikáni, pobudové, trestanci a lůza všeliká kvalitně prokřížení mezi sebou.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    SAMMAEL: presne......!
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    GENTIANA: Z vlastni zkusenosti nejen dle porekadla staryho psa novym kousku nenaucis, pokud budete chtit nekdy nejakou zmenu je to na propusteni komplet stareho ansamblu a nabrani nove krve jez se da zaucit na vami stanovenej smer...jinak to bude porad dokola az do skonani (kohokoliv).....
    Ale je mi jasny ze to neni tak kristalove jednoduchy jak to mnohdy od klavesnice vypada... nejen kvuli ruznym osobnim vztahum u vas v podniku ,verim i ze sehnat nekoho noveho a spolehliveho v tomto kraji nebude jednoduch ba primo nemozne....no preji ti pevne nervy....
    Btw.souhlaim s nazorem
    GEISHA:
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    MAR_TINA: Sorry, ale ten kraj je prostě divnej. Před pár lety jsme tam pravidelně jezdívali na chalupu. Museli jsme si ale sebou vozit všechno, chlebem počínaje a toaleťákem konče. Hospoda, pokud nějaká existovala, měla v nabídce jen pivo a brambůrky. Když jsme se podivili, připadali jsme si jako mimozemšťani. Obchod v jedenáct dopoledne neměl ani chleba. Trafika neměla cigára. Asi byly na příděl. Na nádraží neuměli/nechtěli umět prodat místenku na vlak z Olomouce. Neexistovala taxislužba, musel jsem do nějaké herny, kde barmanka probudila nějakýho vocasa u automatu.
    Ano, rozumim tomu, že je kraj chudý, a že tudíž nemohu posnídat své oblíbené slavičí jazýčky. Ale z každé služby v okolí Bruntálu čišela neochota a lemplovství. Prostě zkurvenej kraj.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam