• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MARIHAI: Divinis to byl a pan Pé to vzal úkorně.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MUTHA: OK, definuj vzdělání :)
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    ZUZKAOU: expolitik Macek zkritizoval tu Pohlreichovu italskou nevim jak se to menuje
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    STAROJDA: Jako že něčí názory se nesmí zpochybňovat a vostatní mají provést upřímnou sebekritiku?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MUTHA: Tos mi nahrál na smeč. Takže Cuketka tedy MÁ nějaké to vzdělání, že?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITTGENSTEIN: nehledě na to, že jaksi o odstavec výše kupodivu přiznává zákazníkům právo na názor. A jaksi si nevzpomínám na někoho, kdo by neblogoval z pozice zákazníka.

    A navíc teda Cuketkovi přiznal právo na blogýsek, vadí mu sloupkaři v novinách co za to dostávají zaplaceno.(nehledě na to, že cuketka.cz bude zdrojem vyšších přijmů, než prachy za sloupek) Von mu někdo pohaněl hospodu?

    VANEK: co jsem tak četla tak u převzatých receptů má zdroje. Respektive tak poslední dva roky co ho čtu.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    MUTHA: přesně tak.

    Pohlreich je elitář a ze svojí pozice si to může dovolit. Nemá moc smysl ho kritizovat za radikální názory, je to prostě jeden pohled. Důležitý je, že otevírá důležitý otázky, že díky tomu se zlepšuje kultura jídla a i ten blogger si to může vzít k srdci a zodpovědně si říct, zda je jeho tvorba přínosem.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    VANEK: Pochopitelně že vykrádal a ještě se k tomu drze přiznal: http://www.ahaonline.cz/clanek/trapasy/65887/exkluzivni-priznani-zdenka-pohl
    VANEK
    VANEK --- ---
    WITTGENSTEIN: Nevykrádal nějaký ty recepty? ;-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MUTHA: Jak snadno nahlédneme, Cuketka čte Pollana, Myhrvolda, Ruhlmanna, Harolda McGeeho a další v angličtině. Nějak jsem nezaznamenal, že by Pohlreich anglicky vůbec četl, případně že by načtené zužitkoval v (pedagogické) praxi.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    SAMOUT: Cuketka je co se teorie týče vzdělanější než Pohlreich. Navíc je legrační ohánět se "vzděláním" v oboru, kde vrcholem teoretického uvažování byly po desetiletí Runštukovy "Normy". Kdybychom přijali Pohlreichovu logiku, můžou do fotbalu kecat jen bývalí čutálisti a o politice promlouvat jen politici.

    Ad drtivá většina foodbloggerů: můžeš být konkrétní? Třeba Pohlreichova poznámka o těch zahraničních mi připadala vyloženě nemístná.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    WITTGENSTEIN: Regulace podnikani je velmi sporna, nicmene s drtivou vetsinou foodblogeru ma pravdu,a i jinak mi mluvi z duse jako malokdo. Velkej respekt, ze se to neboji verejne rict.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    DUCK: Dědkovské úvahy o sociálních sítích, hospodská kritika EU + povýšená kritika foodbloggerů (á la: Jak ten Cuketka může kritizovat, když na to nemá vzdělání? Dyk je medik, ne?)
    FOZO
    FOZO --- ---
    DUCK: Asi tak. Naprosto racionální odpovědi a uvažování s nadhledem a přehledem i mimo českou kotlinu
    DUCK
    DUCK --- ---
    WITTGENSTEIN: Muzes byt konkretni ? Ja jsem tam nic tak nesympatickeho nenasel.
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    MAR_TINA: jj Fialová a Vrabec klasické kuchařky v naší rodině. Koukám že Fialová znovu vyšla jdu si doplnit vlastní knihovničku.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: podle téhle se fakt běžně vařilo, ty sýry sem vypíchla právě proto, že byly nedostupné, kupovala se místo nich cihla. Jinak tam moc exotických věcí není. Pravda, že některé zeleniny měli spíš jen zahrádkáři, ale těch bylo dost, navíc prodávalali "ze dvora".
    Hodně lidí ji zná, co tak vídám.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: no tak já tu mám kuchařku jak se vaří v Sovětském svazu v ČR vydanou v letech 50., v SSSR to bylo krátce po válce. Podle toho co je tam za recepty + teda představovávní nejrůznějších druhů zeleniny, ryb a ovoce z různých částí SSSR (přeci jen to sahá od subakrtidy po víceméně subtropy, od východní evropy, po dálný východ. Tam ten rozpor popisovaného a dobové reality je tak zřejmý, že ta propagadna z toho dost ční.

    Na druhou stranu fakt bych chtěla mít dostupné ryby ze severního i tichého ocenánu a navíc z černého a kaspického moře.

    Kuchařky vážně nemusí být odrazem doby.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam