• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    prave naopak, jsme v 21. stoleti, kde kazdej, kdo si na internetu dokaze najit recept na kouhouta na vine a doma ho uvarit ma dostatecnou kvalifikaci na to si otevrit francouzskou restauraci :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    DUCK: + DUCK: Zdá se mi to, anebo jsem se vrátil do Rakouska-Uherska před první světovou? Protože jinam si přístup "nemáš papír, nejsi odborník" zařadit neumím.
    Ještě jednou: až tady budeme mít školu srovnatelnou s CIA, pak se lze oháněti bumážkou. Zatím se lze oháněti pouze bumážkou ze zvláštní školy. Co si myslet o učňácích, kde se učí polívku z lančmítu? Boloňské špagety s kečupem a šunkou? Kde si člověk vylosuje maturitní otázku "Rizoto se zeleninou a kečupem"? Kde jsou učebnice prokládané reklamami omáčkové směsi z Knorru?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    WITTGENSTEIN: Licence pro hospody jsem zmiňoval už níže, o škodlivosti současné podoby Svazu Evropských Socialistických Republik (zkráceně Ekobolševická Unie) není sebemenší pochyby.
    DUCK
    DUCK --- ---
    WITTGENSTEIN: Mimochodem, bavime se tu o strednim vzdelani, pochybuji ze na stredni zdravotnicke se probira jak spravne provest operaci jater obezniho cloveka :)
    DUCK
    DUCK --- ---
    WITTGENSTEIN: Vzdelani je vetsinou chapano formalne, tzn. nema na to "papir". A to on opravdu nema. Kvalita skoly, ktera mu zaplatila za reklamu s tim nema co delat, stejne tak jako kvalita skolstvi obecne.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    DUCK: Opět, CO je to kuchařské vzdělání? Zeptej se Kasumi, co se učí na té střední škole, kterou propaguje Pohlreich na plakátech v metru. Učebnice z anno dazumal (a jo, i ty Runštukovy Normy tam byly dobrovolně povinné), nulová praxe (neměli ani vlastní kuchyni) a samozřejmě pedagogové, kteří jsou sto let za opicemi (zapomeňte na to, že by se studenti dozvěděli něco o sous vide, molekulární kuchyni, nebo aspoň o odžilkování foie gras.)

    Obecně: naprosto chápu, co restauratéři proti bloggerům mají. Když byl kdysi host nespokojen, řekl to nanejvýš svým známým. Dneska si postěžuje na blogu, rozšíří odkaz na Twitteru, bude se sdílet na FB a nedá se to zastavit. V zahraničí mají fotky známých foodkritiků vylepené v kuchyni, aby je personál poznal a věnoval jim maximální péči; to už se s foodbloggery nedá. Stejně tak internet znalosti demokratizoval; kdysi jste museli spokojit s tím, jak vypadá místní verze pad thai, dneska můžete složení zkontrolovat správnou recepturu přes Google.
    Sofistikovanější filipiku proti bloggerům vedl kdysi Rachad, opět v linii "když neznáte restaurační provoz, nemůžete kritizovat". Což bohužel vede vždy k absurdním závěrům, že pokud jste nepracovali v asijské lince na výrobu bot, nemůžete kritizovat boty od Bati.

    PS. Jasně, mohou existovat bloggeři namyšlení, nedovzdělaní a podobně. Ale takoví zdaleka nemají tne vliv, jaký jim Pohlreich připisuje.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    SAMOUT: Licence pro hospody? Škodlivost EU?
    DUCK
    DUCK --- ---
    No, koukam ze do dnesniho modreho zivota si mohu zapsat bod za vyvolani flamu :)

    WITTGENSTEIN:

    Cuketka proste nema kucharske vzdelani, v tom ma pravdu. Facebook neni nic tak zasadniho a uzitecneho, v tom ma taky pravdu :) Rada lidi ma pocit, ze muze kecat do vseho, prestoze tomu nerozumi, v tom ma taky pravdu. Stale v tom nevidim neco nesympatickeho. Naopak odpovida na polozene otazky primo, podle toho jak to citi a neni z toho videt snaha o zalibeni se vsem. To je naopak sympaticke.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Ale stejne me bavi, jak se tu nekdo chytne odpovedi na jednu otazku z mnoha, a na ty se toci. Pritom kritika foodblogeru je jenom zcela minoritni cast rozhovoru, a zbylym odpovedim se neda absolutne nic vytknout.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MUTHA: V tom rozhovoru říká, že Cuketka nemá vzdělání (WTF), ale aspoň je srdcař.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUTHA: no však tím pádem třeba Pospěchová. Ale podle mého prostě si vytvořil názor podle Macka a poněkud neplatně generalizoval. Ostatně proč by se měl orientovat ve foodblogerské scéně. Teda pokud zrovna nemá potřebu se k nim veřejně vyjadřovat....
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUTHA: ano a věnují se zcela jiné činnosti. Proto by jaksi foodbloger neměl vést hospodu a kuchař se vztekat nad existencí foodblogerů.


    SAMOUT: třeba Pospěchová, že...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    WITTGENSTEIN: pan Pe to vzal jako osobni utok, a napsal Mackovi odpoved, kde ho neprimo poslal do zadele. Macek mu odepsal, a tim debata skoncila. Stran sloupkaru v novinach - mam vetsinou pocit ( v LN treba) ze se tam ten dotycnej proste prisel nadlabnout, a pak sesmolil par libovolnych vet, aby mu to redakce proplatila. Cukatka je ustrel, a tim se da souhlasit.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MARIHAI: Divinis to byl a pan Pé to vzal úkorně.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MUTHA: OK, definuj vzdělání :)
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    ZUZKAOU: expolitik Macek zkritizoval tu Pohlreichovu italskou nevim jak se to menuje
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    STAROJDA: Jako že něčí názory se nesmí zpochybňovat a vostatní mají provést upřímnou sebekritiku?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MUTHA: Tos mi nahrál na smeč. Takže Cuketka tedy MÁ nějaké to vzdělání, že?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITTGENSTEIN: nehledě na to, že jaksi o odstavec výše kupodivu přiznává zákazníkům právo na názor. A jaksi si nevzpomínám na někoho, kdo by neblogoval z pozice zákazníka.

    A navíc teda Cuketkovi přiznal právo na blogýsek, vadí mu sloupkaři v novinách co za to dostávají zaplaceno.(nehledě na to, že cuketka.cz bude zdrojem vyšších přijmů, než prachy za sloupek) Von mu někdo pohaněl hospodu?

    VANEK: co jsem tak četla tak u převzatých receptů má zdroje. Respektive tak poslední dva roky co ho čtu.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    MUTHA: přesně tak.

    Pohlreich je elitář a ze svojí pozice si to může dovolit. Nemá moc smysl ho kritizovat za radikální názory, je to prostě jeden pohled. Důležitý je, že otevírá důležitý otázky, že díky tomu se zlepšuje kultura jídla a i ten blogger si to může vzít k srdci a zodpovědně si říct, zda je jeho tvorba přínosem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam