• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    BLOODRAT: Prej dle senzorických vlastností se jednalo o tavené plátky Apetito, noční můra každýho cheeselovera

    Nene! Fakt je nekdo tak neskutecne tupej, ze musi pouzivat takovyhle vyrazy? :-)

    zatímco si čecháčci večer v alpský vesničce užívali

    ...čecháček autorka se cpala bratwurstem a fondue. No a?
    DUCK
    DUCK --- ---
    MAR_TINA: Ja jsem tohle nerozporoval :) Ja rozporoval nesympaticnost jeho vyroku ;) Nicemene tech lidi, kteri to umi opravdu dobre a nemaji vzdelani je dle meho o dost mene.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    BLOODRAT: Fuj! To je tak hloupej článek, až je mi z toho smutno.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Já mám hlavně dojem, že mr.Z kritizoval především tyhle typy foodbloggerů - http://www.vyvarovna.com/2013/05/vyvarujete-frediny-postrehy-ze-svycarska.html
    Cuketkovi právo na kritiku koneckonců uznal a i ostatní názory se mi jeví víceméně příčetné.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    Stejně nejkvalitnější vzdělání je tvrdá praxe. Zdenda moc dobře ví o čem mluví. A já ho chápu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DUCK: dobrá, obhajuješ možnost, že kdo vystuduje (českou) hotelovou školu obor kuchař, může umět vařit. To ti tady snad nebere.
    Ale já zároveň tvrdím, že zhodnotit kvalitu jídla nebo restaurace dokáže i člověk, který nemá závěrečné vysvědčení z takové školy. Chápeš ten rozdíl?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DUCK: protože máš málo zkušeností s českým školstvím. No dobře - z hotelovek jsem měla co dočiněnní jen s Jeseničákama, ale mno... V systému kde se potkává české pohostinství a české školství bych mnoho naděje nehledala.
    DUCK
    DUCK --- ---
    ZUZKAOU: Ano slysel. Ale porad nemam tendenci pausalizovat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DUCK: ty si neslyšel toho Vaňka a povídání o soutěžích mladých učňů? http://www.stream.cz/peklonataliri/805857-peklo-na-taliri-proc-kuchari-neumi-varit
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: Tohle je ale počítám ve všech oborech. My jsme napříkald měli málo praxe, natož kvalitní praxe, pedagogové mnohdy o praxi nezavadili vůbec, jelo se podle učebnic někdy i z šedesátých let :o) Praktické obory vesměs stojí na tom, že tu praxi člověk získá někde mimo školu.
    DUCK
    DUCK --- ---
    ZUZKAOU: Prosim neber mi muj optimismus, ze alespon jedna z 65 skol v CR neni alespon trochu kvalitni. (zdroj: http://www.atlasskolstvi.cz/stredni-skoly?form=hotelova-skola)
    DUCK
    DUCK --- ---
    KASUMI: Vsechno je jen otazka ceny. Stejne tak jako jeho propagovani Sparu. Pochybuju, ze krome podpisu smlouvy a prevzeti faktury se nejak stara o deni v tomto zarizeni. A Ano kazi si tim povest, s tim souhlasim.

    Mimochodem jsem asi objevil Ameriku a Jiri Zeman (http://www.iprima.cz/nanoze/ucastnici/jiri-zeman-50#profile-6) vari v plzenskem Sedmym nebi. Docela mi tam chutnalo :) Nejvic me pobavila urazena odpoved z kuchyne na dotaz, zda opecene bramobry opravdu opekaji a nebo smazi ve fritaku :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DUCK: co si představuješ pod pojmem naučit se vaření. Obecně učni mají málo praxe, natož kvalitní praxe, jejich pedagogové mají té praxe naprosté minimum, jede se podle učebnic narvanejch práškama a na normy se téměř přísahá při maturitě, protože prostě většina pedagogů prostě jede to co se naučili v mládí.

    Lepší školy mají vlastní kuchyň a učňovskou hospodu. A kuk na strejdu, co bude v úterý k obědu v Jeseníku (jedna z těch serioznějších škol)?
    Milánské špagety. A ano, nešetří tam ani vegetou, ani kečupem. A to se vlastně v rámci možností českého školství i snaží.

    Jídelní lístky - Hotelová škola Vincenze Priessnitze Jeseník
    http://www.hotelovkajes.cz/jidelni-listky.html
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    WITTGENSTEIN: Tak samozřejmě jsem tím myslel doopravdy odvařeno, nikoliv odpráškováno :-). A o východním reichu už psát nebudu, jsem hned dostal chuť na candáta s rizotem s medvědím česnekem, co mi tam byl přednedávnem předložen :-)))
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DUCK: no ono se to docela hodi, ssgh je imho docela "uznavana" hotelovka a navic ji zastituje pohlreich
    tze by clovek cekal, ze kdyz ma takovy kecy, tohle si ohlida :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    SAMOUT: Kdykoli uznám, že Pohlreich je lepší restauratér než pan Cé. Stejně tak skvělý kuchař, v restauračním provozu by proti němu žádný foodblogger neobstál. To mu ovšem nedává právo vytknout si svůj obor mimo kritiku, protože ostatní "vůbec nevědí, vo čem to je". (Lépe se s tím ostatně vyrovnal Roman Paulus: http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/roman-paulus.php?itemid=10556 )

    Plus tedy relevantní praxe může být jen v relevantním podniku. V průměrné české hospodě se kuchař naučí nanejvýš krást, práškovat a servírovat jídlo s oblohou, na okraji talíře ozdobené sušenou petrželkou.
    DUCK
    DUCK --- ---
    KASUMI: Proc me porad stavite do pozice obhajovatele jedne skoly ? V tom rozhovoru prece neni, ze vzdelani je jen z ssgh (at je to kde chce a je to co chce). Porad optimisticky verim, ze v CR existuje skola, kde se da naucit vareni :)

    KASUMI: Me moje skola tak nedala zadne dovednosti, ktere potrebuji k praci, to vubec nezavisi na druhu, ani stupni skoly.

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SAMOUT: o vikendu se chystam na toto
    http://monarchie.nm.cz/krme-jidlo-zradlo/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ještě jednou: co má psaní o jídle společného se studiem na hotelovce? Nehledě na to, že ty čtené blogy se už poměrně dlouho hodnocením hospod nezabývají - kdo má potřebu se vyslovit k hospodě, dělá v nějaké ze sociálních sítích a zejména z pozice zákazníka.

    Pak je tu jednotkové množství sloupkařů v novinách - velmi zanedbatelné množství. Imho je fakt Pohlreich furt nasranej kvůli tomu Mackovi.

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DUCK: jeste dodam, ze jsem se tam nic noveho a prevratneho nenaucila
    maximalne vim, kam patri jakej ptak (rozumej drubez, kachana apod) a jak se deli omacky..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam