DUCK:
ja jsem primarne advokat, nicmeme mam vyucni list kuchar ze ssgh, kterou zastituje pohlreich, potkala jsem ho tam jednou a za cely rok tam mel jednu prednasku
mmch v mem rocniku "studovala" iveta fabesova, ktera nastoupila v druhem pololeti a ja ji tam videla asi 2x
a roman vanek, ktery nastoupil asi po 3/4 skolnim roce a vicemene tam byl jen kvuli papiru.. ve skole jsem ho nikdy nevidela a zkousku on a iveta delali v prakulu .. pry..
studovala jsem dalkove, chodila jsem tam 2x kazdy mesic
pouze teorie do nas cpana z vlastnich skript a ucebnic, ktere mimochodem ukazoval nedavno vanek, jak jsou plny reklamy na maggi a knorr (se slogany ala "kdyz si nevis rady, pomuze ti maggi") - je to tak
runstuk nam byl doporucen jako vhodna pracovni pomucka, pricemz bylo neprimo receno, ze tohle bysme fakt meli mit, pac je to zaklad..
ve skole vari externi dodavatel a vari priserne - tzn. ani tam nevari studenti
za mych studii (rok 2010/2011, tzn dost NEDAVNO) skola nemela vlastni kuchynske studio, kde by studenti mohli zkouset varit nebo by jim nekdo neco ukazoval - to teprve stavela
zkousky jsme skladali v nejake zakladni skole nekde jinde, ve cvicnych kuchynkach
praxi jsem si zaridila sama v restauraci prosecco
takze.. jsem ted opravnena kritizovat pohostinstvi? nebo jeste ne? a je roman vanek? papir ma jen formalni, ale vzdelani ziskal jinak, ze jo.. praxi.. zkousel, experimentoval.. vystudovany vytvarnik btw..
uprimne se domnivam, ze o kucharine vim MNOHEM mene nez Cuketka nebo wittgenstein.. protoze zakladem kucharskyho vzdelani neni podle me to, co se nabiflujete ze skript, vychazejicich ze socialistickych tradic planovaneho hospodarstvi, ale to srdce a ten zajem o to a vlastni aktivita .
ale PAPIR na to mam a klidne muzu nekde oficialne varit (jestli me nekdo nabere, je vec uz jina, ale nepochybuji, ze kdybych chtela, praci jako kucharka sezenu.. mozna za par tisic mesicne.. ale sezenu)