• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GENTIANA: plati zamestnavatel, ne? Teambuilding:)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: no, pro začátek se hodlám vytmelit sama. Dokud to nebude vypadat, že tu zůstanou déle, tak hodlám s těma investicema být opatrná.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZOIDBERG: nee, znáš nějaké, co mají hodně strýčků destilátorů?
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    GENTIANA: Nebyly ty učitelky z gymplu?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: to chce tmelení týmu u někoho ve sklípku, kdo je to naučí. A teda tentokrát bez špetky ironie.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: naštěstí spíš ten jihozápad, jinak bychom to mohli dávno zabalit. A rekord drží učitelky z Frýdku-Místku, které tu byly na týdenní lyžařský výcvik. Pozvaly mě na slivovici a daly vybrat z dvanácti lahví od dvanácti různých strýčků.
    SAMMAEL: provozního bych k vínu nepustila, ještě by ho uhranul, ale má právo servisovat kompresor a cokoli od piva, to umí výborně. Personál se snažím školit, zatím se děvčátka vypracovala od No to ale já nevím (telecí ksicht) k Já vám zavolám paní vedoucí, ona vám řekne, v mezičase si aspoň čtou lístek, protože je zajímá samy od sebe, co máme a já zjišťuju, jaké víno se tak hodí ke kysanému zelí. Nebo k interiéru z roku 1973.
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    GENTIANA: Ad víno: Záleží na tom, jak ten hotýlek vypadá a jak se chová personál. Pokud je vidět, že číšník pozná akorát červené a bílé, a to ještě jen za světla, tak si dám raději čaj. Nejsem odborník, a nemám zmapované vinice, takže bych nerad, aby mi donesl nějaké Chateau Headache jen proto, že provozní napsal do lístku cenu 300+, ergo to musí být kvalita.
    Ale jinak jsem pro variantu c).
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    VANEK: Vlastní pozorování + potvrzení od Matesoly.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    WITTGENSTEIN: z Vinselektu? No, tak tohle radši v e-krámu ani nenabízí.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Hm, tak ten Veltlín je výborný, ale fenyklové rizoto se k němu nehodí, je příliš jemné.
    VANEK
    VANEK --- ---
    WITTGENSTEIN: Těch 230 %. Jo, tak to by asi celkem odpovídalo (jako výsledná cena, ne samotná marže).
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZUZKAOU: No baže, třeba Michlovského Král vinohradu se v Tesku prodává za 80 kaček. Na druhém konci spektra na kousky za víc než tisícovku.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ale můžu dodat na vinaře od Jindřichova - totallokal.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    VANEK: Co konkrétně? Jinak velkoobchodní cena Musila přímo ze sklepa je cca 70 Kč za jakostky a 150 za přívlastky a archivy.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: respektive je otázka odkud je většina vašich hostů - jestli z jihu či západu, tak 230 - 500 dobrý, jestli z východu, tedy z Ostravy, tak tam je to stejně marný ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: no Michlovský je obchodník, takže má velmi rozdílné řady vína.

    A 230 za pitelnou flašku není moc.
    VANEK
    VANEK --- ---
    WITTGENSTEIN: BTW tos slyšel odkud? Zkoušel jsem teď googlit nějaké vinné lístky s Musilem, že by se to exaktně spočítalo aspoň porovnáním s http://www.vasevinoteka.cz/producers/musil/ , ale všechny byly nějak neaktuální.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    GENTIANA: Laciná surovina z Moldavska, Bulharska, Maďarska a kupodivu občas i z Itálie. Po odrůdě či nějakém teroirrovém projevu bych tam fakt nepátral.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    WITTGENSTEIN: takže to stejně jsou stopky.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    GENTIANA: Etiketa je zanedbatelná položka (když tedy nebudeme počítat náklady na lahvovací linku), korek s lahví dohromady za 14 káčé, plus minus autobus.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    WITTGENSTEIN: no, na zítřek si vychladím ten Laurot, co jsem uzmula u Nejvyššího v kanceláři a dneska si otevřu veltlín, výběr z hroznů 2008, anžto je v ledničce. Z přemýšlení o Lechovicích mě nějak rozbolely játra.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam