• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    GENTIANA: nechápu, proč takovej kokot nese označení provozák
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Dnes je zas den.

    Volal Nejvyšší, že k té akci X, kde chtěli hodně podrobnou dokumentaci, vyžadujou přesný rozpočet na žrádlo, a musí to být do zítřejšího rána. Menu sestavoval provozák.
    1) Provozák je na dovolené (menší problém)
    2) Provozák navzdory opakovaným rozkazům nemá recepty v Systému
    3) Co není chleba nebo jabka, kde si to snadno bleskově spočítám ze surovin, z 80% není v Systému (a těch 20% jsou vařený brambory apod., kde si to umím ze surovin spočítat pouze rychle)
    4) Provozák si nenahlásil dovolenou, ale domluvili jsme se na střídání tak, že tu prostě tejden budu hlídat hrad já
    5) Nejvyššímu nic neřekl, jako že jede na tejden do cizozemí a tak
    6) Takže Nejvyšší podotkl, že oficiálně na dovolené není, tak ať pracuje
    7) Pročež provozák zavolal mně, že je v Itálii, rozbil se mu notebook, nemá signál a ještě k tomu mu pes sežral domácí úkol (s tím psem je to sranda, jasný?) a ať to udělám já a ještě zněl dotčeně, jako že takové prkotiny by měl dělat
    8) Když volal, tak jsem zrovna brala do ruky telefon, že zavolám Nejvyššímu, že provozák prostě nezapisuje recepty
    9) Takže jsem zavolala poté a Nejvyšší v odpověď pouze temně vrčel.
    10) A tak budu trávit noc ve společnosti Aurelia z Valtic a Runštuka, pročež mi je prvně jmenovaný mnohem sympatičtější.
    MAKII
    MAKII --- ---
    STARE_CASY: Kutílkovo pivo leze do hlavy vždycky.. a má dobré nejen pivo ;)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    EDERA: zas tak špatný to se mnou není. ;) Po těch dvou pivech funguju ještě pořád normálně (tedy pochopitelně nelezu za volant a počítám s tím, že spálím alkohol později než jiní a dávám si větší časovou rezervu). Samozřejmě ale taky záleží na tom, co to je. Dvanáctky si dám v pohodě, pokud to je ale 19° porter nebo třeba perníková šestnáctka ze zmíněných Žlebských Chvalovic, tak jsem zdrženlivější. To leze do hlavy už fakt moc rychle.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Občasný prohnaný hajzlík telefonoval. Na salátové pokusy reagoval pozitivně, ač mi kladl, byv ekonomem, na srcce, že to mám dobře propočítat, abychom se nakonec neutopili v nadbytečných rajčatech, na rostlinnou smetanu objednanou provozním reagoval slovy Sepiš mi to všecko, já mu to otluču o hlavu a jestli nebude hodnej, tak půjde. (Pravdou je, že bych měla trochu víc práce, ale mezitím jsem se naučila lejstra dělat málem s prstem od nohy v nose a jebání poddaných mi taky jde čím dál líp.)

    Přísahám, že nemít normálního šéfa - ehm, no... on není normální ani trochu, takže asi šéfa, co je mi konstruktivní oporou - tak jsem dávno někoho umlátila, pravděpodobně sebe.
    EDERA
    EDERA --- ---
    STARE_CASY: No počkej - s Tvou podváhou se nacamráš už po těch dvou půllitrech!:-) (mně stačí i jeden)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    VANEK: na školní tabuli určenou ke psaní křídou, případně křídovým popisovačem, provozák napsal fermeží (Pivo, nanuky, otevřeno), čímž tabuli zničil pro její původní účel, tedy napsat, smazat, napsat něco jiného.

    A kindervajec nejvíc sežere servírka, tipuju že tak polovinu. Čímž nám zvyšuje zisky dosti absurdním způsobem.

    Když už jsme u té bruntality, naučila jsem kuchaře dělat pesto, jako nápad se mu to hrozně líbilo, filozofoval, jak pěstovat bazalku a jiné bejlí na balkoně v paneláku... a pak jsem šla do sklepa vrátit nějaké nepoužitelné suroviny a našla jsem tam karton rostlinné šlehačky. Provozák dostal za úkol nekupovat sračky, takže máme špajzy plné instantního čehosi od firmy Hügli a tak podobně. Pozabíjet všecky, fakt.
    VANEK
    VANEK --- ---
    GENTIANA: Já tomu furt nerozumím: kdo vzal na tabuli fermež, kdy a proč?
    O kindervajíčkách už vůbec nemluvě.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    STARE_CASY: já nesnesu hořkou chuť... grepové cokoli, kapusta, pivo, omylem rozkousnutý ibáč...fujtajbl. Nepovažuju ty pivní limonády za kdovíjaký nápojový skvost, ale to ani tu kolu, prostě to osvěží a nelepí, no a na večer si chladím lahvinku Aurelia z Valtic. (jsem zvědavá, jestli si mí Bruntálci všimnou, že v lednici je láhev vína, které nemáme v nabídce.)

    A propos Bruntálci... bruntalita je asi nakažlivá. Na úvod: máme kus školní tabule nebo čeho, natřené tabulovou barvou, by se na ni dalo psát křídou.
    Byla jsem pár dní v okresním městě, zařídit razítka Kopie a Placeno, koupit pytel bazalky a tak. Nu, ve čtvrtek ráno jsem odjela a odpoledne volá provozák, že došel radegast. Ná gut, řikám, objednám na úterní závoz, i když se teda chlastala první liga, ještě tam byla padesátka, no nic, a protože je horký letní den a vůbec, naraž toho birella. To je blbost, bla, bla, zkazí se, nikdo to nebude pít, bla, bla, kdesicosi, nikdy to tu nebylo... Já na to: šak vem tu tabuli u cesty, napiš na ni Dnes točený Birell za 25. Provozák: Ale ta tabule je popsaná. Já: tak ji umyj. On: Ale ona je popsaná barvou. Já: No tak si vem, nebo někomu řekni, ať si vezme houbu nebo kartáč a umyje ji. On: ale ona je popsaná barvou, to nejde umýt. Já: Počkej... tys na to vzal nějakou barvu na plot?!!!!1!!!! On: né na plot, na tabuli jsem psal. Já: Já myslím, žes na tabuli psal barvou na plot. No nic, no, tak naraž toho birella. On: to je blbost, blbost, titořikám že je to blbost, ale jak chceš, tobě se to zkazí.

    O pět minut později volá provozák: Ti blbci jsou blbci, a taky jsou úplně pitomí, je to smečka debilů a všechny bych je vyházel, protože jsou blbí a nesnáším je a taky je nesnáším. Už narazili, nevšimli si, že tam je ještě bečka, debilové, pitomci, nesnáším je, vyházím je, hudry hudry.

    Povykládala jsem to Nejvyššímu... že jako něco vymysím a nařídím a vůbec, ale koho normálního by napadlo, že někdo, kdo je svéprávný, vezme na školní tabuli fermež. Rozchechtal se, že provozákovi stokrát říkal, že má na tu tabuli psát denní nabídky a podobné věci, a že dobře, že to ví, že mám koupit křídové popisovače a provozáka si vydusí on, nechá ho pak tabuli ošmirglovat, přetřít, na vlastní náklady, ve volném čase. Nejvyšší je pěkně prohnaný hajzlík, když na to přijde.

    (jo a furt vyděláváme, i když letošek je dost bědný. Připisuju to závislosti naší servírky na kindervajíčkách:D)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    GENTIANA: musím říct, že teprve dlouholeté pití kvalitních vín mne naučilo vychutnávat si pivo a poznat, co je hnusná břečka (což je momentálně bohužel naprostá většina piv z českých velkých pivovarů). Současné módní „pivonády“ jsou naopak něco, co pozřít nedokážu. Je to pro mne něco jako „červený s kolou“ či podobné hnusy.

    Pivař tedy osobně nejsem, raději volím víno, ale dobré pivo si dám rád. A je tedy také fakt, že dobrého piva mi stačí půllitr či dva, nepotřebuju se tím nacamrat. S chutí ochutnám pivo z menších pivovarů a třeba takové Žlebské Chvalovice mi vyloženě přirostly k srdci. Zkrátka i to pivo může být úžasný chuťový zážitek, stejně specifický jako jakýkoli jiný kvalitně udělaný nápoj či pokrm.
    FARIN
    FARIN --- ---
    GENTIANA: www.jip-napoje.cz
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Sem alkoholik v tréninku a birell si dám točenej rád, když je...i když bych teda uvítal chutnější nealkopivo.
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    Birell tocime normalne, zhruba v pomere 1x 15l sud voci 1,5x 30 l Pilsneru :-) ale je fakt ze my sme taky divny podnik :-)))
    JANZAT
    JANZAT --- ---
    GENTIANA: Neznam nikoho konkretniho takze vim, ze je dodava Pepsi (resp. Pepsico CZ,) zbytek jen googlim:

    http://www.pepsico.cz/contact/
    http://www.sododuo.cz/
    http://www.cesk.cz/akce-postmixy/
    http://www.addfood.cz/postmix.htm
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    TOOMIX: Dík, dám to tam.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    JANZAT: bych potřebovala zdroje na ty koncentráty.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Potřeboval bych odbornou radu - tip na nějaký solidní velkoobchod s velkým výběrem kvalitního sušeného ovoce a oříšků? Nevíte někdo?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RAB1T: to mi něco připomíná...

    RAB1T
    RAB1T --- ---
    CAPTAIN_TACUD: Proto to tetování na čelo. :)
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    RAB1T: Už ten podnik nemá, takže je to zahraný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam