STARE_CASY: já nesnesu hořkou chuť... grepové cokoli, kapusta, pivo, omylem rozkousnutý ibáč...fujtajbl. Nepovažuju ty pivní limonády za kdovíjaký nápojový skvost, ale to ani tu kolu, prostě to osvěží a nelepí, no a na večer si chladím lahvinku Aurelia z Valtic. (jsem zvědavá, jestli si mí Bruntálci všimnou, že v lednici je láhev vína, které nemáme v nabídce.)
A propos Bruntálci... bruntalita je asi nakažlivá. Na úvod: máme kus školní tabule nebo čeho, natřené tabulovou barvou, by se na ni dalo psát křídou.
Byla jsem pár dní v okresním městě, zařídit razítka Kopie a Placeno, koupit pytel bazalky a tak. Nu, ve čtvrtek ráno jsem odjela a odpoledne volá provozák, že došel radegast. Ná gut, řikám, objednám na úterní závoz, i když se teda chlastala první liga, ještě tam byla padesátka, no nic, a protože je horký letní den a vůbec, naraž toho birella. To je blbost, bla, bla, zkazí se, nikdo to nebude pít, bla, bla, kdesicosi, nikdy to tu nebylo... Já na to: šak vem tu tabuli u cesty, napiš na ni Dnes točený Birell za 25. Provozák: Ale ta tabule je popsaná. Já: tak ji umyj. On: Ale ona je popsaná barvou. Já: No tak si vem, nebo někomu řekni, ať si vezme houbu nebo kartáč a umyje ji. On: ale ona je popsaná barvou, to nejde umýt. Já: Počkej... tys na to vzal nějakou barvu na plot?!!!!1!!!! On: né na plot, na tabuli jsem psal. Já: Já myslím, žes na tabuli psal barvou na plot. No nic, no, tak naraž toho birella. On: to je blbost, blbost, titořikám že je to blbost, ale jak chceš, tobě se to zkazí.
O pět minut později volá provozák: Ti blbci jsou blbci, a taky jsou úplně pitomí, je to smečka debilů a všechny bych je vyházel, protože jsou blbí a nesnáším je a taky je nesnáším. Už narazili, nevšimli si, že tam je ještě bečka, debilové, pitomci, nesnáším je, vyházím je, hudry hudry.
Povykládala jsem to Nejvyššímu... že jako něco vymysím a nařídím a vůbec, ale koho normálního by napadlo, že někdo, kdo je svéprávný, vezme na školní tabuli fermež. Rozchechtal se, že provozákovi stokrát říkal, že má na tu tabuli psát denní nabídky a podobné věci, a že dobře, že to ví, že mám koupit křídové popisovače a provozáka si vydusí on, nechá ho pak tabuli ošmirglovat, přetřít, na vlastní náklady, ve volném čase. Nejvyšší je pěkně prohnaný hajzlík, když na to přijde.
(jo a furt vyděláváme, i když letošek je dost bědný. Připisuju to závislosti naší servírky na kindervajíčkách:D)