• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CHORCHE: o hovně a k ničemu to je přesně do té chvíle, než na tom někdo uklouzne/o to zakopne, zlomí si hnátu a bude mě žalovat, že jsem jako zaměstnavatel zodpovědná za bezpečnost pracovního prostředí, nebo přijde nějaká inspekce a napaří mi pokutu za to, že pod sebou zaměstnanci nemají řádně vykydáno.

    Nicméně, chystám se na dušení ve vlastí šťávě, dostali tabulky, do kterých si mají psát šichty a nepíšou, s argumentem Na dopoledne je tu napsaná vona, takže odpoledne mám logicky já, nebo úklid terasy (když to nezametl von, tak jsem to musela zamýst já, né?). Od srpna jim to obohatím o pokuty.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    PALEONTOLOG: k tomu prvnimu odstavci: pouzil sem C a W, pro cinnosti daleko od sebe - napr. kuchar nema natirat plot...
    o tom A a B se nepru, prostredni odstavec asi nejak i souhlas, nekomentuju, a ten posledni, rikas to same, co ja opakovane

    GENTIANA: hehe no ten priklad s uklidem byla cca 15let stara brigada, velkosklad Napoju, bud si jista, ze 3x denne zametat ten heges je o hovne a k nicemu (taky nechces sekat travu 3x denne, pokud nejsi magor)

    zas neblbnete, mluvite vsichni o trosku necem jinem, to mi pak muzete oponovat do haleluja a je to o koze a o voze - s tim co uvadite vy, ja vesmes souhlasim
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    https://www.edx.org/course/harvard-university/spu27x/science-cooking-haute-cuisine/639

    (jinak teda courseácká Science and gastronomy je zatím tak na středoškolské úrovni, ale z těchhle kurzů jsou ukázky v In mind of Chef, jak tam Cheng dělá slaninobusi)

    začíná v říjnu

    Přednášející
    Michael Brenner
    Pia Sörensen
    Ferran Adrià
    Pere Castells
    Daniel Rosenberg
    Harold McGee
    Nathan Myhrvold
    Dan Souza
    José Andres
    Dave Arnold
    Joanne Chang
    David Chang
    Wylie Dufresne
    Nandu Jubany
    Joan Roca
    Enric Rovira
    Carme Ruscalleda
    Carles Tejedor
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CHORCHE: noooo, vždycky je co uklízet, když na to přijde.

    Tohle se snažím brát tak nějak rozumně, nebudu v jedenáct večer békat na servírku, která je deset hodin na nohách a nikdo nic nepotřebuje, že plká s hostem. Nicméně když si recepční přikráčí do práce na nudnou šichtu a jako první si z kabely vytáhne detektivku a křízovky, tak si koleduje o to nošení šutrů zleva doprava a zpátky.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CHORCHE: na oplatku ja nesouhlasim s tim, aby osoba najata na ukol A nemohla udelat ukol B, protoze je to aktualne potreba udelat. nemluvim o zneni zakonniku prace, kdy ma zamemstnavatel privilegium pridelit zamestnanci docasne nahradni praci, to je prirozene. mam na mysli stav, kdy se lidi z tymu hadaji o to, kdo co NEBUDE delat, protoze...a jelikoz. kdyz je potreba vytrit zvratky, umejt nadobi nebo vylestit sklo, tak to dela ten, kdo zrovna muze. to muze bejt dokonce i provozni nebo majitel. a proc, protoze si hledi vysledku a pridava svou kapku do mlyna a snaha se scita nekam do spolecnyho vektoru. tehdy tym tahne za jeden provaz. vitejte v kapitalismu!

    to, ze si chce provozni odepsat suroviny sam je sice hezky, ale jak to chce udelat po tejdnu vyroby? neco mi na tom smrdi. chapu, ze vsude nemuze bejt skladnik a nejde tak odepisovat ze skladu prubezne, ale provoznimu by prece pomohlo, kdyby znal pohyby materialu v prubehu tejdne. po tejdnu to jenom secte. to jakoze po tejdnu mrkne do skladu, co chybi odepise do vyroby a jede se dal? nebo to rozpocte podle prodeje a odepise prumer? to mi taky smrdi, neb se to pozna az podle inventury a pak se vinik za ztratu nenajde. neni lehci vec nez jmenovat zastupce provozniho/predaka, co by tudle kompetenci vzal docasne na sebe, se zodpovednosti, ale nutne taky nejakou korunou navic.

    na jedny strane motivace, na druhy strane postihy, viz svevolny narazeni nealko becky.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Lekce 1: počítáme do deseti.
    Lekce 2: základy čtení
    Lekce 3: geometrie - rozdíl mezi řádkem a sloupcem

    Dělala jsem inventuru v recepci. Přebývalo zboží i peníze. Protože do účetnictví vidím jenom já, zaprvé protože proto, zadruhé kvůli snížené gramotnosti zaměstnanců, jsem nadbytky obého odebrala a předstírala, že je to regulérní tržba, a uložila do černého fondu. Kromě toho, ono to stejně bude chybět někde jinde, je jen otázka času, kdy to vyhřezne.

    Postřehy: Recepční si uskládala sloupečky desetikorun do čtverečku 3x3 a pravila A tady je tisícovka. Já jí řekla, že jenom 900. Ona to přepočítala a vyšlo jí deset. Přepočítala to znovu a vyšlo jí deset. Jednou od někoho dostane přes držku, že se ho snaží obrat.

    Došla zásilka z Rakvic, takže ve svém skladě mám vína sice řádně zaúčtovaná, která si řádně zaplatím, ale v žádném případě je nehodlám prodávat těm mizernejm hostům, co se tu motají, zavazí a špiní ubrusy. Kvůli zjednodušení to mám naskladněné jako Malverinu, takže jsem si vzala láhev Cabernetu Moravia a u baru jsem řekla Namarkujte mi tam Malverinu. Je to pod bílým vínem, ukažteobrazovku, úplně napravo, třetí řádek shora. Tak servírka počítala odprava, jedna, dva, tři, tohle? Ne sloupek, řádek. Tak to zkusila znova, z druhé strany. Pomohla jsem jí, že na té straně u ledničky, a třetí shora, takže zas začla počítat zleva. Nakonec to nějak přeprala dřív, než jsem přeskočila pult a uškrtila ji.

    Akorát mám pocit, že poddaní jsou dost vychcaní na to, aby vyčíhli, že když mě dokonale otráví, jenom zakoulím očima, v duchu jim popřeju pomalou smrt a jdu se radši projít, abych jim k této nepomohla.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ZCR: s tim kolem to byla jista nadsazka...
    to s tim ukladanim dalsi prace by bylo na dyl - nejsem moc fan spehovani zamestnancu (to znamena, ze maj ale urcitou kvalitu), stejne jako moc nesouhlasim s tim, aby osoba najata na cinnost C, delala vec W jen proto, ze cinnost C momentalne na necem vazne (napr. nejsou objednavky na jidlo)... a nedej boze sisyfovske picoviny, protoze boss je kreten a irituje ho, ze te plati a ty nemas chvili co delat - ono to ani moc prac. vztahum/respektu nepridava ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    [SERVER ERROR]
    ZCR
    ZCR --- ---
    CHORCHE: ne, nedojede, protože má přece jinou práci (a když nemá, tak se mu uloží)...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    HUGGI: Já to četlo HÜGLI a málem mě jeblo

    Ano, je to můj problém. taky je můj problém, že jsem historik, ne putykář, a že jsem jemný kultivovaný člověk, ne vidlák, osoba zvyklý se s lidima domluvit a na jejich slovo se spolehnout, nikoli ulhanec, stěžovatel a žvanil nebo naopak řvoucí diktátor, plně gramotná, ne Bruntálec. To nepopírám.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    GENTIANA: to je ale tvuj problem jen v pripade ze si je neumis srovnat..
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    HUGGI: hádat se, to je tady oblíbený sport.
    ZCR: však.
    PASTEL: každé zvlášť, znám svý lidi.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ZCR: rikas to same jak ja, jen tu pokutu formulujes jinak a rek bych, ze pro bruntalce jen vic nestastne - nejakej se prihlasi, ze dojede radsi do vsi na kole :D
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    GENTIANA: Já vycházim, z tvého postu, na který jsem reagovala, a tam byla samá množná čísla (kuchařky mi daly seznam ptala jsem se jestli JIM je jasné,...), tak se hned neurážej, příště si líp naleštim křišťálovou kouli ;-)
    ZCR
    ZCR --- ---
    GENTIANA: Aha, tak ona došla vejce? Tak já je sem nechám nahonem dovézt rychlým kurýrem a strhnu vám cenu za dopravu z platu?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    GENTIANA: Sorry, ale hadat sw o to kdo umyl chodbu? Pokud nemate uklizecku tak snad komu to reknes tak to udela..nejakej tocici system je peknej, ale porad plati tvoje slovo a nemaj se co hadat
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    COMMANCHE: dobrý nýmandi tam
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    MENU domů - St. Patrick (Pardubice)
    http://www.menudomu.cz/st-patrick-pardubice/
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CHORCHE: no, není to sestříhané do půlhodiny plné vtipných hlášek a originálních situací, což je hlavní závada reality.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    PASTEL: jaký máš důvod domnívat se, že jsem totálně dementní a tudíž se postavím do prostoru, řeknu Chce někdo něco a čekám, jestli se ozvěna ozve? Jistě že jdu za konkrétní osobou. Mimochodem, konkrétní osoba má všeho dost kromě vajec, takže jsem prolezla pár lednic a zjistila jsem, že vajec máme asi dvě stovky, zatímco uzeniny, které opravdu nepotřebovala (ano, ptala jsem se na věci ke snídaním, ne na vysočinu, nářez, buřty a kdesicosi), prostě tak trošíčku došly.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    GENTIANA: http://www.youtube.com/watch?v=TM3UNoki-TE - todle se da pouzivat na nemalou cast moravy (zvlast po x volbach, jako zelezny, ale tohle nejlip na MZ), bruntal nebude tedy vyjimkou

    jinak viz. PASTEL ... kolektivni vina, kdyz to je individualni a vymluv ubyva, tak se to muze zlepsit
    jeste sem nekdy pred mesicem zminoval motivaci - zkus tam vic rozject system Odmen/Pokut (cukr a bic) - pak nemusis nikomu zvysovat plat - makas dobre, pocitis na premiich, porad to konis, dostanes Pokuticku - to lidi vetsinou narovna, pro nic jinyho nez pro prachy to nedelaj

    jinak ja plne chapu i paleontologa, nebo kdo si tu uz trosku stezoval - todle auditko se transformovalo do Bruntalskeho blogysku zivouci demonstrace lidske blbosti... taktez uz to ma vic serii i dilu nez cele Ano, sefe dokupy - resp. nic jineho uz se tu neobjevuje, coz mi vadi asi nejvic
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam