• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    KASUMI: jenze to by ho musel dat i dalsim deseti manzelkam, protoze nesmi byt zadna zvyhodnena ;)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KASUMI: skromné to děvče:D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    CAPTAIN_TACUD: tak tohle je idealni svatbeni dar, ktery by mi mohl nekdy nekdo dat, jestli se budu vdavat :D
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Všech 109 restaurací se 3 hvězdami Michelin v půlroční dovolené - FirstClass.cz
    http://www.firstclass.cz/...ronomie/vsech-109-restauraci-se-3-hvezdami-michelin-v-pulrocni-dovolene/
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CHORCHE: si pamatuju, že na první cestě z Heasthrow do centra mi chtělo prodat hulium víc lidí, než za dva roky pravidelnejch návštěv crossu

    jinak nám jede na chalupě vzdorohospoda taky, v zatáčce sedí chlápek na zápraží s ledničkou plnou lahváčů :))
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    ZVĚŘINA: Nová pivní norma? Závodíme v klamání zákazníků | Názory | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...ani-zakazniku-jsme-na-spici-p1c-/nazory.aspx?c=A130730_153534_ln_nazory_ape
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Hlásím mou rodnou vísku jako další modelový případ (jižní čechy). Majitelé hospody dementi jak bylo popsáno plus pár drobností navíc (sklony udávat, hnát /neoprávněně/ k soudu první poslední atp)...po roce už je má celá vesnice natolik v oblibě, že sází kdy zkrachují, páč z těch pár lufťáků a pumpičkářů co k nim omylem v sezoně zabloudí nemají šanci přežít.
    Na pivo se chodí k hasičům, k místnímu hokynářství či k přespolním.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Ono je to asi všude stejný. Ještě že ty vesnice mají hasiče :o)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Taky znám jednu malou vesnici s podobnou hospodou. Vesničtí měli pocit, kolik že na nich na tom pivu nerejžuje, on měl pocit, že kvůli deseti porcím vařit nemusí, záchody taky nemusí vonět a vařit slušné kafe je jakási lufťácká směšnost.

    Tak hasiči opravili starou hasičárnu, na různé příležitosti objednají sudy, maso a chlapa s mobilním grilem a celá vesnici slaví máje / pouť / cokoli u hasičárny. Hospoda přežívá na pivu pro pár místních přes týden.

    Dlužno říci, že tahle ves je v jižních Čechách a lidi jsou tam dost šetřiví.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    TAPINA: asi ji mám jinde. Hasičárna sice je vedle kravína, ale ještě pořád ty dvě budovy poznám od sebe. ;) Navíc „stará“ hospoda je ve vlastním a u nás ty dvě hospody vedle sebe jedou už několik let. Loni (nebo už předloni?) to pak trochu přesáhlo i do boje o zastupitelstvo a hlavně starostu. Vtipné je, že jejich sdružení nakonec starostu má (není to přímo z hospodský famílije) a ten po pár měsících začal taky spolupracovat s dobráky, protože oni jsou prostě fakt ti jediní, kteří tam táhnou společenský život obce. Hlavně paní hospodská je teď o odstín zelenější, ale to už je jen takový lokální kolorit.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    STARE_CASY: Nemáš ty chalupu tam, co ji máme my? Akorát že tam se udělala hospoda ve starém kravíně, a nakonec původní hospodský uraženě zavřel, že mu tam nikdo nechodí a on nebude (hasičům, kterým patří barák) platit nekřesťanský nájem 1000 Kč měsíčně a provizorní hospoda z kravína se tam přesunula.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    PAN_SPRCHA: vono to funguje i na vesnici. Někdy, někde...

    Ale dost hospod točí slušné pivo aspoň dobrým štamgastům (a klidně to můžou bejt lufťáci, podstatné jsou osobní vztahy). Náhodným návštěvníkům nebo těm, se kterými mají špatné zkušenosti, s klidem šoupnou podmíráka nebo kapaný. Ale to je koneckonců až příliš častá pomsta výčepáka.

    Vždycky holt záleží na lidech. Co máme chalupu, tak to je malá vesnice, ale hospody tam jsou dvě. Jedna, která je zavedená, pěkně upravená, mají i kuchyni, zastavují se tam turisti, kteří se tam občas objevěj. Ale hospodskej s manželkou jsou magoři, lidi, kteří jim nepadnou do oka, s klidem oberou a hlavně kritizujou vše, co se neděje v jejich hospodě. Což se nelíbilo hlavně tamním dobrovolným hasičům (ale nejen jim), kteří tam táhnou na svým triku všechny zajímavé akce - dětské dny, sportovní turnaje (kromě hasičských závodů taky fotbal, závody fichtlů a další). Tak si nakonec udělali hospodu svoji ze staré hasičárny. Jeden má živnosťák na pohostinskou činnost a všechny papíry kolem, nakupuje na sebe a provozuje to jako hospodu s tím, že tam stejně choděj většinou jen známý (hasičárna je od pohledu hnusná a hlavně nijak neoznačená). Co vím, tak za víkend vytočej jenom dva nebo tři sudy, v týdnu tam nikdo není. Trochu víc se jim tam děje jenom při akcích, který pořádaj. Každopádně když chci na pivo, tak jdu rozhodně raději k nim. Točej slušně a mají dobrou míru, nikdo se tam nesnaží nikoho ojebat - mimo jiné i proto, že to neprovozuje zlatokop, který si představuje, že z hospody za rok zbohatne.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Peklo na talíři: Špatné čepování piva - Pořad: Peklo na talíři, Video na Stream.cz (ID: 804473)
    http://www.stream.cz/peklonataliri/804473-peklo-na-taliri-spatne-cepovani-piva
    Peklo na talíři: Čepování piva pro pokročilé - Pořad: Peklo na talíři, Video na Stream.cz (ID: 804442)
    http://www.stream.cz/peklonataliri/804442-peklo-na-taliri-cepovani-piva-pro-pokrocile
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    87HIGHFLYER: jo to byl tenhle pořad

    Dom Joly's Happy Hour Episode 5 Part 4 Europe - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=mgCSGuuWbpA
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    kamos brit byl zacatkem cervence v praglu, nejak sme se minuli, byl tu cca 4dny, hlasky ostre - nejdriv vysmech, jak je to tu levne (za 4 libry obed? s pivem menu?)

    1) pijem podle nej sracky (10ku) a tim se neda ozrat :D
    2) denne mu nekdo chtel prodat drogy (2x negri 1x nejaka bila zenska smazka v metru)
    3) nalitej taxikar s doutnikem, co jel pres kilo a malem je parkrat zabil cestou na letiste (meli ho nejak predobjednaneho)
    4) nekdo jim nabizel vymenu penez na ulici (coz je ilegal)
    5) nekde vyhral 5000 (ruleta) - strasne se divil, ze krupierka se tvarila, jako by prisla o pul vyplaty - nasledne hlasil, ze tim mel pulku vyletu v praze zadara a ze se urco vrati

    - no tak asi takhle nejak nas vidi i prumernej turista z usa/uk atp. - a to sem ho varoval pred par vecma predem, co bude vyvolavat jejich AJ, ze je x cechu v tu chvili bude chtit vomrdat... a ze na to leti i nejake cubky (tohle mu samozrejme vadilo nejmin;)
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    87HIGHFLYER: Pravda je že pozorovat chudáka anglána jak se v briketě snídá pivo se zelenou byl k nezaplacení.
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    87HIGHFLYER: jo znám mám pocit že už jsem to sem někam postoval. Taky se nedostanu na YT takže odemne taky smolík.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RAB1T: na youtube je supr pořad nějakejch anglánů co choděj po pražskejch putikách. Začínaj v briketě. Dobrej materiál:) Nedostanu se ted na youtube, ale kdyžtak googlit...
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    87HIGHFLYER: tuhle jsem okolo Brikety šel a už mi to přišlo že to tam vypadá skoro jako u lidí. Tedy jako v každé druhé žižkovské nálevno/herně. Tak nevím jestli je to tam furt takovej punk jako to býval.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    87HIGHFLYER: no ok ok, verim, ze i na vesnicich to jeste bude... jen pak je otazka, jestli ma smysl neco takoveho provozovat

    v tom vlastne dost nesouhlasim se Sefem v jedne veci - nekdy dost mimozne tvrdi, ze cena ti lidi neprinese (jako kdyz des dolu) - v CR ta kupni sila neni zadna lavina a ani nemame v porovnani se zapadem platy, ze by tu dost lidi nepremyslelo o tom obede, ci neceho z domova v pixle - tim se toho nezastavam, ale zas zijeme v jiste realite
    s cim s nim ale total souhlasim, ze v praze by mohlo pres noc chcipnout pulka hospod a bylo by to snad jen dobre (az na tu nezamestnanost)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam