• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    STARE_CASY: Nemáš ty chalupu tam, co ji máme my? Akorát že tam se udělala hospoda ve starém kravíně, a nakonec původní hospodský uraženě zavřel, že mu tam nikdo nechodí a on nebude (hasičům, kterým patří barák) platit nekřesťanský nájem 1000 Kč měsíčně a provizorní hospoda z kravína se tam přesunula.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    PAN_SPRCHA: vono to funguje i na vesnici. Někdy, někde...

    Ale dost hospod točí slušné pivo aspoň dobrým štamgastům (a klidně to můžou bejt lufťáci, podstatné jsou osobní vztahy). Náhodným návštěvníkům nebo těm, se kterými mají špatné zkušenosti, s klidem šoupnou podmíráka nebo kapaný. Ale to je koneckonců až příliš častá pomsta výčepáka.

    Vždycky holt záleží na lidech. Co máme chalupu, tak to je malá vesnice, ale hospody tam jsou dvě. Jedna, která je zavedená, pěkně upravená, mají i kuchyni, zastavují se tam turisti, kteří se tam občas objevěj. Ale hospodskej s manželkou jsou magoři, lidi, kteří jim nepadnou do oka, s klidem oberou a hlavně kritizujou vše, co se neděje v jejich hospodě. Což se nelíbilo hlavně tamním dobrovolným hasičům (ale nejen jim), kteří tam táhnou na svým triku všechny zajímavé akce - dětské dny, sportovní turnaje (kromě hasičských závodů taky fotbal, závody fichtlů a další). Tak si nakonec udělali hospodu svoji ze staré hasičárny. Jeden má živnosťák na pohostinskou činnost a všechny papíry kolem, nakupuje na sebe a provozuje to jako hospodu s tím, že tam stejně choděj většinou jen známý (hasičárna je od pohledu hnusná a hlavně nijak neoznačená). Co vím, tak za víkend vytočej jenom dva nebo tři sudy, v týdnu tam nikdo není. Trochu víc se jim tam děje jenom při akcích, který pořádaj. Každopádně když chci na pivo, tak jdu rozhodně raději k nim. Točej slušně a mají dobrou míru, nikdo se tam nesnaží nikoho ojebat - mimo jiné i proto, že to neprovozuje zlatokop, který si představuje, že z hospody za rok zbohatne.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Peklo na talíři: Špatné čepování piva - Pořad: Peklo na talíři, Video na Stream.cz (ID: 804473)
    http://www.stream.cz/peklonataliri/804473-peklo-na-taliri-spatne-cepovani-piva
    Peklo na talíři: Čepování piva pro pokročilé - Pořad: Peklo na talíři, Video na Stream.cz (ID: 804442)
    http://www.stream.cz/peklonataliri/804442-peklo-na-taliri-cepovani-piva-pro-pokrocile
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    87HIGHFLYER: jo to byl tenhle pořad

    Dom Joly's Happy Hour Episode 5 Part 4 Europe - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=mgCSGuuWbpA
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    kamos brit byl zacatkem cervence v praglu, nejak sme se minuli, byl tu cca 4dny, hlasky ostre - nejdriv vysmech, jak je to tu levne (za 4 libry obed? s pivem menu?)

    1) pijem podle nej sracky (10ku) a tim se neda ozrat :D
    2) denne mu nekdo chtel prodat drogy (2x negri 1x nejaka bila zenska smazka v metru)
    3) nalitej taxikar s doutnikem, co jel pres kilo a malem je parkrat zabil cestou na letiste (meli ho nejak predobjednaneho)
    4) nekdo jim nabizel vymenu penez na ulici (coz je ilegal)
    5) nekde vyhral 5000 (ruleta) - strasne se divil, ze krupierka se tvarila, jako by prisla o pul vyplaty - nasledne hlasil, ze tim mel pulku vyletu v praze zadara a ze se urco vrati

    - no tak asi takhle nejak nas vidi i prumernej turista z usa/uk atp. - a to sem ho varoval pred par vecma predem, co bude vyvolavat jejich AJ, ze je x cechu v tu chvili bude chtit vomrdat... a ze na to leti i nejake cubky (tohle mu samozrejme vadilo nejmin;)
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    87HIGHFLYER: Pravda je že pozorovat chudáka anglána jak se v briketě snídá pivo se zelenou byl k nezaplacení.
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    87HIGHFLYER: jo znám mám pocit že už jsem to sem někam postoval. Taky se nedostanu na YT takže odemne taky smolík.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RAB1T: na youtube je supr pořad nějakejch anglánů co choděj po pražskejch putikách. Začínaj v briketě. Dobrej materiál:) Nedostanu se ted na youtube, ale kdyžtak googlit...
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    87HIGHFLYER: tuhle jsem okolo Brikety šel a už mi to přišlo že to tam vypadá skoro jako u lidí. Tedy jako v každé druhé žižkovské nálevno/herně. Tak nevím jestli je to tam furt takovej punk jako to býval.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    87HIGHFLYER: no ok ok, verim, ze i na vesnicich to jeste bude... jen pak je otazka, jestli ma smysl neco takoveho provozovat

    v tom vlastne dost nesouhlasim se Sefem v jedne veci - nekdy dost mimozne tvrdi, ze cena ti lidi neprinese (jako kdyz des dolu) - v CR ta kupni sila neni zadna lavina a ani nemame v porovnani se zapadem platy, ze by tu dost lidi nepremyslelo o tom obede, ci neceho z domova v pixle - tim se toho nezastavam, ale zas zijeme v jiste realite
    s cim s nim ale total souhlasim, ze v praze by mohlo pres noc chcipnout pulka hospod a bylo by to snad jen dobre (az na tu nezamestnanost)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    CHORCHE: nádražka a pak briketa na žižkovskym nákladovym (tam jsem teda byl už pár let zpátky).
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    SALAMAN: to este nekde je? ja uz neznam/nechodim v praze atd nikam, kde by byl panak snad pod 30, cehokoli... je to castecne pochopitelne, protoze kdyz tam das neco takoveho, tak to dost nasmeruje klientelu :)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    87HIGHFLYER: Tak určitě, malej tuzemák za 8 peněz, nekup to!:)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SALAMAN: tam se člověk bohatě zahojí na panácích a atmosféře:)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    A co taková Dejvická nádražka, tam se běžte podívat, jak se točí pivo (ironie)
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    CHORCHE: to je právě to český podnikatelský myšlení, když nebudu okrádat, budu mít existenční problém. My tam točili poctivý piva a lidi se tam vraceli, měli jsme větší výtoč proto pak vyšší zisk. Majitel nebyl idiot. Věděl, že když vytočí za den o sud,dva víc tak se mu to na marži bohatě vrátí. (pravda, tohle funguje v Praze v konkurenčním boji(v okolí 200 metrů bylo dalších pět hospod), na vesnici, kde je jedna hospoda asi ne)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    co to je za prujem :D pena je samozrejme soucast piva, ale on taky ne kazdej umi natocit pivo/penu (nekde si snad myslej, ze cim driv zmizi pena, tim lip a ze kozu se bude kazdej stydet pit dlouho, zvedne jim to trzbu :D)

    na todle apod. jsou dobra videa od prazdroje - http://www.youtube.com/watch?v=GQQlOUF57ck takhle se ma tocit cz pivo (to aby zas nenabeh nejakej koumak s tim, ze v Anglii to delaj takhle....)
    no a ted ruku na srdce, v kolika vycepech/barech/restauracich/hospodach, to takhle vypada? kdyz bych rek v 1/3 tak budu vypadat jak optimistickej blazen ;)

    NENUFER: nema cenu se hadat s debilem, resp. buranem, ti budou mit porad nejakej problem a takovy zakaznik neni ani tvuj Pan

    PAN_SPRCHA: jasne, to je porovnani se situaci za krale klacka... prumernej provoz by todle mel jako zahy existencni problem (jen 50 piv ze 30ky a nebo by musel napalit cenu) - nebo mozna ne existencni, ale to pivo by pro ne ztratilo veskerej smysl, krom toho, ze ho mit u nas musis

    jeste dodam, ze pri provozovani cateringu na festech muj sef barmanum/vycepakum vyslovene povoloval smelit (predchazel tomu, ze to budou delat a namotaval si je, protoze to hazelo dyzka v tisicich za vikend na hlavu) - u barmanu, co jeli i ostatni ok, jen u vycepnich stanu to pak ale koncilo tak, ze mezi sebou zavodili a rekordy byly treba 115+ piv z becky :/ (spoctete si sami, co za dyzka to tem hajzlikum hazelo za 2-3dny v 10ti, kdyz vytocili pres 150 sudu) - samozrejme obcas byla vedra, ci se posrala pipa, takze toceni stylem hura, roztocit 10+ kelimku a pak to tam ruzne docvrnkavat...
    jeste si pamatuju 1 trik/zabavu - kelimek na odrazeni a penu... a kdyz te nekdo sral a poharek se naplnil, tak si mu strelil tudle namku, hlavne ani kapka na zmar

    jinak vesmes nesouhlasim s 0,4 - to je zas takova vyprcavka, 0,3 a 0,5 pokrejou vse, todle znaci jen dalsi obloz, protoze cena je stejna jako za 0,5 a par lidi si toho na uvod navic nevsimne (vyse zminovany boss z ketasu to samozrejme zaved do kavarny zahy - 0,4L Budvar)

    ja se s nikym nebudu hadat o chlup, ale 0,47 svedci zmrdstvo a kdyz je v pullitru pulka a prej to dojde, tak to je taky zmrdstvo - priste tam uz nepudu, nic vic, nic min - pro pivare je to ale nekonecne tema :D
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    H: "Pane vrchní, dotočíte mi toho podmíráka?"
    V: "To dojde."
    H: "Kolik to dělá?"
    V: "28 korun... ale to je jenom 20 korun!"
    H: "To dojde."
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MICKK: no jo, ale to po chvíli nebude půlitr tekutiny ne?:)
    MICKK
    MICKK --- ---
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MICKK: jakože rozhraní pěny a tekutiny musí bejt na rysce 0,5l?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam