• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    87HIGHFLYER: tuhle jsem okolo Brikety šel a už mi to přišlo že to tam vypadá skoro jako u lidí. Tedy jako v každé druhé žižkovské nálevno/herně. Tak nevím jestli je to tam furt takovej punk jako to býval.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    87HIGHFLYER: no ok ok, verim, ze i na vesnicich to jeste bude... jen pak je otazka, jestli ma smysl neco takoveho provozovat

    v tom vlastne dost nesouhlasim se Sefem v jedne veci - nekdy dost mimozne tvrdi, ze cena ti lidi neprinese (jako kdyz des dolu) - v CR ta kupni sila neni zadna lavina a ani nemame v porovnani se zapadem platy, ze by tu dost lidi nepremyslelo o tom obede, ci neceho z domova v pixle - tim se toho nezastavam, ale zas zijeme v jiste realite
    s cim s nim ale total souhlasim, ze v praze by mohlo pres noc chcipnout pulka hospod a bylo by to snad jen dobre (az na tu nezamestnanost)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    CHORCHE: nádražka a pak briketa na žižkovskym nákladovym (tam jsem teda byl už pár let zpátky).
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    SALAMAN: to este nekde je? ja uz neznam/nechodim v praze atd nikam, kde by byl panak snad pod 30, cehokoli... je to castecne pochopitelne, protoze kdyz tam das neco takoveho, tak to dost nasmeruje klientelu :)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    87HIGHFLYER: Tak určitě, malej tuzemák za 8 peněz, nekup to!:)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SALAMAN: tam se člověk bohatě zahojí na panácích a atmosféře:)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    A co taková Dejvická nádražka, tam se běžte podívat, jak se točí pivo (ironie)
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    CHORCHE: to je právě to český podnikatelský myšlení, když nebudu okrádat, budu mít existenční problém. My tam točili poctivý piva a lidi se tam vraceli, měli jsme větší výtoč proto pak vyšší zisk. Majitel nebyl idiot. Věděl, že když vytočí za den o sud,dva víc tak se mu to na marži bohatě vrátí. (pravda, tohle funguje v Praze v konkurenčním boji(v okolí 200 metrů bylo dalších pět hospod), na vesnici, kde je jedna hospoda asi ne)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    co to je za prujem :D pena je samozrejme soucast piva, ale on taky ne kazdej umi natocit pivo/penu (nekde si snad myslej, ze cim driv zmizi pena, tim lip a ze kozu se bude kazdej stydet pit dlouho, zvedne jim to trzbu :D)

    na todle apod. jsou dobra videa od prazdroje - http://www.youtube.com/watch?v=GQQlOUF57ck takhle se ma tocit cz pivo (to aby zas nenabeh nejakej koumak s tim, ze v Anglii to delaj takhle....)
    no a ted ruku na srdce, v kolika vycepech/barech/restauracich/hospodach, to takhle vypada? kdyz bych rek v 1/3 tak budu vypadat jak optimistickej blazen ;)

    NENUFER: nema cenu se hadat s debilem, resp. buranem, ti budou mit porad nejakej problem a takovy zakaznik neni ani tvuj Pan

    PAN_SPRCHA: jasne, to je porovnani se situaci za krale klacka... prumernej provoz by todle mel jako zahy existencni problem (jen 50 piv ze 30ky a nebo by musel napalit cenu) - nebo mozna ne existencni, ale to pivo by pro ne ztratilo veskerej smysl, krom toho, ze ho mit u nas musis

    jeste dodam, ze pri provozovani cateringu na festech muj sef barmanum/vycepakum vyslovene povoloval smelit (predchazel tomu, ze to budou delat a namotaval si je, protoze to hazelo dyzka v tisicich za vikend na hlavu) - u barmanu, co jeli i ostatni ok, jen u vycepnich stanu to pak ale koncilo tak, ze mezi sebou zavodili a rekordy byly treba 115+ piv z becky :/ (spoctete si sami, co za dyzka to tem hajzlikum hazelo za 2-3dny v 10ti, kdyz vytocili pres 150 sudu) - samozrejme obcas byla vedra, ci se posrala pipa, takze toceni stylem hura, roztocit 10+ kelimku a pak to tam ruzne docvrnkavat...
    jeste si pamatuju 1 trik/zabavu - kelimek na odrazeni a penu... a kdyz te nekdo sral a poharek se naplnil, tak si mu strelil tudle namku, hlavne ani kapka na zmar

    jinak vesmes nesouhlasim s 0,4 - to je zas takova vyprcavka, 0,3 a 0,5 pokrejou vse, todle znaci jen dalsi obloz, protoze cena je stejna jako za 0,5 a par lidi si toho na uvod navic nevsimne (vyse zminovany boss z ketasu to samozrejme zaved do kavarny zahy - 0,4L Budvar)

    ja se s nikym nebudu hadat o chlup, ale 0,47 svedci zmrdstvo a kdyz je v pullitru pulka a prej to dojde, tak to je taky zmrdstvo - priste tam uz nepudu, nic vic, nic min - pro pivare je to ale nekonecne tema :D
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    H: "Pane vrchní, dotočíte mi toho podmíráka?"
    V: "To dojde."
    H: "Kolik to dělá?"
    V: "28 korun... ale to je jenom 20 korun!"
    H: "To dojde."
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MICKK: no jo, ale to po chvíli nebude půlitr tekutiny ne?:)
    MICKK
    MICKK --- ---
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MICKK: jakože rozhraní pěny a tekutiny musí bejt na rysce 0,5l?
    MICKK
    MICKK --- ---
    NENUFER: míra se počítá když je tam pěna
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    NENUFER: majitel si tohle musí ohlídat, což je těžký najít poctivý lidi, který pro tebe budou dělat. Ale podporovat je ve fixlech ještě tím, že snížím míru, to je vyloženě napřesdržku.
    Když jsem kdysi dělal brigády za pípou tak se počítalo, že z třicítky sudu se vytočí 50 piv a točili jsme vždycky tak aby byla míra piva a nad ní ještě pěna. Nikdy s tim nebyl problém vždycky to vyšlo. Majitel občas poslal někoho na anonymní kontrolu jestli točíme správně, což nás vcelku motivovalo k tomu aby jsme to neflákali.
    VANEK
    VANEK --- ---
    PISKVOR: Spíš bych se optal po nějakém kursu asertivity pro pokročilé, který si potřebuje odbýt praktická cvičení; i průměrný nyxí flamer je nejmíň o jednu váhovou třídu proti zkušenému o/vyjebávacímu pinglovi z turistických pastí.
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    CAPTAIN_TACUD: ale toto je vec ktoru proste u toceneho nezistis inak ako na konkretnom pullitri. Ked odtacas uvod sudu nikdy nevies kolko peny odtocis kym zacnes tocit nieco co pripada ako pivo :-) Nehovoriac o tom kolko piva vylejes v pene. Takze to je podla mna jedina sanca.
    Ano ked si slusny tak to tocis cez mieru ale to ti potom zase nadava majitel pretoze mu nesedia trzby voci vytoci. Ono najst tu spravnu mieru je tazke. Minule som sa takto pohadala s jednym hostom - vraj sme mu natocili pod mieru - tak sme mu nechali penu padnut a mal mieru, potom sa zase stazoval ze to pivo nema penu. Ono niektorym ludom holt nevyhovies :-( Na druhej strane od vtedy pije malinu a na tej mam viac takze nie som nespokojna :-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    [počítá ikonky a ukazuje si na prstech...]
    DUCK
    DUCK --- ---
    ZCR: To zni jako plan ! :) To by mohlo byt hodne zajimave !
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    3000kc pokuta za nepsravnou miru u Pinkasu je vysmech! Pokuta se ma pocitat podle ucetnictvi restaurace nebo lokality kde se nachází. A nebo tam chodit kazdy tyden
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam