• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Peklo na talíři: Špatné čepování piva - Pořad: Peklo na talíři, Video na Stream.cz (ID: 804473)
    http://www.stream.cz/peklonataliri/804473-peklo-na-taliri-spatne-cepovani-piva
    Peklo na talíři: Čepování piva pro pokročilé - Pořad: Peklo na talíři, Video na Stream.cz (ID: 804442)
    http://www.stream.cz/peklonataliri/804442-peklo-na-taliri-cepovani-piva-pro-pokrocile
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    87HIGHFLYER: jo to byl tenhle pořad

    Dom Joly's Happy Hour Episode 5 Part 4 Europe - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=mgCSGuuWbpA
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    kamos brit byl zacatkem cervence v praglu, nejak sme se minuli, byl tu cca 4dny, hlasky ostre - nejdriv vysmech, jak je to tu levne (za 4 libry obed? s pivem menu?)

    1) pijem podle nej sracky (10ku) a tim se neda ozrat :D
    2) denne mu nekdo chtel prodat drogy (2x negri 1x nejaka bila zenska smazka v metru)
    3) nalitej taxikar s doutnikem, co jel pres kilo a malem je parkrat zabil cestou na letiste (meli ho nejak predobjednaneho)
    4) nekdo jim nabizel vymenu penez na ulici (coz je ilegal)
    5) nekde vyhral 5000 (ruleta) - strasne se divil, ze krupierka se tvarila, jako by prisla o pul vyplaty - nasledne hlasil, ze tim mel pulku vyletu v praze zadara a ze se urco vrati

    - no tak asi takhle nejak nas vidi i prumernej turista z usa/uk atp. - a to sem ho varoval pred par vecma predem, co bude vyvolavat jejich AJ, ze je x cechu v tu chvili bude chtit vomrdat... a ze na to leti i nejake cubky (tohle mu samozrejme vadilo nejmin;)
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    87HIGHFLYER: Pravda je že pozorovat chudáka anglána jak se v briketě snídá pivo se zelenou byl k nezaplacení.
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    87HIGHFLYER: jo znám mám pocit že už jsem to sem někam postoval. Taky se nedostanu na YT takže odemne taky smolík.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RAB1T: na youtube je supr pořad nějakejch anglánů co choděj po pražskejch putikách. Začínaj v briketě. Dobrej materiál:) Nedostanu se ted na youtube, ale kdyžtak googlit...
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    87HIGHFLYER: tuhle jsem okolo Brikety šel a už mi to přišlo že to tam vypadá skoro jako u lidí. Tedy jako v každé druhé žižkovské nálevno/herně. Tak nevím jestli je to tam furt takovej punk jako to býval.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    87HIGHFLYER: no ok ok, verim, ze i na vesnicich to jeste bude... jen pak je otazka, jestli ma smysl neco takoveho provozovat

    v tom vlastne dost nesouhlasim se Sefem v jedne veci - nekdy dost mimozne tvrdi, ze cena ti lidi neprinese (jako kdyz des dolu) - v CR ta kupni sila neni zadna lavina a ani nemame v porovnani se zapadem platy, ze by tu dost lidi nepremyslelo o tom obede, ci neceho z domova v pixle - tim se toho nezastavam, ale zas zijeme v jiste realite
    s cim s nim ale total souhlasim, ze v praze by mohlo pres noc chcipnout pulka hospod a bylo by to snad jen dobre (az na tu nezamestnanost)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    CHORCHE: nádražka a pak briketa na žižkovskym nákladovym (tam jsem teda byl už pár let zpátky).
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    SALAMAN: to este nekde je? ja uz neznam/nechodim v praze atd nikam, kde by byl panak snad pod 30, cehokoli... je to castecne pochopitelne, protoze kdyz tam das neco takoveho, tak to dost nasmeruje klientelu :)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    87HIGHFLYER: Tak určitě, malej tuzemák za 8 peněz, nekup to!:)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SALAMAN: tam se člověk bohatě zahojí na panácích a atmosféře:)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    A co taková Dejvická nádražka, tam se běžte podívat, jak se točí pivo (ironie)
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    CHORCHE: to je právě to český podnikatelský myšlení, když nebudu okrádat, budu mít existenční problém. My tam točili poctivý piva a lidi se tam vraceli, měli jsme větší výtoč proto pak vyšší zisk. Majitel nebyl idiot. Věděl, že když vytočí za den o sud,dva víc tak se mu to na marži bohatě vrátí. (pravda, tohle funguje v Praze v konkurenčním boji(v okolí 200 metrů bylo dalších pět hospod), na vesnici, kde je jedna hospoda asi ne)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    co to je za prujem :D pena je samozrejme soucast piva, ale on taky ne kazdej umi natocit pivo/penu (nekde si snad myslej, ze cim driv zmizi pena, tim lip a ze kozu se bude kazdej stydet pit dlouho, zvedne jim to trzbu :D)

    na todle apod. jsou dobra videa od prazdroje - http://www.youtube.com/watch?v=GQQlOUF57ck takhle se ma tocit cz pivo (to aby zas nenabeh nejakej koumak s tim, ze v Anglii to delaj takhle....)
    no a ted ruku na srdce, v kolika vycepech/barech/restauracich/hospodach, to takhle vypada? kdyz bych rek v 1/3 tak budu vypadat jak optimistickej blazen ;)

    NENUFER: nema cenu se hadat s debilem, resp. buranem, ti budou mit porad nejakej problem a takovy zakaznik neni ani tvuj Pan

    PAN_SPRCHA: jasne, to je porovnani se situaci za krale klacka... prumernej provoz by todle mel jako zahy existencni problem (jen 50 piv ze 30ky a nebo by musel napalit cenu) - nebo mozna ne existencni, ale to pivo by pro ne ztratilo veskerej smysl, krom toho, ze ho mit u nas musis

    jeste dodam, ze pri provozovani cateringu na festech muj sef barmanum/vycepakum vyslovene povoloval smelit (predchazel tomu, ze to budou delat a namotaval si je, protoze to hazelo dyzka v tisicich za vikend na hlavu) - u barmanu, co jeli i ostatni ok, jen u vycepnich stanu to pak ale koncilo tak, ze mezi sebou zavodili a rekordy byly treba 115+ piv z becky :/ (spoctete si sami, co za dyzka to tem hajzlikum hazelo za 2-3dny v 10ti, kdyz vytocili pres 150 sudu) - samozrejme obcas byla vedra, ci se posrala pipa, takze toceni stylem hura, roztocit 10+ kelimku a pak to tam ruzne docvrnkavat...
    jeste si pamatuju 1 trik/zabavu - kelimek na odrazeni a penu... a kdyz te nekdo sral a poharek se naplnil, tak si mu strelil tudle namku, hlavne ani kapka na zmar

    jinak vesmes nesouhlasim s 0,4 - to je zas takova vyprcavka, 0,3 a 0,5 pokrejou vse, todle znaci jen dalsi obloz, protoze cena je stejna jako za 0,5 a par lidi si toho na uvod navic nevsimne (vyse zminovany boss z ketasu to samozrejme zaved do kavarny zahy - 0,4L Budvar)

    ja se s nikym nebudu hadat o chlup, ale 0,47 svedci zmrdstvo a kdyz je v pullitru pulka a prej to dojde, tak to je taky zmrdstvo - priste tam uz nepudu, nic vic, nic min - pro pivare je to ale nekonecne tema :D
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    H: "Pane vrchní, dotočíte mi toho podmíráka?"
    V: "To dojde."
    H: "Kolik to dělá?"
    V: "28 korun... ale to je jenom 20 korun!"
    H: "To dojde."
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MICKK: no jo, ale to po chvíli nebude půlitr tekutiny ne?:)
    MICKK
    MICKK --- ---
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MICKK: jakože rozhraní pěny a tekutiny musí bejt na rysce 0,5l?
    MICKK
    MICKK --- ---
    NENUFER: míra se počítá když je tam pěna
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam