• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    EDERA
    EDERA --- ---
    WITTGENSTEIN: S Juniorem se občas bavíme vymýšlením univerzálního receptu, s kterým by se dalo uspět. Zatím jsme ve fázi, kdy s jistotou víme, co v tom být nesmí - mořské potvory vůbec, ryby taky ne, králík taky ne, ale vhodné je vynechat i cibuli, česnek, rajčata nebo houby. Vhodné by bylo též pamatovat na stravovací omezení daná zdravotními dietami (takže bez lepku a bez mléka), vírou (takže bez vepřového, pro sichr podle zásad kašrutu a bacha na katolický pátek) nebo životní filozofií (vegetariáni/vegani). Jo, a nepřestávají nás fascinovat vegetariáni, kteří se do Prostřeno přihlásej (jak sami deklarují), aby národu předvedli, že i bez masa se dá dobře najíst, a pak vařej něco, co se má tvařit, že to jako maso chutná (obvykle čínu ze sojového masa).
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Jen bych dodal: hodnoťte jídla jiných minimální známkou. Na tvrdo dávejte jedničku. V tom případě se vaše šance na výhru zvýší ještě více.
    Na tenhle bullshit se bohužel musím dívat u skorotchánů a vážně mi to nedělá dobře.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VANEK: zatím co apetit začal propagovat maggi a spol.
    VANEK
    VANEK --- ---
    WITTGENSTEIN: Náhodou na to, že je to supermarketový magazín zdarma, se jí tam (jinak) podařilo přenést slušnou dávku apetitlich kvality.
    JANZAT
    JANZAT --- ---
    WITTGENSTEIN: Tak proč ne, mě ta kapka(!) smetany v těch těstovinách chutná, žeo...

    Ale já jsem nakonec pěknej bandita, co se těstovin po uhlířsku týče - nejraději je mám ze žloutků (3 žloutky na jedno celé vejce,) s pecorinem a parmazánem (50:50,) pořádně opečenou guanciale, polivkovou lžící (na cca ctyri porce) čerstvýho timiánu, polívkovou lžící (možná kapku víc, střílim to od oka) smetany a trochou lehce zarestovanýho českýho česneku a to je to pak mňamka, že si čvachtam jak manža z mimáče...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    JANZAT: Ta smetana ovšem může fungovat jen jako berlička proti sražení žloutku. Jako když jsem rodině o vánocích udělal míst beurre blance radší beurre nantais.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    JANZAT: smetanu dává i Zdenda, takže tam určitě být musí:))
    JANZAT
    JANZAT --- ---
    WITTGENSTEIN: Na druhou stranu je to pořád lepší, než většina toho, co se v Čechách za carbonaru považuje a navíc i ty pricetny recepty se lisi jestli pouzit pecorino, parmazan, nebo kombinaci, jestli guanciale, nebo pancettu a i v ty Italii jsou kraje, kde do toho (po kapkach!) tu smetanu dávaj, někde se dává hrstička čerstvýho tymiánu a tak dál...

    To je jak se zaručeně pravym bramborovym salátem, nejlepší svíčkovou, nebo pravym trampskym kotlíkovym gulášem - máš recepty který jsou v poho, recepty, který nejsou tak hrozný a recepty, který jsou uplně mimo a tohleto zase tak mimo není...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    VANEK: Tak co bys čekal, je to magazín Albertu, takže důraz na lidovost a hlavně suroviny z Alberta. Po jednom receptu s jejich párky a leitmotivem "děti vlastně také mohou vařit" jsem to vzdal, to bylo fakt babicovské peklo.
    VANEK
    VANEK --- ---
    JANZAT
    JANZAT --- ---
    CAPTAIN_TACUD: Kazdopadne jak uz tu padlo, pruser tohohle poradu je koncept (respektive nekoncepcnost) a ta silena forma, kterou je to realizovany.

    Pechackova neni hloupa, ani oskliva, ani nema priserny recepty... I kdyz hlaska "Protoze cim vic salotek, tim vi kruta!" je taky velika diskoteka...
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    když to řeknu jinak, tak zlatej Ridi...
    JANZAT
    JANZAT --- ---
    KUNHUTA: ja z toho silim... Dal jsem si projistotu prvni dil a ta moravskoslovenska dikce v kombinaci s krivejma zubama je peklo. A jako podkres jingly jako z osumdesatejch...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRUKEV: protože se do teď nepotulovala v pyžamu po ulici v zoufale koncipovaném pořadu, což není ani tak její vina, jako dramaturga a režiséra, že. A teda v psaném projevu nepoužívá neustále nadšená přídavná jména jak je všechno super a boží.

    Ostatně je kritizovaná forma, spíš než obsah, když teda zapomeneme na příliš okatý rozdíl mezi tím, co se dělalo na kameru a posléze používaným vystajlovaným triffle. Ale tak jako to že se na kameru používají věci které na ní vypadají dobře je jaksi běžná praxe, jen je lepší to zařídit méně okatě.

    A plus teda od člověka jako je Pecháčková jsem holt čekala víc, o to silnější je pak rozčarování, že.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BRUKEV: No, někteří lidi by prostě neměli opouštět prostor psaného slova.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    CAPTAIN_TACUD: Ne, nemá. Ale opakuju, mít gastroučňák není žádná výhra, když tě tam učí z Runštuka a jeho Norem.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Vtipné je, že se Dita P. na nyxáckých gastroklubech celkem dost propírala, co by šikovná osoba ohledně propagace vaření, zajímavých receptů, atd..
    Nyní má vlastní pořad a ejhle, začínají se brousit vidle, zapalovat pochodně a chystá se roští a kůl na hranici:)

    Já teda zatím neviděl ani jeden její pořad, ale celkem mě lákáte, abych si to saádlomáslo dopřál.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    WITTGENSTEIN: ok, a má vůbec nějakou? nebo je to jenom laik?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    CAPTAIN_TACUD: Nutno říci, že jako šéfredaktorka Apetitu byla velmi úspěšná. A dodat, že tu žádnou prestižní školu vaření prostě nemáme (Vaňkův institut jsou jen kurzy, nic na způsob denního studia).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam