• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    VANEK: s margarínem maj lidi taky často problém :-D
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SKRU:Nevim, je to dýl:)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    VANEK: Náhodou, objevil jsem v jedné staré kuchařce recept na pečené brambory. (oloupat,1min vařit,osušit,podlít tukem,cca 5min osmažit a pak dodělat v troubě) a to je zřádlo panečku :)
    SKRU
    SKRU --- ---
    87HIGHFLYER: tak to musely bejt naky bonusovy dily:)))
    VANEK
    VANEK --- ---
    ALONSY: Čili pečené brambory se solí a možná trochou margarínu, a pramenitou vodou. Pozat je do jeskyně tři hodiny pěší cesty v horách a jak by ji to přišlo k chuti!
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    (Přiznávám se, mě by na ně asi dostali!:)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ZUZKAOU: Tak tohle bylo i v tom Polraichově pořadu. Jídlo normální, ale na kameru pak jako z obrázku.
    EDERA: Vařené brambory s máslem a kefírem. Vlastně mlíkem, kefír by někomu nemusel jet, a taky by tam mohl být vegan, takže s náhradou másla a mléka.)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SKRU: já se jednou nachomejt ke dvoum nebo třem dílům jednoho cyklu, kde byli fajn lidi -žádný blafy, slušný, celkem sranda. Nakonec to vyhrál nějakejch chlap kolem pade a se všema se o ty prachy rozdělil. Jsem si řikal, že to je docela fajn pořad. Bohužel jsem to stanovisko musel záhy přehodnotit:)
    SKRU
    SKRU --- ---
    WITTGENSTEIN: pobavilo velmi, mohlo byti obsahlejsi. ale asi to odpovida tomu, jak dlouho se dokazu na tuto show divat, nez me premuze pocit trapnosti ze vsech tech sadelnatejch mamin, nactiletejch kurev a okazalejch metrobukvic (cca 3 minuty)
    EDERA
    EDERA --- ---
    WITTGENSTEIN: S Juniorem se občas bavíme vymýšlením univerzálního receptu, s kterým by se dalo uspět. Zatím jsme ve fázi, kdy s jistotou víme, co v tom být nesmí - mořské potvory vůbec, ryby taky ne, králík taky ne, ale vhodné je vynechat i cibuli, česnek, rajčata nebo houby. Vhodné by bylo též pamatovat na stravovací omezení daná zdravotními dietami (takže bez lepku a bez mléka), vírou (takže bez vepřového, pro sichr podle zásad kašrutu a bacha na katolický pátek) nebo životní filozofií (vegetariáni/vegani). Jo, a nepřestávají nás fascinovat vegetariáni, kteří se do Prostřeno přihlásej (jak sami deklarují), aby národu předvedli, že i bez masa se dá dobře najíst, a pak vařej něco, co se má tvařit, že to jako maso chutná (obvykle čínu ze sojového masa).
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Jen bych dodal: hodnoťte jídla jiných minimální známkou. Na tvrdo dávejte jedničku. V tom případě se vaše šance na výhru zvýší ještě více.
    Na tenhle bullshit se bohužel musím dívat u skorotchánů a vážně mi to nedělá dobře.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VANEK: zatím co apetit začal propagovat maggi a spol.
    VANEK
    VANEK --- ---
    WITTGENSTEIN: Náhodou na to, že je to supermarketový magazín zdarma, se jí tam (jinak) podařilo přenést slušnou dávku apetitlich kvality.
    JANZAT
    JANZAT --- ---
    WITTGENSTEIN: Tak proč ne, mě ta kapka(!) smetany v těch těstovinách chutná, žeo...

    Ale já jsem nakonec pěknej bandita, co se těstovin po uhlířsku týče - nejraději je mám ze žloutků (3 žloutky na jedno celé vejce,) s pecorinem a parmazánem (50:50,) pořádně opečenou guanciale, polivkovou lžící (na cca ctyri porce) čerstvýho timiánu, polívkovou lžící (možná kapku víc, střílim to od oka) smetany a trochou lehce zarestovanýho českýho česneku a to je to pak mňamka, že si čvachtam jak manža z mimáče...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    JANZAT: Ta smetana ovšem může fungovat jen jako berlička proti sražení žloutku. Jako když jsem rodině o vánocích udělal míst beurre blance radší beurre nantais.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    JANZAT: smetanu dává i Zdenda, takže tam určitě být musí:))
    JANZAT
    JANZAT --- ---
    WITTGENSTEIN: Na druhou stranu je to pořád lepší, než většina toho, co se v Čechách za carbonaru považuje a navíc i ty pricetny recepty se lisi jestli pouzit pecorino, parmazan, nebo kombinaci, jestli guanciale, nebo pancettu a i v ty Italii jsou kraje, kde do toho (po kapkach!) tu smetanu dávaj, někde se dává hrstička čerstvýho tymiánu a tak dál...

    To je jak se zaručeně pravym bramborovym salátem, nejlepší svíčkovou, nebo pravym trampskym kotlíkovym gulášem - máš recepty který jsou v poho, recepty, který nejsou tak hrozný a recepty, který jsou uplně mimo a tohleto zase tak mimo není...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    VANEK: Tak co bys čekal, je to magazín Albertu, takže důraz na lidovost a hlavně suroviny z Alberta. Po jednom receptu s jejich párky a leitmotivem "děti vlastně také mohou vařit" jsem to vzdal, to bylo fakt babicovské peklo.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam