• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZOIDBERG: Rozhodně Kitchen Confidential, když ho v roce 2012 dotiskli.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Zkratka nejprestižnější kulinářské škoy v USA je CIA? Velmi úsměvné :-))
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    WITTGENSTEIN: Bourdain je dobrý, a snad se i u nás jeho knížky prodávaly docela slušně.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    VANEK: "Takže ty chceš být Šéf? Brr!" ;)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    VANEK: On je tu Bourdain docela překládaný autor - viz http://www.kosmas.cz/autor/14588/anthony-bourdain/ - ale zrovna tahle knížka sebraných sloupků přeložena nebyla.
    VANEK
    VANEK --- ---
    WITTGENSTEIN: Excellent. Absolutely. To by měl někdo přeložit ;-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Ještě k těm kulinárním školám.

    So You Wanna Be a Chef<br/>— by Bourdain | Michael Ruhlman
    http://ruhlman.com/2010/09/so-you-wanna-be-a-chef%E2%80%94-by-bourdain-2/
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    VANEK: s margarínem maj lidi taky často problém :-D
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SKRU:Nevim, je to dýl:)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    VANEK: Náhodou, objevil jsem v jedné staré kuchařce recept na pečené brambory. (oloupat,1min vařit,osušit,podlít tukem,cca 5min osmažit a pak dodělat v troubě) a to je zřádlo panečku :)
    SKRU
    SKRU --- ---
    87HIGHFLYER: tak to musely bejt naky bonusovy dily:)))
    VANEK
    VANEK --- ---
    ALONSY: Čili pečené brambory se solí a možná trochou margarínu, a pramenitou vodou. Pozat je do jeskyně tři hodiny pěší cesty v horách a jak by ji to přišlo k chuti!
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    (Přiznávám se, mě by na ně asi dostali!:)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ZUZKAOU: Tak tohle bylo i v tom Polraichově pořadu. Jídlo normální, ale na kameru pak jako z obrázku.
    EDERA: Vařené brambory s máslem a kefírem. Vlastně mlíkem, kefír by někomu nemusel jet, a taky by tam mohl být vegan, takže s náhradou másla a mléka.)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SKRU: já se jednou nachomejt ke dvoum nebo třem dílům jednoho cyklu, kde byli fajn lidi -žádný blafy, slušný, celkem sranda. Nakonec to vyhrál nějakejch chlap kolem pade a se všema se o ty prachy rozdělil. Jsem si řikal, že to je docela fajn pořad. Bohužel jsem to stanovisko musel záhy přehodnotit:)
    SKRU
    SKRU --- ---
    WITTGENSTEIN: pobavilo velmi, mohlo byti obsahlejsi. ale asi to odpovida tomu, jak dlouho se dokazu na tuto show divat, nez me premuze pocit trapnosti ze vsech tech sadelnatejch mamin, nactiletejch kurev a okazalejch metrobukvic (cca 3 minuty)
    EDERA
    EDERA --- ---
    WITTGENSTEIN: S Juniorem se občas bavíme vymýšlením univerzálního receptu, s kterým by se dalo uspět. Zatím jsme ve fázi, kdy s jistotou víme, co v tom být nesmí - mořské potvory vůbec, ryby taky ne, králík taky ne, ale vhodné je vynechat i cibuli, česnek, rajčata nebo houby. Vhodné by bylo též pamatovat na stravovací omezení daná zdravotními dietami (takže bez lepku a bez mléka), vírou (takže bez vepřového, pro sichr podle zásad kašrutu a bacha na katolický pátek) nebo životní filozofií (vegetariáni/vegani). Jo, a nepřestávají nás fascinovat vegetariáni, kteří se do Prostřeno přihlásej (jak sami deklarují), aby národu předvedli, že i bez masa se dá dobře najíst, a pak vařej něco, co se má tvařit, že to jako maso chutná (obvykle čínu ze sojového masa).
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Jen bych dodal: hodnoťte jídla jiných minimální známkou. Na tvrdo dávejte jedničku. V tom případě se vaše šance na výhru zvýší ještě více.
    Na tenhle bullshit se bohužel musím dívat u skorotchánů a vážně mi to nedělá dobře.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VANEK: zatím co apetit začal propagovat maggi a spol.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam