• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    MALKE
    MALKE --- ---
    SPOBY: Nenech hněv cloumat svým majestátem, sprostá slova nic nevyřeší. Kdyby sis spočítala, kolik by to jídlo stálo čistě na surovinách, tak ti dojde, že to žádný byznys není (možná pár drobných, které kuchař propálí v elektrice). Ostatně v tom článku (původním) se i píše, že ony dvě vydělané stovky paní zase vrazí do surovin.

    Je mi jasné, že to počítat nebudeš, stejně jako to, že taky moc nechápu, proč to tady vůbec řešíš. Padesát korun, když použiju tvůj převod, jsou náklady. Někdo je ochotný to za to dát, čemuž se nedivím. Ty to za to ochotná dát nejsi, tvůj boj. Opravdu jsme to potřebovali vědět?
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    SPOBY: 42,-? plná cena pro nestudenty?
    SPOBY
    SPOBY --- ---
    MALKE: Já jenom říkám, že moje představa byla, že to bude nějaký symbolický poplatek, that's it, se z toho hnedka nepo*er.

    PAN_SPRCHA: U nás stojí kolem 42 Kč.
    MEYHAM
    MEYHAM --- ---
    SPOBY: nezabloudil si ?
    MALKE
    MALKE --- ---
    SPOBY: Bože, i tady?
    1. Ano, pečivo s rajčetem vyjde laciněji.
    2. Taky se asi laciněji nají člověk u stánku. Jo, párek v rohlíku stojí míň.
    3. Jenomže pointa není najíst se JEN laciněji. Pointa je mít uvařené normální jídlo laciněji než v restauraci.
    4. Pokud domácí kuchtík není Babica nebo bydlenka, tak domácí jídlo a jídlo z menzy nejsou jen jiná liga, je to jiná HRA.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    SPOBY: za a) v jaký menze dostaneš jídlo za pade? (protože třeba tady v Podolí začínaj hlavní jídla na 69,-) za b) Srovnávat šlichtu z menzy s domácím jídlem?
    SPOBY
    SPOBY --- ---
    PAN_SPRCHA: Tak jako jo, ale kdyby to byla alternativa v Čechách, tak za pade (dejme tomu polovina...) už mám jídlo v menze, a tam teda taky nechodím, protože je to drahý.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    SPOBY: no nevim co dostaneš v Aténách v hospodě pod 4 eura, ale dobrý jídlo to rozhodně nebude.
    SPOBY
    SPOBY --- ---
    87HIGHFLYER: Zajímavý, ale 4 eura, to je stovka, za to se dá jít do hospody :). Než jsem četla článek, tak jsem myslela, že to bude spíš jen nějaký symbolický poplatek "aby se to nevyhodilo".
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    VIDEO: Řezník hodnotil salámy ze supermarketu. Většinu neztrhal - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/reznik-frantisek-ksana-07q-/hobby-domov.aspx?c=A131001_105723_hobby-domov_bma
    DIVER
    DIVER --- ---
    DAWIDOS: jako Radotinak ti musim dat palec :)
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    87HIGHFLYER: Jak je to ve srovnani s Msenskym chlebem nebo Radotinem? Zatim jsou tyhle dva pro me top, i kdyz porad nedosahujou te vlacnosti, jako chleby z malejch moravskejch pekaren, na ktery sem byl zvyklej...
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    HUGGI: sranda je, ze i kdyz ty housky a de facto i ostatni veci co tam maji nestoji korunu jako v tescu, tak je tam vecne narvano a fronta konci az u cinana v protejsim krame :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PEPAZZ: Ty housticky jo..vytahují to tam z trouby..a spoluzacka tam byla pred par rokama na brigade
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Zacal americkej MasterChef Junior, a po prvni episode musim rict, ze se potvrdilo to, co jsem si vzdycky myslel - zakaz detsky prace je blbost... :-)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    HUGGI: a ses si jistej ze tam i kdyz to tam primo pecou, ze maj normalni slození?
    1023
    1023 --- ---
    EVILMIND: Tak určitě. Proto, jak zmínil kolega HUGGI: , a na co já zapomněl, je nejlepší, když si ty rohlíky koupíš přímo v pekárně kde ty rohlíky dělají, nebo v obchodě kam je ta pekárna dodává.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Chleba má zoulek nejlepší, alespoň co jsem ochutnal (a počítám do toho i většinu těch farmářských pecnů atd).
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    HUGGI: maj... V ulici Na Slupi u zastávky Albertov.


    Pro upřesnění - to pekařství provozuje Zoulek a syn a mají jednak pekárnu ve Václavské pasáži a před několika lety pak udělali novou provozovnu o kus dál u Albertova. Stejní lidé, stejná receptura. Osobně tam mám nejraději kořenový chleba a koblihy. Málokde jsem narazil na lepší koblihy a kořenový chleba jsem nikde ani lepší nenašel (ale třeba má někdo jiné chutě). Ale pečivo od nich (kromě chleba a preclíků) nelze skladovat. Sníst jedině čerstvé.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PEPAZZ: Proto stoji za to si to pečivo obcas koupit v pekárně kde ho delaj "normalne" čímž doporucuju pekárnu dole ve Vaclavsky pasáži na Karlově namesti..takovy housticky jinde nemaj..
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    1023: nejhorsi je, ze ty za 2.60 se na mnoha mistech pravdepodobne nebudou o moc lisit...
    1023
    1023 --- ---
    PEPAZZ: Jo, to je tak, když se kupuje rohlík v Kauflandu v akci za korunu. U nás stojí opravdové rohlíky 2,60.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam