• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SIRLOON: a hlavně tam maj tzv zapečenou bagetu, což je velká bageta s masem za pade. Dobrej poměr cena/výkon. Btw ta ulice je lidická, zborovská je zastávka tramvaje
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    EFFKA: v praze vim jen o gyrosu ve zborovsky, kde maji takovy maso. a tam si ho pichaji na tyc sami, to uz sem parkrat videl na vlastni oci
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KOOTCHA: taky jste to mohli vychválit dřív, unikla mi brazílie a thajsko
    KHARL
    KHARL --- ---
    ..jako za dalsi celkem k podívaní je ,,herbář", co si jedou ty dvě divoženky...tušim na ct2
    KHARL
    KHARL --- ---
    KOOTCHA: taky jsem to videl, a musim rict, že paradne popsany recepty, jaky ingredience pouzit, zeleniny, ovoce..atd...vse parada + jestě typek opravdu projel kus kraje!
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    PAN_SPRCHA: To se u nás na venkově bohužel asi ještě dostatečně neprojevilo.
    Každopádně co se těch ingrediencí týče, tak jim podle mýho nic nechybí. Spíš je to taková cesta nejmenšího odporu smaknout to s tim, co tady jede většina a mít to tak pohodlnější. Ale je to imho škoda.

    Mimochodem asi jsem objevil ameriku, ale včera od 8mi na ct2 super pořad s cestujícím kuchařem. Sobotní Pohlreich začíná být estráda na šavli...

    S kuchařem kolem světa: Maroko — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10464003092-s-kucharem-kolem-sveta/
    GIANT
    GIANT --- ---
    PAN_SPRCHA: vietnamci jsou snazivy, takze zacinaj reagovat na to, ze jejich jidlo maj cesi radsi nez ozranou pseudocinu, ale zacina to bejt situace jako s tema jejich vecerkama, uz mas zase pho a bun cha na kazdym rohu - teda aspon v praze a kavlita zustane stejne jen v par podnicich. akorat budou zvedat ceny, protoze si prehltej trh hovada a nebudou mit kseft. smutnejsi situace je napriklad v nasem mensim meste - porad varej stejny sracky, ale to bude zase ten ceskej problem - v praze jsou lidi prece jen trochu vic svetovejsi.
    GIANT
    GIANT --- ---
    CHORCHE: presne tak, ridej se tim, jaka bude poptavka. kvuli par "gurmanu" z nyxu, co prijdou jednou za tejden to asi nezmeni. holt najit ten jeden podnik, kde to delaj dobre. to samy s cinama, vitnamcema atd.

    je to to samy jako kdyz v "mexickejch" varujou, ze to je palivy - kvuli 80 procentum ceskejch gulasniku to proste palit nebude a s mexickou kuchyni to taky nebude mit moc spolecnyho ;-)
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    KOOTCHA: tak u vietnamců se to za posledních pár let hodně změnilo. ještě pár let zpátky byla jediná možnost jak si dát autentický jídlo jenom u nich v sapě a všude po městě měli rádobyčíny a v nich kung pao a kachnu podivuhodné chuti.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    MARIHAI: jj, v Politickych veznu.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    nekdy sem si teda prisel jak na ustredi mafie tam :]
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    SAMIEL: potvrzuju. Skvely ty chleby tam pecou ty sou snad nejlepsi. Mluvim o politickejch veznich. Pak maj jeste naproti u paladia a ten je drazsi a ne tak dobrej imho. Chodil jsem tam mozna i nekolik let na obedy by se dalo rict :)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    KOOTCHA: ja bych rek, ze u nas se jim to financne nevyplati, delat to tak jak u nich - viz ten gyros/kebap whatever, co mas mit na tycce 1 den - pulka cechacku sou burani, co si za to nepriplati a pak maj treba velkej odpad... navic tady jejich tradicni suroviny, ci uprava, neni tak tradicni, coz opet zvysuje cenu
    takze ti tradicni sou treba v praze a prosadi se jich par a ten zbytek dela proste sracku
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KOOTCHA: proč ne, když je to uživí...respektive je otázka, jestli by jim vynaložená snaha přinesla odpovídající zvýšení příjmů. Řek bych že ne
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Já hlavně nechápu proč veškerý ty přistěhovalci tu svojí přidanou hodnotu, která s nima přichází, vždycky takhle sprzněj. TAdy turků 3 prdele, ale že by ten kebab udělali prostě tak, jak se dělá u nich, to je nenapadne. Místo, aby ti tam udělali turecký kafe, tak ti zalejou rozpustňáka a daj si vývěsku doner kebab. Vietnamci to samý. jedno bistro jako druhý, mongolové, ukáčka whatever. Všichni maj esa v rukávu a stejně je cosi nutí si na podnik pověsit předtištěnou ceduli s typizovanýma jídlama plnou gramatickejch chyb a jedem...
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    Kdyby nekdo shanel dobry kebab v Praze. Lepsi jsem v CR asi nejedl. http://istanbulkebab.cz
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    tak u dity uz od tretiho dilu nemam koule na pokracovani a to je to rodacka ze stejny diry po granatu, ale tim spis ne!

    ad gyros, sem ted chodil v prave zminovane dire obcas na gyros, mno a ten kureci byl asi presne ta sracka z toho obrazku niz, takovej lunchmeatovej, neidentifikovatelnej :(

    ale u bohemky ve vrsovicich mam araba, sic se tvari jako mini pizza s ukrajinkama, ale tady ma pichlej aspon fer gyros na tycce! (moc to nejim, leze mi to do zubu a sere me to) - davam si tam nejradsi jinou smakuladu - bolongskou pizzu (s mletym a cibuli), stavnaty a krupavy :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Přemýšlím o gyrosu / kebabu a vlastně jsem ho jedla jen v Řecku a okolí. V letní noci. Byl různě dobrý od vynikajícího po mizerný a vždycky jsem si dávala jehněčí či skopový. Kuřecí jsem znala jen jako model pro ofrněné turisty, co nežerou ovce.
    A nikdy v životě jsem neviděla HMOTU, vždy jen maso.
    Tak díky za varování, vůbec by mě nenapadlo to zkoumat. Zůstanu u postupu - v Čechách gyros nejíst.
    VANEK
    VANEK --- ---
    STEPNI_VLK: Zřejmě neměli dávat psát scénář mamince.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam