• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    VANEK
    VANEK --- ---
    GINGERCAT simtě, to dá rozum, že intimní informace ze soukromí spolusvatebčanů jsou jen pro důvěryhodné přátele a internetové zrůdy nemají nárok!
    Musejí si tak vystačit s údaji z otevřených zdrojů, že manžel nakladatelky Ing. Ivety P. (1958), historik/archivář PhDr. Ladislav P. (1953) se jmenuje stejně jako první manžel matky všestranné Dity P. (5. 5. '75 -- to se někdo umí narodit!), novinářky Marcely P. (1951). -- Jak přesně to mají s nevlastností sourozenců -- Marika P. (1980); Emma P., (1990); Jan P. (1993?) --, se různé zdroje rozcházejí a nechce se mi pouštět si audiovizuály, ani kdyby to měl být http://dafilms.cz/film/8504-love-sorry/
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    takze dita p je proste zabednenej prazak co ceka az ramsy a podobni objevi krasu podobnejch jidel, daj to na jutub a ona to bude moct okopirovat.

    do te doby je to exoticka kombinace.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    U nás ve Slezsku jsou brambory se zelím naprosto běžná kombinace - ještěpřed pár desítkami let to bylo málem každodenní jídlo. Na zdejších jalových půdách to byly plodiny, které se urodily skoro každý rok, a když se k tomu vykrmil pašík...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    BRUKEV: tak ja to tak uvadim, protoze je to spis cele dost domaci jidlo a v hospode to takhle do kupy jen tak neuvidis - low end ti tam nacpe nejake vypecky a jinej spekatej poloodpad a high end na tobe budou chtit trhnout a daj ti 1/4 kachny ;)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    CHORCHE: Sekačku neeeee, ten výraz nesnáším.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    brambory, zeli a prejt je bezny asi leckde, jako rodilej klatovak (jedina spojitost s ditou, blah) potvrzuju

    poslednich x let mam hodne rad hlavkove zeli, domaci sekacku a br knedlik (pac sem u tech zranic u babky nemusel zverinu, ci tucne kachny...) - navic je to variabilni, kdyz dojde zeli, ci sekacka, porad se to da jist i jako jen to 2je :D
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    Tak neviem ale u nas sa na kysane zeli davalo piect kura pomerne bezne. Kura sme doma vzdy mali radi a kysane zeli tiez :-) To kura vytieklo do zeli a to bolo potom moc fajn. Ako priloha uz stacili varene brambory. nedovolila by som si ale tvrdit ze to je nejaka vysoka gastronomia :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    STEPNI_VLK: ty brambory, zeli a jitrnice se u nas taky jedly.. brno :) jeste k tomu byvala domaci čalamáda :)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    STEPNI_VLK: Šumajstr!!! Na tenhle nazev jsem si nemohl dlouho vzpomenou, dostal jsem to jako luxusni doplnovac energie na vinobrani v Boreticich pred par lety. Hned se radostneji strihaly kere :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Ad zelí & brambory: Poslušně hlásím, že u nás na Slovácku se úplně běžně vrzlo na pekáčku do trouby jelito a jitrnice. K tomu se uvařilo zelí a brambory, přičemž ty brambory se někdy také lehce osmahly. Dohromady byla tahle čtyřkombinace jedním z mých nejoblíbenějších jídel. I když těžko mi z toho skoro vždycky bylo fest; proto se tohle jídlo také typicky dělalo v sobotu, kdy se makalo ostošest a člověk to během pár hodin spálil.

    Dalším geniálním jídlem chudých je u nás šumajstr. Když tenhle název někomu řeknu, tak na mne jen valí bulvy a nechápe. Ale je to docela jednoduché. Fazula (fazole), kroupy a erteple (brambory) se uvaří zvlášť a vše se následně smíchá dohromady. Do hrníčku se dají škvarky a trocha sádla a nechají se ohřát. Každý si nabere co hrdlo ráčí a na talíři si pak dle chuti omastí. Jako příloha jsou ideální domácí kvašáky. Téhle dobroty jsem se vždycky mohl užrat..
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    BOO: děkuji za vyčerpávající odpověď ;)
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRUKEV: Brambory se zelím a myslím i drůbeží (nebo spíš sekanou?) se dělávaly docela běžně u mých hanáckých prarodičů; u jihočeských se na ně dívali podobně jako Dita.
    BRUKEV: Vo tom to je, že Jirka Babica se přece jen pár let pohyboval v kuchyni.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    ALONSY: zvlastni vim, ale doufam ze si mezi sebou reknou ze je to vlastne poklona... :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    GANBOY: Počkej. Ty chceš po sluníčkových lidičkách, aby někomu řekli, že není naprosto dokonalej a úžasnej? To neprojde :)
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    BOO: btw kdyz znas Vladkyni Temnot... nechces ji rict ze je docela siroke publikum lidi co je presvedcene ze to sere jak z praku a ze by nebylo vubec od veci kdyz bych treba ja mel vlastni varici porad?
    rozumej je to primo genialni napad! mi, kulinarsti fasiste kteri umeji krajet a kure vykostit bychom meli vlastni porad a bydlenku by mohli spokojene dal lestit svaba a hormon u dity...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GANBOY: ten můj byl tak dovedně skryt, že pochopí jen osvícení :D
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    BRUKEV: ach pardon.... du si dat kafe a hledat kam sem sakra zalozil rozpoznavaci modul pro sarkazmus jinych... :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GANBOY: myslím to ironicky. Kuře se zelím a bramborem vařím naprosto běžně, je to zcela obyč jídlo, rozšířené celou republikou. Šílené přijde asi jen Ditě.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GRANTORINO: tak schválně. Vem Ditu, Babicu, dej jim suroviny a recept. A zmáčkni stopky.
    Nechť má Jirka B. pověst jakoukoliv, rozhodně to rychleji nakrájí, upraví na ohni a celkově se v té kuchyni bude pohybovat rychleji a fundovaněji.
    U Dity mám kolikrát pocit, že kdyby dělala omeletu na cibulce a žampionech, tak než svým vražedným vláčným tempem oloupe a nakrájí cibuli, žampiony stihnout narůst.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    BRUKEV: ale tak nemusime ditu lincovat za to ze ma prchal zvlastni chute...
    bramobry a zeli k sobe jdou, coz nam dokazuje existence nemcu a hanaku, no a ze je tam kure misto husy/kachny zase dokazuje ze marek ma bud avangardni chute, nebo je dita ackoliv modrovoka bloncka, docela solidni zid :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam