• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    MAR_TINA: De Cecco sou taky na bronzu tusim, navic, kdyz se clovek zasnazi a trochu si pohleda, tak zjisti, ze na smichove v Cipa je maj asi za 25 Kc balicek..
    Ja kazdopadne obejdnavam z DeCecca tak jednou za ctvrt az pul roku (naberu vzdycky naky znamy a lidi z prace k sobe) primo od nich z webu. Kdyz se objedna pres 50kg (coz kdyz si naberete i fakt dobry rajcata co delaj, jde docela snadno), tak je postovny zadara. Jiny testoviny uz me vylozene nebavej - kdyz nepocitam samozrejme naky maly rodinny vyrobce...
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    MAR_TINA: imo cerstvy jsou chutove lepsi (chutnaji vic po vajicku, nez treba ta barilla), ale tady heston pise (v podkapitolce o vareni testovin) "You can tell good dried pasta by its surface texture. One that feels slightly rough and feels almost sandpapery to touc is likely to have been prepared carefully. The roughness suggests it has been forced through traditional bronze dies rather than modern nylon or Teflon ones, and will hold on to a sauce far better as a result. And don't get sucked into thinking that fresh pasta is somehow superior to dried. In fact, for many dishes, the reverse is true. Dried pasta tends to produce better al dente texture, which is the benchmark of a skillfully cooked pasta..." ; je fakt, ze vzato v potaz zbytkovy teplo jsou doba vareni i ten interval kdy to vyndat u certvejch testovin extremne kratky
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BRUKEV: udělá to porézní strukturu (pod lupou to vypadá jako mikropěna na espressu, ale mnohem menší dírky) a v tom lépe drží omáčka. Bylo to fakt výborné.

    A jinak si myslím, že kdo ochutnal čerstvé těstoviny, vůbec nespekuluje nad tím, kterou značku sušených koupit. Prostě čerstvé jsou špička, sušené polotovar, když není čas a možnost.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MAR_TINA: a rozdíl? Měď udělá jinou strukturu, nebo tam zůstanou chrumkavé kousíčky bronzu, nebo co?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BRUKEV: nevím, zda je to případ těhle značek, ale krom kvality mouky záleží i na době válcování a materiálu, ze kterého ty válce v lisu jsou. Zkus někde koupit těstoviny lisované na bronzových matricích (obchody s italskými specialitami).
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Uz jsem to kdysi načal jinde v klubu - v čem jsou rozdíly v těch těstovinách, aby Barilla byla průměr (a u nás nadprůměr) a třeba De Cecco výborné?
    K8Z
    K8Z --- ---
    SOJKA: tak ja netvrdim, že jsou špatné rozhodně.. vždycky mě pobaví, když si všimnu, že Panzani jsou dražší.. ale zkus si tam někdy koupit De Cecco, ty sou vyborny a myslím, že Garofallo za 1,80 taky nejsou k zahození :)
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    K8Z: Na jare sem kupoval v italii asi deset kilo barill,sou to moje oblibene.Kilovky staly 60 centu.Nemyslim ze to patri mezi to horší, spis je to takova lidová značka,co sem koukal k talianum do kosiku tak kupovali vyhradne barilly. U nas patrej k těm lepším.
    K8Z
    K8Z --- ---
    FLLIP: těstoviny Barilla stojí v Itálii pod 1 Euro a řadí se tak mezi "to horší" co je tam k sehnání. I v blbym Tescu je mají za 35 Kč, takže nevim, co je rozumného na ceně 40-50Kč.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    WITTGENSTEIN: To vypadá fakt nejlíp.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    WITTGENSTEIN: To věřím, navíc jsi z toho určitě neměl žádnej požitek, ňákejch pár zrnek písku ozdobenejch dřevem a plno žvástů okolo...:D

    87HIGHFLYER: Přesně! Hlavně co by srovnával, gulášek nikdo ničím nepřekoná.

    GEISHA: To jsem přesně chtěla napsat, dokonce i to, že takový mudrlanty miluju :D
    VANEK
    VANEK --- ---
    WITTGENSTEIN: Ne, zkus si to sám v jiném prohlížeči (nebo po odhlášení): Public je to otevřeno každému, kdo má účet zdarma, ale Facebook chce, aby si ho lidi aspoň založili; volně je přístup akorát k firemním Pages.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Jo, a ohledně Ramsayho restaurace na Royal Hospital Road panuje konsensus, že úplně ustrnula v minulosti a že poměr cena/výkon není až tak dobrý.
    Viz třeba http://theskinnybib.com/2010/11/17/will-royal-hospital-road-lose-its-stars/
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MACHALIK: Takže jen slovně: ano, je to zážitek, větší než Noma, větší než Osteria Francescana.
    Viz třeba tuhle recenzi http://cheesenbiscuits.blogspot.cz/2010/04/fat-duck-bray.html

    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Nee. Jen Roye.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MACHALIK: Fakt to nevidíš, když na to klikneš? Mělo by to být public, tj. otevřené i pro lidi bez FB.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WITTGENSTEIN: Tam já nevidím, nemám tu věc, ale dobrý! Jsem netušil. Je to takovej zážitek? Já plánuju navštívit Ramsayho v Chelsea, až tam zase budu.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    CHORCHE: Mě na tom baví, jak jsou ty výhrady už kolik let stejný ("místo jídla jsem dostal jen šmouhu na talíři").
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ze to vubec resite, dyt je to jedna teta povidala a viz 87HIGHFLYER, ty lidi ani nemaj s cim realne srovnavat - kecy prdy blaboly a diky novinkam uz se serverum jako Seznam vyhybam, skodi to zdravi :]
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BEBEBE: nejlepší je, jak na to nadává nějakej strejc a jako bydliště má "zapadlá lhota" apod. Určitě i jen u toho pohlreicha byl, takže může srovnávat:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam