• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    Jezdím kolem jednoho takového hnusného motorestu do práce. Nedávno jsem tam viděla na parkovišti velkého Zdeňka, jak komusi cosi vysvětluje, parkoviště nezvykle plné aut. Za týden nato se motorest přejmenoval na Motorest pod Řípem. Což je tedy velmi divný název, Říp je od obce Postřižím ještě opravdu dost daleko. V okolí rozvěsili nějaké ty plakáty, jestli mají nalepenou hvězdu jsem se podívat nebyla :-)

Každopádně kdybyste si někdo chtěli vyzkoušet hospodu, kde se zřejmě natáčelo Ano, šéfe, ale ještě se nevysílalo, tak je to kousek od Prahy směrem na sever - https://www.facebook.com/motorest.tereza/info?tab=overview
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TOMBRIDER: co mi to jen připomíná... exšvagrová začala s veganstvím během těhotenství nebo krátce po porodu, zpočátku k tomu vedla i pětiletého syna. Celkem byla dost militantní veganka. Do toho přidala jogu. Cca rok a půl nato je rozvedená, hodně mluví o krvavém měsíci a jiných znameních a plánuje se odstěhovat někam k někomu do čech, bo je tam prý chlap/či skupina, kteří taky veganujou a mají podobné názory.
    Takže celkem začínáme mít strach, kam se děti dostanou:(
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Když to tak čtu tak nevidím vlastně rozdíl tohohle stylu žití od férové sekty.. Teď jen jestli tihle lidi pak páchaj taky hromadnou sebevraždu nebo jenom čekaj že za důkladné dodržování dané mantry je za odměnu odvezou mimozemšťané... toť otázka..
    ALI
    ALI --- ---
    Everything Wrong with Trendy Restaurants
    https://www.youtube.com/watch?v=JvsWibR_nsk
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ROBERT_MOST: tak obecně se u veganů nedá přehlédnou silná anemie, jsou bledí jak strašidla. Plus teda spousta z nich dostane exemy a kožní problémy. Všichni teda svorně tvrdili (z těch co znám), že je to tím, jak se jim čistí tělo od sraček z předchozích jídel. To bych chápal třeba pár týdnů, měsíců po začátku veganství, ne v řádu let.
    ROBERT_MOST
    ROBERT_MOST --- ---
    BRUKEV: jako co si budem nalhávat je to tak..většina vypadá tak nějak smutně a neduživě, nehledě na to, že to skálopevný zdraví, co by mělo údajně s timhle typem stravy přijít nepřichází, naopak mě často překvapujou, co kdy dokážou dostat za podivný nemoci bez nějaký větší příčiny..jen tak jeden z deseti je ten bájnej nesmrtelnej otužilec, co má stále energii, jak po pěti kafích a to proto, že jsme lidé různých typů a někomu to zrovna padne...sám jsem si zkusil 14 dní raw food a bolely mě ledviny, měl jsem kůži po celym těle totálně suchou jak had, bříška prstů mi rozpraskaly a ty jizvy zčernaly a špína to fakt nebyla to prostě nešlo smejt, vypadal jsem jak smrtka a bylo mi celkově blbě...jak jsem tu čet, že si někdo oddělal ledvinu..ještě, že jsem se na to zavčasu vysral a teď jim, co chci a nepřemejšlim nad tim a je mi dobře
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MAR_TINA: stejné jako zaměstnat na černo někoho na pracáku? Prostě riziko, že se to nějak rozkřikne, konkurenční obchod tě napráská, někdo tě napráská, co já vím?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MOODYCAT: to všichni vegani
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Jinak ad veganskej díl - ten šéf Plevele je fakt vtipnej :D. Sice ho vegan strava odkyselila, ale mně připadá, že vypadá dost neživě a nemocně :D.
    VANEK
    VANEK --- ---
    GENTIANA: Tomu říkám chytrý software, když neumí zpracovat polopenzi bez drbání levou rukou za pravým uchem. (Pro Bruntálci dobrí?)
    A pokud fiktivním účtenkám pro vnitřní potřebu budou odpovídat řádně zaúčtované příjmy z polopenze, problém je kde přesně?
    Dokonce už jsem nejednou dostal účtenky, kde byly položky za nula (typu "polévka v meníčku"; "večeře v polopenzi" nekupuju). Pravda, to nebylo na Bruntálsku.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: takže stačí vyhlásit svoji loterii :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: klient bude potřebovat účtenku, aby se přidal do loterie, neasi!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: taky doufám, že na to nedojde.

Bych se z toho pos...
    A ještě mi řekněte, jak to zabrání tomu, abych si vzala peníze bez projetí registrační pokladnou.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: b. je správně- budeš si muset koupit ten jeden jedinný správný, certifikovaný program. Ne, nebude fungovat.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: já si taky myslím, že to neprojde, a tiše v to doufám. Ne proto, že bych páchala ty miliardové daňové úniky nebo co si Bureš a spol. představujou, ale třeba proto, že půlka účtenek vyleze z pokladny pro vnitřní potřebu - host nepotřebuje vědět, jak, proč a kdy a kde proleze systémem jeho večeře, protože si platí polopenzi, tečka, šmytec, ale já to potřebuju tím systémem prohnat, aby se mi to odepsalo ze skladu. Když tohle změním, tak to budu ručně odepisovat jako za krále Klacka, čímž je x desítek tisíc za chytré skladovací softváre hozeno do kanálu. Nebo se bude muset vysolit nových x desítek tisíc za jinak postavený program.

Ale jo, znám hospodskýho, co si (dovozeno z keců, náznaků atp., nestojím mu za zadkem) prostě po šichtě vleze do své vlastní hospody, kde si udělá vratku na obědy, řekněme 150x řízek s bramborama, sebere 150 x 99, do skladu doplní 150x řízek, brambory, strouhanka, olej a je vysmátej. Pravděpodobně nebude jediný. Nicméně si netroufám tvrdit, že tohle se děje v každé stravovně - tohle jde pouze v dokonale samoděržavých podnicích, ne tam, kde si víc lidí kouká pod ruky.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    OMNIHASH: mně přijde, ale já jsem prostý venkovan z okresního města, že Praha je nějaký úplně jiný svět.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OTAVA: na EET nakonec nedojde. Jsem o tom přesvědčená tak na 70%.

BRUKEV: A tohle je jesenická realita - je tak zaměstnaná tak čtvrtina okresu, zejména mimo gastronomii. S tím, že po roce to pracák obnovuje. Ze společenskýho hlediska je to ovšem mnohem lepší, než kdyby ti lidi seděli doma. Jo a horní hranice je 10000 Kč pro člověka + pracák hradí odvody.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    OTAVA: devítka je slušny
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    BRUKEV: Rok ? u nas je to pul roku a bylo to asi 9k (porad dost dobry), myslim ze se to lisi podle lokality a urcuje to konkretni pravcak.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    OTAVA: taky moc podobných sebevrahů neznám. To se daleko víc tahají z pracáku lidi a na ně se pak berou dotace, atd. Známí to tak mají. Stáhnou z pracáku uchazeče, zaměstnají, pracák jim to nějak dotuje, takže vlastně je to rok nic nestojí, pak ho vyrazí, a zas, a zas,...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam