• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    WITTGENSTEIN: a nakládat hermelíny ještě
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    WITTGENSTEIN: A hlavně takhle ji ho mazala babička
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Pokud nás Dita učí v druhé řadě nakládat utopence, v třetí dojde jistě na návod, jak namazat chleba máslem. Ale rozumíte... ten chleba bude úplně NEJLEPŠÍ.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GANBOY: za to nemůže Prchal, ale jeho tchyně!
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    marku makru proc??!!! napred dita, potom volebni kampan ano a ted znova dita...

    copak jsme ti provedli nepredstavitelne neco strasneho ze nas tak trestas?!!!!!
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    STEPNI_VLK: Jako je to síla, co bylo špatně minule je ještě horší a nic dobrého nezbylo... Vlastně je to založené na tom špatným a fakt má z toho člověk hodně žaludek na vodě...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Dívám se, dívám, že o hodně přicházím tím, že nesleduju druhou řadu rodinných canců Dity P. Jen nevím, jestli seberu sdostatek duševní síly na to to napravit...

    https://www.stream.cz/...-stanka/10009694-blaboly-v-poradech-o-vareni-a-prilis-vazny-fotbalista-roku
    FAERTIS
    FAERTIS --- ---
    ALONSY: Já nevim, mně všechny diety přijdou ujetý. Prostě všeho s mírou a trochu se hejbat.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    BBC Chef vs Science: The Ultimate Kitchen Challenge
    BBC Four - Chef vs Science: The Ultimate Kitchen Challenge
    http://www.bbc.co.uk/programmes/b0752bbd

    Materialist scientist Professor Mark Miodownik challenges two-Michelin-star chef Marcus Wareing to the ultimate cookery competition. Over the course of 90 minutes they cook up some of the nation’s best-loved dishes, from starter to dessert, in a head-to-head contest to see who can create the most flavoursome food. Marcus has flair, passion, and experience, while Mark an understanding of cooking at the molecular level and access to state-of-the-art technology. Ultimately the question they will try to answer is this: is cooking a science or an art?

    chef.vs.science.the.ultimate.kitchen.challenge.hdtv.x264-c4tv.mp4 | Ulož.to
    http://www.uloz.to/xwVCYHUi/chef-vs-science-the-ultimate-kitchen-challenge-hdtv-x264-c4tv-mp4
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    87HIGHFLYER: Paleo dieta = jíst maso, zeleninu, vejce a ořechy. Nejíst sladkosti a pečivo a jídlo, které je zpracované až do bezvědomí.
    Po tom samozřejmě přibereš. Svaly, když cvičíš. To, že to má praštěnej název a propagační filozofii je fakt, o kterém se nedá přít, ale tvrdit, že je špatně jíst "opravdový" jídlo, místo toho si žaludek zacpat moukou, je podobně ujeté.

    Schválně neargumentuju anekdotickýma případama kdy "já a všichni co vím, že to zkusili, tak....", ale taky to má v mém názoru samozřejmě váhu.

    A taky mi přijde ujeté krmit myši nějakým větším množstvím masa, ale zase nevím, jak ten průzkum přesně dělali..

    Disclaimer: Nejím paleo. :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ALONSY: proč?
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    SAMOUT: Pěkná blbost.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Tak tuhle kachničku bych si dal taky :)) btw. skvelej youtube kanál!

    Action Bronson Samples the Finest Duck in NYC
    http://www.youtube.com/watch?v=yRXqVss8aPo
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Paleo dieta vyvolává rychlý příbytek na váze | Zdraví | Lidovky.cz
    http://relax.lidovky.cz/...a-rychly-pribytek-na-vaze-fn2-/zdravi.aspx?c=A160321_140006_ln-zdravi_ape
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Pohlreich: Být za sprosťáka mě baví, pracuji přece v dělnické profesi - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/...hat-zdenek-pohlreich-dfw-/hobby-domov.aspx?c=A160318_120556_hobby-domov_bma
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    KUBAN88: Tohle vsechno vim, sem si chtel jen rejpnout :-).
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    SAMOUT: ale to je obecně problém většiny luxusních restaurací, je to prostě vlajková loď standardních restaurací, viz u nás Sahajdák pod investicí Karpíčka, Paulus pod hotelem a Kašparáek pod (teď nevím přesně jak se ten chlapík co do toho investuje jmenuje) Janečkem (?)

    prostě právě pro ten vysoký standard (plat/počet) je dost náročné získat ty peníze zpátky i přes závratné ceny (nicméně zase - jeden stůl tam sedí celý večer, nemůžeš shazovat značku nějakým ziskuchtivým brunchem apod.)

    a přesně jak píše
    BEBEBE: tohle je i ve standardním provozu klasické průměrné hospody - 2-3 číšníci krátký dlouhý, takže 4, k tomu 2 do kuchyně krát 2, pomocná síla dopoledne, odpoledne, přes obědy na nádobí, k tomu provozní a učetního raději nepočítám - takže celkově personál máš minimálně 12 lidí na průměrnou hospodu co vydá 80 obědů

    jenže u klasické hospody je ta cenotvorba jinde a suroviny máš cca 30% z celkové ceny (pak máš náklady, daně, provoz a zisk); zatímco u luxusní restaurace máš suroviny 70%
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    WITTGENSTEIN: Njn, pak to má vydělávat (dle Hestona zrekonstruovaná Fat Duck lehce prodělává, nebo je na svejch) :-).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam