• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MJUGEN: Jde o to, JAKÉ bakterie. Nám nejde o ty, které přižívají ve vulkánech, ale o salmonelly a clostridie. A jde o jejich redukci minimálně o šest řádů, čehož dosáhnete při několikavteřinovém oblanšírování v horké vodě (90 stupňů, dejme tomu), nebo za několik hodin při teplotě 55 stupňů. Čím vyšší teplota, tím to jde rychleji. Hodil jsem sem volně přístupnou studii, podrobněji to zpracovává Myhrvold ve své Modernist cuisine a rozhodně nedospívá k závěru, že nemůžeme mít maso medium rare.
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    WITTGENSTEIN: imho blbost, bakterie přežívají vyšší teploty; a z toho odkazu: the coldest part should be at least 60 °C/140 °F for at least...
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZUZKAOU: ostatně, ty "drobné maso červy" si taky představuje jak hurvínek (AFAIK).
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZUZKAOU: Není. Kritická zóna je mezi pěti a padesáti stupni. Při nějakých 57-58 stupních Celsia a tloušťce masa do čtyř cm se za ty tři hodiny dosáhne pasterizace, viz http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1878450X11000035#f0025
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VANEK: náhodou dobrý prostřeh. Imho to je záměr.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZUZKAOU: Josef Laun 56,3ˇC po tři hodiny , co na to Hygiena a ostatní - kamarádka salmonela a drobní maso červi apodobní asi mají pré ve vířivé lázni kdy jim není vedro ani zima . Jen z toho důvodu bych nechtěl ten blaf.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU:

    Petra Otepková je mi líto všech, co v tom nepoznali parodii grin emoticon

    Tomáš Jordan
    Tomáš Jordan Parodii můžete dělat ve Francii, tady tím akorát naserete půlku národa... Kolik lidí má peníze na to dělat svíčkovou z pravé svíčkové... a když to pak hodí do koše a u všeho se tváří tak, že to myslí vážně, já bych tomu pánovi dal pár facek a poslal bych ho někam na pole, aby poznal, co je zemědělská výroba, až si příště z toho bude chtít dělat srandu...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    https://www.facebook.com/luxusnataliri/posts/1706451286303459

    Asi půjdu do pekla za to že se těm komentářům směju. Prakul přešl na temnou stranu síly ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITTGENSTEIN: bojím se že parodie je natolik sofistikovaná, že nebude úplně pochopená ;-)

    Ale detaily, jako olíznutí ruky po ochutnávání, jsou dokonalé.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    WITTGENSTEIN: Já se zeptal hned na začátku, a dokoukal to až potom :-). Jako parodii to je nutno brát, kdyby takle někdo vařil v restauraci doopravdy, tak mu asi určitě velmi rychle dojdou prachy :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    SAMOUT: Tak ono je to samozřejmě na hranici parodie/provokace. Ve skutečnosti je to dost jedno, půl stupně sem, půl stupně tam nehraje roli, zvlášť když to potom budeš ještě opékat na pánvičce. Sám mám u prémiového hovězího rád teplotu 57-58, klasická medium rare. A mimochodem, ty tři hodiny v lázni je trochu overkill.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    WITTGENSTEIN: Ptám se tě jako zkušeného uživatele - jak přišel na ausgerechnet 56,3 stupně? Na to jsou nějaký tabulky podle typu masa, nebo tak něco?
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    SAMOUT: Souhlas, koupil jsem po čase kvůli tomu Reflex. Ochutnávka tady - http://www.reflex.cz/clanek/rozhovory/70418/zdenek-pohlreich-ego-je-smrtici-ingredience.html
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    V posledním Reflexu celkem dobrej rozhovor Hany Michopulu se Zdéňou.

    SKRU
    SKRU --- ---
    tuhle sem nahodou v jedny restauraci na zizkove videl tu servirku z Ano,sefe ze Sametovy restaurace na Narodni, jak to tam vlastnil ten hroznej mamrd (ten dil jsem videl asi 4x, tak moc me ten podnik fascinoval..). tak sem se ji na to ptal a ona rikala, ze ji zustali dluzit, ale ze to neresila a byla rada, kdyz z nich Urad Prace(!!!) vytahnul jeji zapoctak, ze to taky bylo na dlouhy lokte a na nejaky vymahani penez uz nemela nervy..v novy praci je to prej dobry, jsou tam i dobrej kolektiv rikala..(Sklep na Seifertovy)

    konec drbaciho okenka
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CAPTAIN_TACUD: kaviár z vyzy velké? To jsou zmrdi...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VANEK: mimochodem pustila jsem si ten včerejší díl a ty záběry blankytného břicha vedle velkého kusy flákoty musí být záměrné. A teda dost rozrušující. Já si začínám fakt myslet, že Ondříček dost sabotuje stylizaci matky-scénáristky.

    Mimochodem - proč se v těch dílech vyskytují všichni možní jiní mužové, než Prchal?

    Pevně doufám, že tato podvratná linka nakonec projde v nějaké strašlivé orgie plné krve, slizu a chapadel v závěru série.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZUZKAOU: To je otázka:
    https://www.facebook.com/prchal/posts/10154043399719287
    Marek Prchal 18 hrs · Prague ·
    Kdo si teď dá ČT1, tak uvidí mojí ženu, když se mnou byla těhotná. Nebejt mě, tak bůhví, o čem by točili.
    Michael Skřivan Tebe porodila tvoje žena?
    Marek Prchal Že Ty se nedíváš?
    Michael Skřivan Čtu si a televize je dole. Víš jak jsem na tom s pohybem.
    Věra Landová už ji tam mám
    Věra Landová opravdu nenáročná
    Marek Prchal Překvapuje mě, že to slovo zná smile emoticon
    Věra Landová dědův sulc , vyšší level
    Tomáš Šlechtický tvoje zena a nejsou tam ani davidoff slim a jabka v PPcku??? to je skandal! tongue emoticon
    Věra Landová moc ji to slušelo s Davidem v bříšku
    Michal Cijoml krasna kuchyn
    Honza Palička Jsem rad, ze se za muj koncesionarsky poplatek staras o plodny program!
    Marek Prchal A to ještě nevíš, že v jednom z dalších dílů bude porod.
    Marek Prchal Čili za tejden.
    Honza Palička 135Kč nepřišlo nazmar. Děkuji!
    Karel Keoma Šafář S dulou?
    Michal Krsek Manzel u porodu?
    Alice Skřivánková Dívala se i moje tříletá dcera, oželela i Večerníček.

    WITTGENSTEIN: To by byl jistě pěkný retropořad:
    klub Gastronomický suterén na Okounovi
    http://www.okoun.cz/boards/gastronomicky_suteren?rootId=1066974353#article-1066974376
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    WITTGENSTEIN: a nakládat hermelíny ještě
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam