• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    SKRU
    SKRU --- ---
    ZUZKAOU: "aby poznal, co je zemědělská výroba"..rolnicka pest dopadne tvrde a nekompromisne:))))
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    WITTGENSTEIN: těch 60°C je právě kvůli Salmonele, jak v té studii píší. Ale pokud jde jen o snížení množství bakterií, nikoli úplné zničení kolonie, tak těch 58 určitě stačí
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MJUGEN: Jde o to, JAKÉ bakterie. Nám nejde o ty, které přižívají ve vulkánech, ale o salmonelly a clostridie. A jde o jejich redukci minimálně o šest řádů, čehož dosáhnete při několikavteřinovém oblanšírování v horké vodě (90 stupňů, dejme tomu), nebo za několik hodin při teplotě 55 stupňů. Čím vyšší teplota, tím to jde rychleji. Hodil jsem sem volně přístupnou studii, podrobněji to zpracovává Myhrvold ve své Modernist cuisine a rozhodně nedospívá k závěru, že nemůžeme mít maso medium rare.
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    WITTGENSTEIN: imho blbost, bakterie přežívají vyšší teploty; a z toho odkazu: the coldest part should be at least 60 °C/140 °F for at least...
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZUZKAOU: ostatně, ty "drobné maso červy" si taky představuje jak hurvínek (AFAIK).
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZUZKAOU: Není. Kritická zóna je mezi pěti a padesáti stupni. Při nějakých 57-58 stupních Celsia a tloušťce masa do čtyř cm se za ty tři hodiny dosáhne pasterizace, viz http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1878450X11000035#f0025
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VANEK: náhodou dobrý prostřeh. Imho to je záměr.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZUZKAOU: Josef Laun 56,3ˇC po tři hodiny , co na to Hygiena a ostatní - kamarádka salmonela a drobní maso červi apodobní asi mají pré ve vířivé lázni kdy jim není vedro ani zima . Jen z toho důvodu bych nechtěl ten blaf.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU:

    Petra Otepková je mi líto všech, co v tom nepoznali parodii grin emoticon

    Tomáš Jordan
    Tomáš Jordan Parodii můžete dělat ve Francii, tady tím akorát naserete půlku národa... Kolik lidí má peníze na to dělat svíčkovou z pravé svíčkové... a když to pak hodí do koše a u všeho se tváří tak, že to myslí vážně, já bych tomu pánovi dal pár facek a poslal bych ho někam na pole, aby poznal, co je zemědělská výroba, až si příště z toho bude chtít dělat srandu...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    https://www.facebook.com/luxusnataliri/posts/1706451286303459

    Asi půjdu do pekla za to že se těm komentářům směju. Prakul přešl na temnou stranu síly ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITTGENSTEIN: bojím se že parodie je natolik sofistikovaná, že nebude úplně pochopená ;-)

    Ale detaily, jako olíznutí ruky po ochutnávání, jsou dokonalé.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    WITTGENSTEIN: Já se zeptal hned na začátku, a dokoukal to až potom :-). Jako parodii to je nutno brát, kdyby takle někdo vařil v restauraci doopravdy, tak mu asi určitě velmi rychle dojdou prachy :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    SAMOUT: Tak ono je to samozřejmě na hranici parodie/provokace. Ve skutečnosti je to dost jedno, půl stupně sem, půl stupně tam nehraje roli, zvlášť když to potom budeš ještě opékat na pánvičce. Sám mám u prémiového hovězího rád teplotu 57-58, klasická medium rare. A mimochodem, ty tři hodiny v lázni je trochu overkill.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    WITTGENSTEIN: Ptám se tě jako zkušeného uživatele - jak přišel na ausgerechnet 56,3 stupně? Na to jsou nějaký tabulky podle typu masa, nebo tak něco?
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    SAMOUT: Souhlas, koupil jsem po čase kvůli tomu Reflex. Ochutnávka tady - http://www.reflex.cz/clanek/rozhovory/70418/zdenek-pohlreich-ego-je-smrtici-ingredience.html
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    V posledním Reflexu celkem dobrej rozhovor Hany Michopulu se Zdéňou.

    SKRU
    SKRU --- ---
    tuhle sem nahodou v jedny restauraci na zizkove videl tu servirku z Ano,sefe ze Sametovy restaurace na Narodni, jak to tam vlastnil ten hroznej mamrd (ten dil jsem videl asi 4x, tak moc me ten podnik fascinoval..). tak sem se ji na to ptal a ona rikala, ze ji zustali dluzit, ale ze to neresila a byla rada, kdyz z nich Urad Prace(!!!) vytahnul jeji zapoctak, ze to taky bylo na dlouhy lokte a na nejaky vymahani penez uz nemela nervy..v novy praci je to prej dobry, jsou tam i dobrej kolektiv rikala..(Sklep na Seifertovy)

    konec drbaciho okenka
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CAPTAIN_TACUD: kaviár z vyzy velké? To jsou zmrdi...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam