• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    ZCR
    ZCR --- ---
    ZUZKAOU: hlavně takhle v sezóně, když žampiony zápašné vyraší na každém sídlišti.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: na výrazivo typu tomatová omáčka a jiné variace tomátu jsem alergická. Na salsu taky.
    ZUZKAOU: Suši s lančmítem je ovšem typické havajské, nikoli japonské jídlo. (nemluvě o tom, že suši je fastfood/sváča ze zbytků tak ňáko per definitionem a ano, dá se udělat epesní suši, stejně jako se dá udělat luxusní sendvič, ale to furt neznamená, že model zbytky-ze-dna-ledničky je nelegitimní.)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    OMNIHASH: Jestli takhle zacházíš s lidma ty, tvoje věc, u mě z toho, co vyjmenováváš, byl krátkej dlouhej, pak vynechávka a pak až totální lumeni. Dávat někomu minimální mzdu a zbytek na ruku je prasárna z milionu důvodů a v něčem takovém odmítám jet obecně i speciálně, přesčasy jsem platila a že se na dovolené domlouvá, ne, že každej jouda oznámí, že prostě nepřijde, kdy se mu to hodí, to funguje naprosto všude, nejen v hospodě.


    OTAVA: Nojo, ale když holt provozního, který má vizi a umí spočítat, že se mi za těch 50 (70, 80, 150...) vyplatí a každý měsíc mi to dokáže, je jaksi problém sehnat. On je problém sehnat i takovýho, který stojí za těch 30. Nevím, co, kdo a proč je Kantýna, nemůžu tedy komentovat.
    DIVER
    DIVER --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MARIHAI: jen pro forma - párky a lančmít v Japonsku nejsou zahraniční exotika, ale něco, co si navykli jíst v poválečných letech z humanitární pomoci od spojenců. No a už jim to zůstalo.
    VANEK
    VANEK --- ---
    DIVER: A to je kde, Praha-předměstí?
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    ZUZKAOU: i v japonsko maj své babicy.. a na párky jsou ulítlý no.. je to pro ně exotická zahraniční věc .. a evropan jen kroutí hlavou
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    ZUZKAOU: abychom se za chvíli nedočkali třeboňského sushi :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    POHODAVOLE: pepík, chachar, mechováček...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MARIHAI: tak jako není třeba sypat na pizzu jen tradiční italské věci a neapolský styl není jedinný ultimativní, takže zrovna ty tvarůžky mě nijak neuráží. Naopak se smetanovým základem, česnekem, cibulí a dobrou slaninou to asi nemusí být špatné.

    Co nechápu je ta hra na restauraci, leč s kvalitou horší než z fastfoodu.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MARIHAI: pepikova pizza? Dřív dělali i pizzu s kolenem :-D
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    Vrchol bizarních pizza receptu v čr je pizza Olomouciana. Ano tipujete spravne co je hlavni ingredience.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: jinak v Grossetu je super, že ta capricciosa chutná už asi přes deset let furt stejně. Jednou za čas jsme si dávali ještě na zakladce s kámošem na pul a mám z toho furt ten stejný pocit..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DOCKINEZ: v grosettu chybí, ale v nuove je mají. Obecně jestli máš rád Italskou, tak si dej v Nuove degustaci. Je to skvělý a stačí bez bufetu :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    POHODAVOLE: jeste ne, diky za tip. Artyčoky nechybí? :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DOCKINEZ: ja teda mohu určitě v grosettu a v nuove. Zkoušel si?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DOCKINEZ: nejbezpečnější pizza v čr je žampionová.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ZUZKAOU: zapadnout by nemela ani pizzeria Galaxy z Rokycan. Partnerka mela pri nasi posledni navsteve jeste relativne stastnou ruku a jeji placka se spenatem a tavenakem byla s jistou mirou sebezapreni pozivatelna, ale ja si ve chvili poblouzneni objednal capricciosu. Tu jsem tady v ČR teda skutečně dobrou nejedl nikde, ale co jsem obdrzel, prekonalo i nejcernejsi predstavy :)

    Pizzerie Galaxy | Pizzerie | Rokycany | CzechPubs.cz
    http://www.czechpubs.cz/rokycany/pizzerie/pizzerie-galaxy.html
    DIVER
    DIVER --- ---
    KUBAN88: ještě jeden model kuchaření:

    v hospodě, kam chodím já, nějak před rokem dvěma dolehla bída na majitele a když už okrouhal personál (hsopoda+bar) i o uklízečku, došlo na kuchyň. zvažoval, že jí úplně zavře a bude točit jen pivo a servírovat utopence.

    pak ale dostal jinej nápad a dohodl se s kuchařem, že mu tu kuchyň kompletně celou hodí na triko. nevím, jestli po něm chce nějakej nájem (tuším, že ne) nebo jen náklady na energie, ale co si kuchař vyvaří, to má.

    takže to dělá kámoš sám. vaří pondělí až sobota. polívky má od osmi, obědy od deseti hodin a zavírá ve tři. nakupuje sám, vaří sám, ceny nahazuje sám. prodá podle mě pár desítek (25 - 30?) obědů/den.

    jako žádná sláva, cítím tam dochucovadla, ale najíst se tam dá. zase beru, že je na to úplně sám, imho včetně nádobí. určitě to nejde dělat všude, ale motivaci pro kuchaře tam cítím. a majitel hospody má hospodu i s jídlem bez starostí o kuchyň.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam