• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    FIFI
    FIFI --- ---
    PUPEK:
    CAIDEL: Podnik Zalezitost tedy nedoporucujete? My jsme tam meli v roce 2015 sraz se stredni skolou, kvuli tomu, ze nase tridni a jeden spoluzak v te ulici bydli. Planujeme dalsi seslost a myslela jsem, ze to udelame zase tam.
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    CAIDEL: nevim, jak se ta hospoda jmenuje, kousek od Karlova mostu směrem ke kavárně Slavie. Tam nabízej myslim 500g a ve 3 lidech se to nedá sníst, pokud si dobře pamatuju. Zkusim jen tak pro legraci zajít na oboje a vyfotit. Kuchyňskou váhu samozřejmě beru .)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    CAIDEL: Tak nejlepší bramburky mají samozřejmě v Atmosféře. To všichni vědí...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    PUPEK: Tak tam jsme docela dlouho (řekněme dva roky) občas chodili s kamarádama po fotbale, když jsme hráli poblíž - dohromady jsme to mohli dotáhnout třeba tak na 15 návštěv až pak jednou (bude to tak rok) tam kuchař zaperlil takovým způsobem že dokonale zkurvil asi osm z deseti objednaných jídel a to tak, že zmršil fakt všechno včetně třeba hranolek (nebo ossobuco, které tam z nějakého důvodu měli ten den v denní nabídce a které tudíž nebylo zrovna z těch nejlevnějších). Od té doby jsme tam už nikdy nebyli takže koukám žádné zlepšení a vracet se nebudeme. A ano, jejich porce brambůrek má dost otřesný poměr výkon/cena.

    Což tedy zrovna platí pro většinu hospod. Mám-li být konkrétní, tak jediný podnik, kde se s tím tak nějak nemažou je Jihoměstský pivovar, kde je těch brambor 500g porce a dorazí obří halda která málem padá z talíře a tři lidi spolehlivě zabaví na hodinu. Za ty (ne úplně zanedbatelné) peníze ideál. To co dorazí v Záležitosti je pak v porovnání dost výsměch (cena není o tolik nižší a množství vizuálně tak třetinové - přitom jde sakra jenom o bramboru, dát tam o jednu víc jim přece nemůže tolik zahýbat se ziskem :))
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    PUPEK: kde to bylo, me takovyhle podniky zajimaji, resp. hledani pricin co je k tomuhle vede..
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    WITTGENSTEIN:asi jo. rozhodne bych se teda na nakej ceskej jidelak uz taky konecne podival v realu...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    DEVIL: Ale hlavně se na to už nějak nehraje, ne? V ČR tedy - na Slovensku jsem to občas viděl. Host restauratérovi implicitně věří, že dostane slušnou porci. Proti těm, co dávají porce hubené, se hlasuje nohama.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    jj gramaze u proteinu sou vzdycky v syrovym stavu
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    PUPEK: Jak u brambor pravda nevím, u masa vždy syrový stav (jak říká BRUKEV, často je v jídeláku na tohle téma i poznámka) - kuchař fikne steak, zváží a pak ho jde udělat.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    BRUKEV: Imho stav ktery bys mel dostat - 100 g masa neni 30g v realu apdo... Takze co je v jidelaku za urcitou cenu to mas dostat
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    no jako dal jsem si ty 300g brambůrky a protože to nebylo poprve, tak jsem si ze zvědavosti vzal váhu a brambůrky měly 116g. nevim, přijde mi to jako vojeb, 300g za 89 kč je OK, člověk by se z toho i najedl, ale 116g.....ale jestli jsou váhy v jídeláku v syrovým stavu, tak to je asi správně
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Syrový stav imho.
    Navíc velmi často, nebo vždy(?) to bývá uvedeno v jídeláku.
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    Chtěl jsem se zeptat, když jsou v jídelním lístku domácí brambůrky 300g, je to gramáž, kterou dastanu na talíř nebo je to v syrovým stavu...díky
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    vynález "ruskýho vejce" v automatu koruna me rozsekal :)))

    Která pražská jídelna byla nejvyhlášenější?
    http://www.prahaneznama.cz/prazska-nej/ktera-prazska-jidelna-byla-nejvyhlasenejsi/
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---

    KRUTAS
    KRUTAS --- ---
    MUTHA: ja holt asi nebudu normalni , jeho pokusy o vareni mi prijdou desne vtipny , skvele se u toho bavim . BTW pojedou dalsi pekla http://www.topvip.cz/celebrity/kuchar-emanuele-ridi-ma-i-se-synem-novy-porad-v-televizi
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    SAMOUT: a tu jednou vyhejtoval tak že praskla s mikrofonem a odešla že sobotního vysílání na R1. Což posluchači kvitovali nadšením protože ten večer pouštěla JKom fakt divný věci.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Štvalo ho, že v Česku není dobrá zmrzlina. Začal dělat vlastní a teď na ni jezdí lidé z celého světa

    Sice krapet staršího data, ale narazil jsem na něj až teď. Rozhovory s lidmi podobného typu mě vždycky vyloženě pohladí po duši. Tak kdyby to tu měl někdo obdobně a chtěl také pohladit...
    VANEK
    VANEK --- ---
    SAMOUT: Ale už s tím právě přestala dávno před tím, než začla vystupovat na R1 s "Rodriguezem" pod plným jménem, tak mě to zarazilo.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Jo, jsou dve Koko, spokojeni? Akorat Jana Komankova tak podpisovala svoje clanky v dobe, kdy mala Veronika Kokesova akorat prerostla sporak, a zacla se zajimat o to, co se na nem deje :-).
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MOIRAIN: No ja kucharku rikajici Koko znam, chodi s mym velmk dobrym kamaradem, ma porad na Evrope 2 a je to Veronika Kokesova :D. Tak jedine, ze by byly dve Koko :).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam