• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    V Česku se nehorázně plejtvá, bojím se, že za tenhle mejdan draze zaplatíme, říká Pohlreich
    http://www.youtube.com/watch?v=odkE84tMPtc
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hanka Michopulu spouští podcast a je to chytré a zajímavé.
    Potraviny (podcast) - Hana Michopulu | Listen Notes
    https://www.listennotes.com/podcasts/potraviny-hana-michopulu-ZSzdnTiLyU9/

    A teda hlavně je fascinující poslouchat, jak se Michal zklidnil, jak se odstěhoval. Jestli ho neznáte, tak si schválně pusťte nějaké jeho starší Ve vlastní šťávě - ten rozdíl v intonaci a hlase je neuvěřitelný.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    A French dinner for the Queen - in the kitchens of the Elysee Palace
    http://www.youtube.com/watch?v=zkE3PxmaR1o
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Hodně videí z téhle cesty dával na YT

    Jídlo prolomí ledy. Gordon Ramsay vařil s Berbery a sjížděl řeku Mekong - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...omov/gordon-ramsay-rozhovor-serial-do-neznama.A190820_184500_hobby-domov_brv
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    Ja kdybych neměl konvektomat tak se muzu jít klouzat. Ještě když si představím ty objemy co varej tak nechapu vůbec
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    WITTGENSTEIN: ja hlvne nechapu v čem to všechno delaj. Kdybych neměl v práci konvektomat tak muzu jít možná tak doprdele a ne vydávat
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    WITTGENSTEIN: ufff, ty vole :D slušnej kalibr
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    A tohle je taky slušná haluz:
    „Kdybyste doma zalévali kytky převařenou vodou z mikrovlnky, nejspíš by vám všechny postupně uschly. Suroviny totiž úpravou v mikrovlnce ztrácejí živiny.

    Záhadná ztráta živin z H2O! Vyšetřování ztráty třídní knihy hadr.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Tak jsem jim to tam napsal:

    "Babička" je nejhorší klišé na našem gastrotrhu. Nechte si ji od cesty, už jen proto, že většina babiček vařit neuměla a přinejlepším se zmohla na vaření podle Brabce.
    Za druhé, konvektomat není sprosté slovo. Je to jen nástroj, který umožňuje replikovat ideální výsledky. "Vaření podle citu" znamená jen to, že to občas budete mít blbě.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    V Ambi se asi zbláznili.

    4 věci, které v kuchyni Lokálu nenajdete - Jídlo a radost
    https://www.jidloaradost.ambi.cz/clanky/4-veci-ktere-v-kuchyni-lokalu-nenajdete/

    Konvektomat
    „Je to užitečný zlepšovák, ale podle mého názoru dělá z kuchařů blbce. Zbaví vás přirozeného citu pro jídlo, protože když používáte konvektomat, tak v podstatě nevaříte. Můžete si na displeji nastavit množství páry, čas nebo pomocí jehly teplotu uvnitř masa. Neříkám, že je to špatná věc, ale pro nás úplně zbytečná. Tohle všechno by měl mít kuchař v hlavě,“ říká Petr.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Spousta Čechů ani neví, jak chutná dobrý kus masa, tvrdí Pohlreich - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/hobby/domov/zdenek-pohlreich-rozhovor-5plus2.A190612_142326_hobby-domov_bma
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    O stážích moc pěkně vypráví Jana Biliková

    Ve vlastní šťávě: Na stáži je důležité nasát filozofii restaurace a tu se snažit přenést | Radio Wave
    https://wave.rozhlas.cz/...ve-na-stazi-je-dulezite-nasat-filozofii-restaurace-a-tu-se-snazit-7944822
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    SCHWITA: no oni mu to vrati na "recenzích"
    SCHWITA
    SCHWITA --- ---
    Jsem magor, vím přesně, co jsem kde snědl. Stálo mě to už milion a půl, říká Hejlík
    https://video.aktualne.cz/...-kde-snedl-nabizim-dobre-pribehy-fa/r~c4196944813511e9b38a0cc47ab5f122/
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    KRUTAS: jo ten je skvelej a má super youtube kanál https://www.youtube.com/channel/UCU-9aBTeP3pJVutFppAr4Ng
    KRUTAS
    KRUTAS --- ---
    jamie oliver uz me prestal bavit uz hooodne davno ale porad mam rad https://www.databazeknih.cz/zivotopis/gennaro-contaldo-49891 kterej je s nim v v holportu.
    KRUTAS
    KRUTAS --- ---
    87HIGHFLYER: no tak to prece udelal , zaplatil to prachama ktery vydelal nekde jinde , páč restaurace byly v mínusu. Jako snazi se vydelavat jak to jen de, kazdej rok nova kucharka , TV shows .. predrazeny pesto :)) , jinak si pokrytecky nechal platit za reklamy pro supermarkety v nekolika zemich .Dokonce i https://www.shell.co.uk/motorist/food/jamie-oliver.html . Proc pokrytecky ? kdyz se z kuchare preklopil do aktivisty za zdravou oranickou stravu apod. vsude kritizoval supermarkety za junk food ale nehal se od nich dobre platit . Tu benzínku musel hoodne vsvetlovat pac to bylo v dobe kdy čelila problemum s ekologii uplatkama atd a tak si potrebovala vylepsit medialní obraz https://www.dailymail.co.uk/...ie-Oliver-defends-launch-5-million-healthy-deli-range-deal-Shell.html
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KRUTAS: tak zrovna v GB se nedivim uz nicemu, kdyz pujcily na Eurotunnel a jednalo se vlastne o investici, ktera byla tak vysoka, ze nesla zaplatit.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KRUTAS: já o tom vim samozrejmě prd, ale přišlo mi, že to prostě moh (alespoň z pohledu banky) dotovat z jinejch aktivit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam