• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    TOOMIX:
    KUBAN88:
    Se ženou spolupracujeme s pražskými top hotely a restauracemi (žena zde zajištuje veškeré zázemí pro filmaře - holywood, skandinávie, takže dost náročná klientela) a v podstatě všechny "topy" v Praze (a nějaký zbytek v ČR) jsem navštívil, jedl, přespal v rámci testování a se spousta manažery na různých urovních jsme se za ty roky spřátelili takže mám trochu přehled co se tu děje i vzhledem k tomu, jaké slevy nám na vše dávají při velké spolupráci. Nebo jenom co nám rozdají na voucherech jako dárky za šílený peníze podle jejich ceníku.
    A věřte mi, že slušnej plat mají zaměstnanci pouze lidi na "chef/manager" pozicích, kteří mají schopnosti jednak profesní, ale i vedoucí a umí řídit lidi, rozhodovat tak mají možná dobrý plat, ale to je sotva 10% zaměstnanců. Ostatní jsou pěšáci, kteří dělají většinou za minimální mzdu nebo jenom za reference, že v nějakém podniku někomu krájeli zeleninu. Podle mě je celé hotelnictví (nejen u nás) víc šedej business než třeba stavebnictví nebo cokoliv jiného.

    Chápu, že je to odřízlo od turistů (90% klientely). Sorry, ale prostě fakt nevěřím, že podniky s minimálně dobrým standartem a mediálně provařenými majiteli je nemožný přežít ty krizové dva měsíce než se alespoň otevře pro místní. Že nejsou schopný alespoň vymyslet něco na rozvozy, udělat nějaký mediální triky (jako to dělá alespoň pohlreich) atd. Podniky, které mají nejdražší jídla a vysokou klientu neumějí businessově přemýšlet dopředu. To fakt ne. Jenom by museli začít přiznávat...
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    KUBAN88: zrovna Karpisek 80% lidi bez milosti vyhodil na hodinu
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    JUNIOR: Tak výpadek na dva týdny asi má, stejně tak kdyby to šlo do kopru tak děláš postupný omezení

    Na druhou stranu zrovna ZP v každém svém pořadu nakydá na stát a politiky a pak byl první kdo přiběhl s nataženou rukou a dej

    A pak je to morální dilema, zachovat hospodu kde majitel dělá cokoliv aby ji udržel i normálně, ale chodí k němu celá vesnice apod anebo zachovat nóbl restauraci... Samé otázky samé otázky...
    Byť si myslím, že Karpisek a spol se dokáží díky podpoře fanoušků snáz udržet
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JUNIOR: Kašpárek tam mluví o 29 zaměstnancích. Ikdyby měl s každým měsíční náklady 30k, tak je v tom měsíčně za 900 000 kč jen za ty mzdy. Pak je tu nájem, energie, suroviny, promo... a nějak si nedovedu představit, že by měl třeba 5 mega někde rezervu bokem
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    JUNIOR: Protože ve fine diningu jsou marže velmi malé a většina podniků jede na krev. Nebo je ti šéfkuchaři křížově dotují ze svých jiných aktivit.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    Já tomuhle fakt nerozumím (a nejen v gastru). V dnešní době a v českym rybníku v podstatě celebrity, každej rok několik pořadů, nových knih, jejich podniky stále narvané a nepřežijí tři měsíce bez příjmu
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TOOMIX: No way. Fakt? :-D
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Radek Kašpárek: Mnohé podniky tuhle krizi nepřežijí - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...ek-kasparek-zavrena-restaurace-field-rozstrel.A200406_161409_hobby-domov_mce
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Zdeněk Pohlreich: Hrozí nám krach, je to jako za války a sliby vlády nestačí // Prostor X podcast
    http://www.youtube.com/watch?v=ZrBnBUGV3Y0
    FIFI
    FIFI --- ---
    Pohlreich o zavření hospod: Mejdan skončil a nevím, kdo a jak ho zaplatí • RESPEKT
    https://www.respekt.cz/...nevim-kdo-ho-zaplati?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
    GIANT
    GIANT --- ---
    No to ja si nejak na Vanka zvyk (na to jeho vyrazivo a projev) a spis jsem zacal bejt alergickej na Pohlreicha posledni roky (rozdavani hvezd posledni serie tem, kterejm by to na zacatku nedal ani nahodou, projev v rozhovorech, odklon v TV od vareni - dela to podle me proste pro super prachy, cimz se netaji). Je fakt, ze v tech poradech to obcas vypadalo, ze na nekterejch lidech mu docela zalezi a umi bejt lidskej. Osobni zkusenost ale nemam.
    LADJA
    LADJA --- ---
    Ja slysel, ze puvodne je Vanek snad loutkar/restaurator ci tak neco, ale ze to byl dycky kseftar.
    Vozil veci z Turecka a tak....
    No a jak ucitil, ze jidlo je tu v kurzu tak se do toho pustil.

    Ale jako jeho kucharky mi hodne obohatily zivot, ty jsou super!
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    SUPERŠÉF: 24 HODIN DO PEKLA A ZPĚT, 4. epizoda | Prima
    https://prima.iprima.cz/supersef/4-epizoda
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Přicmrndával jsem Bohdalové při smažení kiwi, říká Pohlreich o začátcích - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...-supersef-jirina-bohdalova-zacatky-tydenik-5plus2.A200226_132411_lidicky_zar
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    JUNIOR: vanek ma vyucni list kuchare.. vim to, pac "chodil" se mnou do rocniku na ssgh.. "chodil" znamena, ze nechodil, ale delal s nama vyucni zkousku, jakoze chodil.. mno.. fabesova to stejny, "chodili" tak spolu, ale ta se tim zivi normalne a ocividne uspesne.. skolu zastitoval pohlreich, tze to bylo asi v dobe, kdy byli jeste velci kamaradi.. a po prvnim na noze (?) ..
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    WITTGENSTEIN: To asi ne, ale ma nejlepsi tym. Jsou zpracovany fakt dobre.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    SAMOUT: Ale ani Gordon je nepíše jaksi osobně.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Jeste jsou od Vanka hodne dobry poklady evropsky kuchyne, na ty jsem zapomnel, a bavej me.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    KUBAN88: Ty dve ceskomoravsky jsou skvely, zbytek uz asi tak ne, no... Nejvyssi konstantni kvalitu kucharek z tv kucharu ma prapredobraz Gordon, vsechny, ktery mame, jsou skvely.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    no Pohlereich je velice milý na hosty a klienty, pracovně je to fakt hajzl pod kterým byste nechtěli dělat a ani s ním. V tomhle je nejdál ten Frič, který je náročný, ale dělá to z lásky k řemeslu, má svojí hospůdku, kde skvěle vaří, uživí ho a on může chlastat každý den :)

    Vaněk měl skvělý nástup, má rád jídlo apod... ale po prvních dvou kuchařkách vydal sračky, které podle mne udělali od stolu, aniž by to vařili a odzkoušeli, protože je tam hrozně chyb

    (on teda ani ZP nedělá kuchařky, pouze se přijde vyfotit, ale Vaňkovi je za to dáván až téměř božský kredit :) )
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    Já jsem měla Vaňka ráda na začátku na streamu, ale co zacal s jidlem sro objizdet svoje kamarady aby si chrochtal jak to delaji skvele, plus jeho vystupovani "kamarádi zlatí" a navážení se do vegetariánů, tak už mi leze krkem.
    Naopak s Pohlreichem jsem stravila jeden nataceci den, plus jsem o nem slysela od nekoho, kdo ho zna dlouho fakt jen dobrý věci jako o cloveku, takze se na nej vzdycky rada podivam.
    Jeste je mi v posledni dobe z kucharu celkem sympatickej Paulus, co dela pro Lidl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam