• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MOODYCAT: urcite souhlasim, ze je porad lepsi, neco zkusit, ale nejde to bohuzel vsude. Plno firem cililo na cizince, tak ti rozvoz v nicem nepomuze a pak nebrec, kdyz vidis ty naklady a minimalni moznost vydelku.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MOODYCAT: Tak přes rozvoz leda tak hotovky. Cokoli náročnějšího utrpí, steak bude studený, pěna opadne, prezentace veškerá žádná.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Tak je spousta moznosti nejak realizovat rozvoz/okynko/takovy to, jak prodavaj restaurace pres Rohlik...zkratka moznosti, jak ty ekonomicky dopady aspon trochu zmirnit. Prijde mi to ucinnejsi, nez breceni.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    KUBAN88: To nebylo o luxusu, to bylo o situaci na trhu. I min luxusni podniky davaly jen trochu schopny obsluze 45 - 50k proste proto, ze nebylo kde brat (ostatne velmi podobna byla situace i v jinych oborech). Ted bude situace pochopitelne jina, sousta restauraci bohuzel padne.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    CLUBEER: no tak jako neni potreba mit luxusni sommeliery a cisniky...
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    TOOMIX: Ono to bude stejné pro většinu firem co mají +-30 zaměstanců a platí nájem :(
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SAYUZ: to bylo jen pro ilustraci, že milion je vlastně prd
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    TOOMIX: za 30tis superhruby mzdy tam nedela ani uklizecka takze bych to cislo spis zdvojnasobil
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    KUBAN88: zrovna Karpisek 80% lidi bez milosti vyhodil na hodinu
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    WITTGENSTEIN: Ty marže malé nejsou, ne ve srovnání s jinými restauracemi... Jenom šéfkuchař u Karpiska má kilo měsíčně a šéfkuchař ve trojce má třicet
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    JUNIOR: Tak výpadek na dva týdny asi má, stejně tak kdyby to šlo do kopru tak děláš postupný omezení

    Na druhou stranu zrovna ZP v každém svém pořadu nakydá na stát a politiky a pak byl první kdo přiběhl s nataženou rukou a dej

    A pak je to morální dilema, zachovat hospodu kde majitel dělá cokoliv aby ji udržel i normálně, ale chodí k němu celá vesnice apod anebo zachovat nóbl restauraci... Samé otázky samé otázky...
    Byť si myslím, že Karpisek a spol se dokáží díky podpoře fanoušků snáz udržet
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JUNIOR: Kašpárek tam mluví o 29 zaměstnancích. Ikdyby měl s každým měsíční náklady 30k, tak je v tom měsíčně za 900 000 kč jen za ty mzdy. Pak je tu nájem, energie, suroviny, promo... a nějak si nedovedu představit, že by měl třeba 5 mega někde rezervu bokem
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    JUNIOR: Protože ve fine diningu jsou marže velmi malé a většina podniků jede na krev. Nebo je ti šéfkuchaři křížově dotují ze svých jiných aktivit.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    Já tomuhle fakt nerozumím (a nejen v gastru). V dnešní době a v českym rybníku v podstatě celebrity, každej rok několik pořadů, nových knih, jejich podniky stále narvané a nepřežijí tři měsíce bez příjmu
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TOOMIX: No way. Fakt? :-D
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Radek Kašpárek: Mnohé podniky tuhle krizi nepřežijí - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...ek-kasparek-zavrena-restaurace-field-rozstrel.A200406_161409_hobby-domov_mce
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Zdeněk Pohlreich: Hrozí nám krach, je to jako za války a sliby vlády nestačí // Prostor X podcast
    http://www.youtube.com/watch?v=ZrBnBUGV3Y0
    FIFI
    FIFI --- ---
    Pohlreich o zavření hospod: Mejdan skončil a nevím, kdo a jak ho zaplatí • RESPEKT
    https://www.respekt.cz/...nevim-kdo-ho-zaplati?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
    GIANT
    GIANT --- ---
    No to ja si nejak na Vanka zvyk (na to jeho vyrazivo a projev) a spis jsem zacal bejt alergickej na Pohlreicha posledni roky (rozdavani hvezd posledni serie tem, kterejm by to na zacatku nedal ani nahodou, projev v rozhovorech, odklon v TV od vareni - dela to podle me proste pro super prachy, cimz se netaji). Je fakt, ze v tech poradech to obcas vypadalo, ze na nekterejch lidech mu docela zalezi a umi bejt lidskej. Osobni zkusenost ale nemam.
    LADJA
    LADJA --- ---
    Ja slysel, ze puvodne je Vanek snad loutkar/restaurator ci tak neco, ale ze to byl dycky kseftar.
    Vozil veci z Turecka a tak....
    No a jak ucitil, ze jidlo je tu v kurzu tak se do toho pustil.

    Ale jako jeho kucharky mi hodne obohatily zivot, ty jsou super!
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    SUPERŠÉF: 24 HODIN DO PEKLA A ZPĚT, 4. epizoda | Prima
    https://prima.iprima.cz/supersef/4-epizoda
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Přicmrndával jsem Bohdalové při smažení kiwi, říká Pohlreich o začátcích - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...-supersef-jirina-bohdalova-zacatky-tydenik-5plus2.A200226_132411_lidicky_zar
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam