• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    WITTGENSTEIN: ja to mám zevnitř no. A bylo to okamžitě
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    CLUBEER: To se ví oficiálně? A teda k poslednímu březnu, předpokládám...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CLUBEER: tak s touhle informací ty jejich kecy o udržení týmů a penězích pro zaměstnace na Jidlo a Radost jsou roztomilé...
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    77WHITE: to je do dneska... naprosto šedá ekonomika...
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SAMOUT: Par znamych z gastra mam a vsichni byli vzdy na minimalce a vsechno ostatni slo bokem v cashi.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    WITTGENSTEIN: A ja tu snad nekde tvrdim, ze je to idealni? Neni. Ale je to aspon neco. A rozhodne je sympatictejsi restaurater, co se snazi neco udelat nez ten, kterej jenom natahuje ruku.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MOODYCAT: urcite souhlasim, ze je porad lepsi, neco zkusit, ale nejde to bohuzel vsude. Plno firem cililo na cizince, tak ti rozvoz v nicem nepomuze a pak nebrec, kdyz vidis ty naklady a minimalni moznost vydelku.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    WITTGENSTEIN: ony utrpí i ty hotovky :(
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MOODYCAT: Tak přes rozvoz leda tak hotovky. Cokoli náročnějšího utrpí, steak bude studený, pěna opadne, prezentace veškerá žádná.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Tak je spousta moznosti nejak realizovat rozvoz/okynko/takovy to, jak prodavaj restaurace pres Rohlik...zkratka moznosti, jak ty ekonomicky dopady aspon trochu zmirnit. Prijde mi to ucinnejsi, nez breceni.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    KUBAN88: To nebylo o luxusu, to bylo o situaci na trhu. I min luxusni podniky davaly jen trochu schopny obsluze 45 - 50k proste proto, ze nebylo kde brat (ostatne velmi podobna byla situace i v jinych oborech). Ted bude situace pochopitelne jina, sousta restauraci bohuzel padne.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    CLUBEER: no tak jako neni potreba mit luxusni sommeliery a cisniky...
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    TOOMIX: Ono to bude stejné pro většinu firem co mají +-30 zaměstanců a platí nájem :(
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SAYUZ: to bylo jen pro ilustraci, že milion je vlastně prd
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    TOOMIX: za 30tis superhruby mzdy tam nedela ani uklizecka takze bych to cislo spis zdvojnasobil
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    KUBAN88: zrovna Karpisek 80% lidi bez milosti vyhodil na hodinu
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    WITTGENSTEIN: Ty marže malé nejsou, ne ve srovnání s jinými restauracemi... Jenom šéfkuchař u Karpiska má kilo měsíčně a šéfkuchař ve trojce má třicet
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    JUNIOR: Tak výpadek na dva týdny asi má, stejně tak kdyby to šlo do kopru tak děláš postupný omezení

    Na druhou stranu zrovna ZP v každém svém pořadu nakydá na stát a politiky a pak byl první kdo přiběhl s nataženou rukou a dej

    A pak je to morální dilema, zachovat hospodu kde majitel dělá cokoliv aby ji udržel i normálně, ale chodí k němu celá vesnice apod anebo zachovat nóbl restauraci... Samé otázky samé otázky...
    Byť si myslím, že Karpisek a spol se dokáží díky podpoře fanoušků snáz udržet
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JUNIOR: Kašpárek tam mluví o 29 zaměstnancích. Ikdyby měl s každým měsíční náklady 30k, tak je v tom měsíčně za 900 000 kč jen za ty mzdy. Pak je tu nájem, energie, suroviny, promo... a nějak si nedovedu představit, že by měl třeba 5 mega někde rezervu bokem
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    JUNIOR: Protože ve fine diningu jsou marže velmi malé a většina podniků jede na krev. Nebo je ti šéfkuchaři křížově dotují ze svých jiných aktivit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam