• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TESSS: me u mateje potesilo to, ze kdyz si tata dal svickovou (nebo gulas, proste knedlik a omacku) a prinesli mu to v "hlubokym" taliri a politi knedliky omackou, coz tata teda bytostne nenavidi, tak nebyl sebemensi problem to jidlo prinest na rovnem taliri a omacku solo vedle. Za minutu ready. Fakt dobry.
    TESSS
    TESSS --- ---
    SAMOUT: k matejovi bez, je to tam příjemný, ceny vlastne OK, jidlo dobry. Za sebe ocenuji, ze se naji i vegeteriani, okamzite prinesou vazu na kytku a pes dostane vodu. Male nedostatky se daji okamzite vyřešit.
    A to, ze s P. rozjeli, varime pro IZS, skvela reklama.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    KUBAN88: A to proto, ze jak Zdena, tak Puncochar to prost delaj dobre. K Matejovi jsem se teda jeste nedostal, ale byl jsem v jeho predchozich podnicich. A Pohlreich ma jend yz mala podniku v Praze, kde si zachovavaj konsistentni dobrou kvalitu nejen jidla, ale i servisu, kterej mu funguje fakt dobre. Takze jo, az to pujde, tak se nekdy rad pujdu zas podivat treba do Next Door, protoze je to tam proste ve vsech smerech dobry.
    GEORGE175
    GEORGE175 --- ---
    Navíc půlka z nich to dani, zbytek ne a teď chtěj od státu extrémní podporu. Kdyby všichni danili jak mají, tak bych to pochopil. Všichni brečeli kvůli eet a teď budou brečet zas. To co teď stát přispěje si stejně vezme zpátky daněmi (progresivní daň a další). Takže na tom budou bití jet ti, co daní pořádně. Chápu to i zdruhé strany - nájmy atd.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    JUNIOR: včera jsem nad tím zrovna večer přemýšlel a podle mne když Punčochář, Pohlreich si po krizi otevřou jakoukoliv hospodu tak jim tam zase zacnou chodit lidi, ze ten fejm co maji je proste silny no...
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    TOOMIX:
    KUBAN88:
    Se ženou spolupracujeme s pražskými top hotely a restauracemi (žena zde zajištuje veškeré zázemí pro filmaře - holywood, skandinávie, takže dost náročná klientela) a v podstatě všechny "topy" v Praze (a nějaký zbytek v ČR) jsem navštívil, jedl, přespal v rámci testování a se spousta manažery na různých urovních jsme se za ty roky spřátelili takže mám trochu přehled co se tu děje i vzhledem k tomu, jaké slevy nám na vše dávají při velké spolupráci. Nebo jenom co nám rozdají na voucherech jako dárky za šílený peníze podle jejich ceníku.
    A věřte mi, že slušnej plat mají zaměstnanci pouze lidi na "chef/manager" pozicích, kteří mají schopnosti jednak profesní, ale i vedoucí a umí řídit lidi, rozhodovat tak mají možná dobrý plat, ale to je sotva 10% zaměstnanců. Ostatní jsou pěšáci, kteří dělají většinou za minimální mzdu nebo jenom za reference, že v nějakém podniku někomu krájeli zeleninu. Podle mě je celé hotelnictví (nejen u nás) víc šedej business než třeba stavebnictví nebo cokoliv jiného.

    Chápu, že je to odřízlo od turistů (90% klientely). Sorry, ale prostě fakt nevěřím, že podniky s minimálně dobrým standartem a mediálně provařenými majiteli je nemožný přežít ty krizové dva měsíce než se alespoň otevře pro místní. Že nejsou schopný alespoň vymyslet něco na rozvozy, udělat nějaký mediální triky (jako to dělá alespoň pohlreich) atd. Podniky, které mají nejdražší jídla a vysokou klientu neumějí businessově přemýšlet dopředu. To fakt ne. Jenom by museli začít přiznávat...
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    77WHITE: Ja tyhle informace mam i od cisniku z Ambi. Tak nevim. Nejaky supr platy tam teda nejsou.
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    POHODAVOLE: to nevím. Ale rozhodne jim žádný prachy nedal
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CLUBEER: to dostali vsichni odskodny nebo to byla domluva?
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    WITTGENSTEIN: ja to mám zevnitř no. A bylo to okamžitě
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    CLUBEER: To se ví oficiálně? A teda k poslednímu březnu, předpokládám...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CLUBEER: tak s touhle informací ty jejich kecy o udržení týmů a penězích pro zaměstnace na Jidlo a Radost jsou roztomilé...
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    77WHITE: to je do dneska... naprosto šedá ekonomika...
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SAMOUT: Par znamych z gastra mam a vsichni byli vzdy na minimalce a vsechno ostatni slo bokem v cashi.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    WITTGENSTEIN: A ja tu snad nekde tvrdim, ze je to idealni? Neni. Ale je to aspon neco. A rozhodne je sympatictejsi restaurater, co se snazi neco udelat nez ten, kterej jenom natahuje ruku.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MOODYCAT: urcite souhlasim, ze je porad lepsi, neco zkusit, ale nejde to bohuzel vsude. Plno firem cililo na cizince, tak ti rozvoz v nicem nepomuze a pak nebrec, kdyz vidis ty naklady a minimalni moznost vydelku.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    WITTGENSTEIN: ony utrpí i ty hotovky :(
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MOODYCAT: Tak přes rozvoz leda tak hotovky. Cokoli náročnějšího utrpí, steak bude studený, pěna opadne, prezentace veškerá žádná.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Tak je spousta moznosti nejak realizovat rozvoz/okynko/takovy to, jak prodavaj restaurace pres Rohlik...zkratka moznosti, jak ty ekonomicky dopady aspon trochu zmirnit. Prijde mi to ucinnejsi, nez breceni.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    KUBAN88: To nebylo o luxusu, to bylo o situaci na trhu. I min luxusni podniky davaly jen trochu schopny obsluze 45 - 50k proste proto, ze nebylo kde brat (ostatne velmi podobna byla situace i v jinych oborech). Ted bude situace pochopitelne jina, sousta restauraci bohuzel padne.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    CLUBEER: no tak jako neni potreba mit luxusni sommeliery a cisniky...
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    TOOMIX: Ono to bude stejné pro většinu firem co mají +-30 zaměstanců a platí nájem :(
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SAYUZ: to bylo jen pro ilustraci, že milion je vlastně prd
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    TOOMIX: za 30tis superhruby mzdy tam nedela ani uklizecka takze bych to cislo spis zdvojnasobil
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    KUBAN88: zrovna Karpisek 80% lidi bez milosti vyhodil na hodinu
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    WITTGENSTEIN: Ty marže malé nejsou, ne ve srovnání s jinými restauracemi... Jenom šéfkuchař u Karpiska má kilo měsíčně a šéfkuchař ve trojce má třicet
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    JUNIOR: Tak výpadek na dva týdny asi má, stejně tak kdyby to šlo do kopru tak děláš postupný omezení

    Na druhou stranu zrovna ZP v každém svém pořadu nakydá na stát a politiky a pak byl první kdo přiběhl s nataženou rukou a dej

    A pak je to morální dilema, zachovat hospodu kde majitel dělá cokoliv aby ji udržel i normálně, ale chodí k němu celá vesnice apod anebo zachovat nóbl restauraci... Samé otázky samé otázky...
    Byť si myslím, že Karpisek a spol se dokáží díky podpoře fanoušků snáz udržet
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JUNIOR: Kašpárek tam mluví o 29 zaměstnancích. Ikdyby měl s každým měsíční náklady 30k, tak je v tom měsíčně za 900 000 kč jen za ty mzdy. Pak je tu nájem, energie, suroviny, promo... a nějak si nedovedu představit, že by měl třeba 5 mega někde rezervu bokem
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    JUNIOR: Protože ve fine diningu jsou marže velmi malé a většina podniků jede na krev. Nebo je ti šéfkuchaři křížově dotují ze svých jiných aktivit.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    Já tomuhle fakt nerozumím (a nejen v gastru). V dnešní době a v českym rybníku v podstatě celebrity, každej rok několik pořadů, nových knih, jejich podniky stále narvané a nepřežijí tři měsíce bez příjmu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam