• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MALKE: Ackoliv tvoji myslenku chapu, nemuzu souhlasit s tim, ze podnikatel ma podnikat tak, aby mel (mj) odstupne pro zce.. opakuji - podnikatel podnika pro zisk. Za timto ucelem casto jede na krev, dela investice a pod. Nepredpokladam, ze jeho cilem je “(ne)mit na odstupne” - jeho cilem je mit zisk. Kdyz bude mit zisk, bude mit i na odstupne. Ale jak pise filip v tom clanku, co postoval kuba, navratnost meli za pet let od startu. Do te doby proste nemas volny penize. Mmch sami tam pisou, ze na odstupne bude.. tze se ted bavime ciste alademicky.
    MALKE
    MALKE --- ---
    KASUMI: Problém není v tom, že zavře. Problém je v "nemá prostředky na zákonné odstupné". Člověk určitě nepodniká, aby živil zaměstnance, na druhou stranu zaměstnanci jsou ti, kdo živí jeho. A to je naprosto v pořádku, je šikovnější, chytřejší, bere na sebe riziko, you name it. Dovolit jim, aby ho živili, a ještě na ně přenést riziko svého podnikání oukej není. Nemůžu nevzpomenout opakovaného pláče zaměstnavatelů, jaké jsou zaměstnanci mrchy neloajální - jenomže už se rádo zapomíná právě na tohle: zaměstnavatelé dost často nejsou loajální ke svým zaměstnancům.

    Tl;dr: Zavíráme po měsíci koronaviru krám a máte padáka = ok, zavíráme a nedostanete, na co máte ze zákona nárok = not ok. (Ale ano, asi bych volila sociální demokracii, kdyby u nás nějaká byla.)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    jinak pokud nastanou okolnosti, ze je firma v upadku, je povinnosti statutaru vyvolat insolvenci, jinak ruci svym majetkem neomezene..
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KASUMI: je pravdou, ze pomoh lidem, ktery zamestnava. Ja tam obcas chodim, je to dobra hospoda, je dobre videt ten socialni presah, bere třeba pivo Chříč mimo jine. Hausknecht je ovsem filosofii takovej ten zapadni moderni komunista, coz jde pomerne dost mimo muj svetonazor. Ale to bistro neni jen on. Nicmene mnohem radsi mam z tehle socialnich podniku Kuchařky bez domova http://jakodoma.org/kucharky-bez-domova-2/ to mi pripada jako projekt hodny podporeni, tam chodim vylozene rad:)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    VANEK: neznam
    VANEK
    VANEK --- ---
    KASUMI: Tak on je to žižkovský levičák (a má "sociální družstvo", resp. bistro, založené s tím, aby zaměstnal a integroval znevýhodněné, což samo o sobě je docela chvályhodné; ale argumentovat moc neumí, no).
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    KASUMI: Hele kdyz jsou tam lidi, kteri maji predstavu, ze cilovka Kuchyne se prekrejva s cilovkou Jamese Deana...



    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    VANEK: Ohromujici je hlavne debata levicovych trdel primo na Hausknechtove profilu. Tam za chvilku Karpiska ukrizujou.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    VANEK: jsem si rozklikla toho hausknechta a teda ta linie, co se mu jede na fb, mi fakt protaci oci... jakoze jak si dovoluje karpisek mit 26 podniku a kdyz prijde krize, tak jeden zavre a chudaci zamestnanci..? kde to jsme? to se dneska podnika proto, aby clovek zivil dalsi lidi? ja mela za to, ze podnikani je cinnost za ucelem zisku.. aspon u vetsiny lidi, prip. do urcite faze v zivote..
    VANEK
    VANEK --- ---
    KASUMI: Jinak všude na webech (počínaje https://facebook.com/ambienterestaurants/posts/3127029357342099 včera ráno -- mimochodem pokusil se je tam trollovat Hausnecht ze Střechy, ale moc neuspěl) se píše o insolvenci, ale v rejstříku https://isir.justice.cz ještě nejsou ("Provozovatel Matlok s.r.o., Maiselova 38/15, DIČ: CZ05742846"; https://kuchyn.ambi.cz ). To je mi teda serióznost, tohleto :(
    VANEK
    VANEK --- ---
    KASUMI: No tak ho měli celou dobu od matky na leasing; takovou věc jistě Karpíškovi právníci zvládnou neprůstřelně.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: Coz muze byt taky neplatny, pokud jdou do insolvence.. jako kraceni veritelu...
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    LADJA: Já už si dám příště rozhodně pozor na citrony, minule jsem v tom byl za dva kousky za kilo :)
    LADJA
    LADJA --- ---
    CLUBEER: a tak kdo tam za kolik dela je celkem fuk, ale hodilo by se info, na co si dat pozor, co je dobry, cemu se vyhnout, co si vychytavat atd....que?
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    CLUBEER: Tak tohle si probereme offline;)
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    KUBAN88: tak bracha tam dela na ředitelsky pozici tak to vim
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    CLUBEER: Tak určitě...
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    KUBAN88: ve wine foodu je všechno priznany vole
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam