• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BEBERA: nepovažuju osobně podobné alternativy za vhodné.............možná budu časem mluvit jinak :-)
    IORETH
    IORETH --- ---
    Nemáte někdo osobní zkušenost s MŠ Lešenská, Poznaňská či Ústavní (všechno Pha Bohnice). Váhám, kterou vybrat, na webu vypadají všechny stejně, šedý průměr.
    IORETH
    IORETH --- ---
    LILY: jé, na Úvoz jsem chodila... Sentimentální vzpomínky ožívají :-)
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    DRIZZT:
    CANDLEMASS:
    Jestli by nebylo dobré, jí místo pouhého zatelefonování, také napsat mail, ten už by neměla tak jednoduše odbýt... chce to mluvit i se starostkou - ona bude dělat konkurz na ředitelku mš a měla by vědět už snad kdy bude, a tudíš i kdy bude to přijímání dětí (musí být až po jmenování ředitelky do funkce). Mohlo by to být klidně až o letních prázdninách..
    Já si myslím, že jsou s tou školkou opět ve skluzu a jsou z ptajících se rodičů nervozní.. Nebo schválně dělají tajnosti a chtějí tam dostat co nejvíce svých známých s tříletáky..
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MEDVED007: A proc ji nechces dat do nejake alternativni skoly - montessori nebo tak? Na zaklade vlastni zkusenosti s dcerou dost soucitim, taky mam problemy s prikazy, rozkazy, disciplinou apod. Tohle v kombinaci s nedostatecne narocnou vyukou vedlo od druheho stupne ke konfliktum s ucitelkami, nechuti a zbytecnemu stresu. A to si myslim, ze ve skolce jsem byla jeste relativne stadni dite. Nemyslim si, ze mi nase skolni vychova k poslusnosti a dodrzovani predpisu a pravidel byla v zivote k necemu dobra a svoje syny bych pred tim rada aspon castecne ochranila...
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    CANDLEMASS: Já jí volala od cca 10:00 v půlhodinových intervalech. Dovolala jsem se až teď, cywe.
    CANDLEMASS
    CANDLEMASS --- ---
    DRIZZT: cywe, úředníkům musíš volat mezi 10.00 a 10.30. Nikdy ne ráno (7.00-10.00), v době oběda (10.30-14.00) a pozdě odpoledne. Já to zkusím zítra.
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    ZOFI: Tak jsem paní Svobodové zavolala a musím říci, že byla příjemná a sdílná asi jako osina v.... Prý máme sledovat stránky Brna-sever. Víc jsem z ní při upřímné snaze nevyrazila.
    CANDLEMASS
    CANDLEMASS --- ---
    A koukám, že budu muset urychleně opustit představu, že každé ráno odvedeme dcerku do školky, na kterou se ona sama bude těšit, nebude dál než 15 minut chůze. Kde si hodné tety s láskyplnou péčí budou s dětmi hrát a vhodně kombinovat waldorfský a montessori přístup a kde budou vařit i vydatně vegetariánsky... ono to nejspíš dopadne tak, že si budu přát, aby ji husovičtí spolužáci moc nebili. :)
    CANDLEMASS
    CANDLEMASS --- ---
    LILY: jj, to je už asi pozdě :) Mimochodem o školách a školkách na Úvoze slyším samé pěkné věci, zajímavé.
    LILY
    LILY --- ---
    CANDLEMASS: loni prý brali na Úvoze (a dvě kamarádky si to tam chválí), ale přihlášky dávali 26.,28. a 29.1., takže už je asi pozdě.
    LILY
    LILY --- ---
    Tak jsem dnes byla pro přihlášku do jedné školky. Poté, co jsem sdělila datum narození dítka, mi paní rovnou řekla, že jeslti mu bude v září tři a půl, tak ani nemá cenu si brát přihlášku. Do školy prý jim odejde jen šest dětí, tudíž budou rádi, podaří-li se jim umístit sourozence dětí, co už tam jsou.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MADIETTA: taky mi přijde, že nevíš, jak vypadají skutečně průměrné děti.
    CANDLEMASS
    CANDLEMASS --- ---
    ZOFI: no, bude to koukám sranda... :/
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    CANDLEMASS: no, o to se asi pokoušeli mnozí a tak od lonského školního roku udělali ten elektronickej zápis a příjem do školek se ted řeší centrálně, ředitelky ani sponzorování MŠ na to nemají žádný vliv. Jen nechápu, proč už druhý rok je největší brněnská městská část (Brno střed) od el. přijímání dětí do mš osvobozena ?!
    CANDLEMASS
    CANDLEMASS --- ---
    ZOFI: to měla být školka pro zaměstnance Akademie věd. Hloupě jsme s tím počítali, s náma se prý také počítalo a vůbec vše bylo prý velmi nadějné a pak se to snad pokazilo na nějakém neukojeném egu či co. Podrobnosti ví žena, já jsem to raději ani nechtěl poslouchat :)

Ten dotaz na radnici rozhodně zkusíme. Je to fakt tristní stav mš v Brně. Já klidně i někoho podmáznu nebo jednorázově zasponzoruji, ale soukromou prostě nedáme. :)
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    CANDLEMASS: Jak jsem psala - zatím to školka není - rekonstruuje se a přestavuje neobývaný dům (který ale před 15 lety prý školkou byl) a je to zrovna v Černých Polích...takže na netu ho nenajdeš.
    Je třeba psát a telefonovat na radnici, aby s tím pohnuli a v září tu školku opravdu otevřeli..tam pak snad, i proto, že o tom moc matek neví, vezmou i nějaké tříleté, jinak na naší MČ je to asi dost marné..
    Co je to firemní školka AV - myslíš tu, co udělali ted od ledna u VŠ na Lesnické?
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    V Brně máme 109 školek a zde jsou přesně daná kritéria k přijímacímu řízení... můžete si to porovnat s těmi u vás (v Praze, či jinde). Je to stejné? Liší se? V čem?

http://zapisdoms.brno.cz/kriteria-rizeni
    CANDLEMASS
    CANDLEMASS --- ---
    ZOFI: Díky moc. Dnes mě napadlo se podívat jestli je na Nyxu i auditko o školkách a zrovna jsi se s tou informací snesla z nebe. :)

Jsou někde podrobnosti o té nové školce? Kde se přesně nachází? Nějak se mi nedaří googlit. My teď trochu tápeme, asi nám padla jedna šance na firemní školku AV a tak zkusíme oběhnout všechny v okolí Černých Polí. :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    MADIETTA: Neštvi mě! V kterém vesmíru je prvňáček, co si sám píše a ilustruje knihy "průměrně chytrý"? Nebo jsi tak odtržená od reality, že jsi se nikdy nesetkala s těmi skutečně průměrnými až podprůměrnými?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam