• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EVIANAIVE: to je realita....a co bys dělala ty ? si už šest let na mateřské a buď budeš další rok nebo další tři roky, tak si vyber.....
    LILY
    LILY --- ---
    EVIANAIVE: tak tak :(
    LILY
    LILY --- ---
    QUAACA: proto mi v jedné z těch školek rovnou řekli, ať si tu přihlášku ani neberu, že to nemá cenu, pokud dítě nemá ve školce staršího sourozence a víc než čtyři roky.
    Někteří lidi si prý požádali o odklad pro šestileté dítě jenom proto, aby získali body pro mladší dítě a měli tak nějakou šanci ho do školky umístit.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    ZOFI: to je dost šílený, teda!
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    takhle to ted vypadá u nás v Brně..
    Vystáli jsme s rodiči frontu na školku v Brně. S kojencem a v metelici - iDNES.cz
    http://brno.idnes.cz/komplikovane-zapisy-do-skolek-v-mestske-casti-brno-stred-pzk-/brno-zpravy.aspx?c=A130214_1889457_brno-zpravy_taz
    KATIA
    KATIA --- ---
    BALAENA: jak píšu, většina soukromých nebo i firemních školek školské zařízení není a asi ani nebude a přesto mohou poskytovat kvalitní péči. U té vázané živnosti pokud vím vznikají i právě nějaké ty další vazby jako prostory a hygiena, ale nikdy jsem se tím nezabývala do detailu. Nicméně to není příliš dobře - z pohledu rodiče - ošetřené, prostě musí přijít a ošahat si to naživo, to podle jakého zákona je to provozované je velmi orientační. školky v školském rejstříku jsou dotované z MŠMT, takže levnější.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KATIA: pokud se požaduje školka jako školské zařízení, tak v rejstříku škol být musí. Jinak to bude "len pani, ktora straži naraz 6 detí a berie za to prachy", ať už bude volná nebo vázaná
    KATIA
    KATIA --- ---
    KATIA: ale není to celkově moc dobře legislativně podchycené, těch záruk je fakt poměrně málo je-li to mimo školská zařízení, jenže školská zařízení jsou zas šílená byrokracie nevíc...
    KATIA
    KATIA --- ---
    EVIANAIVE: podívat se na základě jaké živnosti podnikají. v rejstříku školských zařízení jsou převážně jenom obecní školky, výjimečně zařízení jiného typu. ale to neznamená, že není potřeba dodržovat hygienu.

Péče o dítě do tří let věku v denním režimu (vázaná živnost)
    Mimoškolní výchova a vzdělávání (volná živnost)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EVIANAIVE: rejstrik skolskych zarizeni na strankach ministerstva skolstvi
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    BEBERA: on je asi taky rozdil zda se jedna o soukromou firmu a zda o prispevkovou organizaci, kterou skola je. Zde jsi jkao statni zamestnanec.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BEBERA: ano, tak nějak to bylo dycky u nás v práci...kdo měl být vyhozen, tak v devět dorazil do práce a v 9.05 si balil věci na stole s dohodou pod pazuchou.....klasika
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    RYBKA: muzu ti povedet, jak to probiha u nas - zavola si te vedouci zavodu, posadi te, před tebe polozi papir "Dohoda o ukonceni pracovního pomeru" a rekne, nejsi potreba, bud odejdes ihned a okamzite dohodou s tim, ze ti da o něco vic, nez odstupne, nebo...(ti zrusi misto, bude te sikanovat, cokoliv a ty stejne odejdes). Zatím odesli všichni...Skutecny důvod odchodu je uplne ukradeny...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    MEDVED007: tak důvod se může najít vždycky,ale zrovna ve školství asi nečekají zástupy učitelů na tvoji pozici :)

já celý život dělám obsluhu v restauraci/baru a tam se jede na dlouhý/krátký týden - nikoho nezajímá,,jestli máš dítě nebo jsi nemocná,prostě máš svoji směnu .. vůbec si nedovedu představit připadné OČR při takové práci..prostě bude muset chodit případně chlap
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    RYBKA: já taky měla velmi slušného šéfa, neměl by žaludek na to, aby mě vyhodil....tak na to najal právníka a ten to skoro udělal :-( skoro proto, že ve finále jsme se přeci jen dohodli a já zůstala...šlo o nástup po mateřské.....
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MEDVED007: WERKA: Tak asi taky záleží na tom, jakej má šéf žaludek :-) Ten náš byl slušnej a fakt vím, že měl problém legálně vyhodit kolegyni průserářku.
    LILY
    LILY --- ---
    Já počítám s tím, že budu v případě zvýšené nemocnosti dítka muset často měnit místo. V lékárně se na nemoci moc nehraje. I dovoleneé se tam domlouvají poměrně složitě.
    WERKA
    WERKA --- ---
    MEDVED007: To je vždycky o lidech. Mně šéf vycházel vstříc maximálně, ale určitě to není obecný obrázek státní správy, protože vím, že to, co umožňoval šéf mně, o tom si kamarádky z jiného dobru mohly nechat tak akorát zdát ;-). Zrovna tak to podle mne bude všude jinde - ať v soukromé firmě nebo ve školství

RYBKA: Jasně, že časté OČR neni výpovědní důvod, ale nežádoucí kolegyně se lze zbavit i jinak - např. soustavnou šikanou spočívající v pitomém rozvrhu, množství dozorů, neustálými hospitacemi v hodinách...., takže nakonec dá výpověď třeba sama :-/
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    RYBKA: ale prosím tě, když šéf chce, tak tě prostě vyhodí....nevěřím tomu, že si nenajde důvod...na každého se něco najde a není třeba to nazývat časté OČR....ale je fajn, pokud ve školství je tohle bráno s takovým pochopením, v soukromých firmách to tak zdaleka není....
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    BEBERA: Tak držím palce a pak dej vědět! Jinak jsem byla vrátit p. ředitelce dnes vyplněnou přihlášku a když viděla, že Mářa je ročník 2010 tak řekla, ať s tím radši nepočítám, že má v přihláškách hodně dětí ročník 2008 a to je myslím všude plus mínus stejný.Docela mazec...Kdyby to nevyšlo, tak jí zřejmě zapíšu do soukromé školky na 1 den v týdnu od léta...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam