• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    MEDVED007: uzu se jen zeptat ktera je to skola a kde? /neboj, jen ze zajimavosti/
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    FOXOVA: díky, že to píšeš....kdybych tam někdy dítě potřebovala nechávat, tak se to bude hodit...vzhledem k tomu, že naše dítě do koncovky nechodí, tak mi to je fuk a maximálně se k nějaké iniciativě připojím, protože mi přijde dobré v tom ostatní podpořit...nicméně mladší dcera nám za dva roky taky bude na tuhle školu chodit, tak kdo ví jak to bude pak....
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    MEDVED007: ja vedu jedno odd druziny, jsme mala vesnicka skola, ale i tak mame deti hodne. Jedna vychovatelka ma mit maximalni pocet 28 deti. Slucujeme druzinu ve 14,30 hod, s tim, ze pokud je pocet deti vetsi, neslucuju a pockam az jich jeste par odejde, nebo je-li celkem 32 deti jsem tam navic dokud neni povoleny limit na vychovatelku. 50 deti na vychovatelku se mi nechce verit, vzdyt je to proti " zakonu" navic si nejsem jista, co by tomuto poctu rekla hygiena...kazdopadne pokud to tak opravdu je, urcite bych psala stiznosti...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TESSS: naše dítě by ze školy muselo cestovat busem a pak jít kus pěšky, fakt si nepřeju, aby to dělalo jako prvák nebo druhák....navíc má odpoledne kroužky v místě školy, tak je logické, že ve škole počká a jde rovnou na kroužek
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TESSS: I kdyby byl jen jeden v celé republice, nerada bych, aby si vybral zrovna moje dítě. Pokud je možnost, aby bylo dítě v družině, než ho budu moct vyzvednout, budu daleko klidnější, než když bude dítě celé odpoledne bezprizorní. Aspoň do té doby, než pobere tolik rozumu, že se nenechá nalákat na "pytlík bonbónů".
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KEMAL: ono ani prvostupňové...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TESSS: nedávno se to řešilo vedle ve fotkách mimin, na Vypichu byl pokus o únos holčičky a školy žádají, aby rodiče děti vyzvedávaly. Další případ byl na Žižkově. Ono se to děje, milé dámy a mínusy tomu nezabráníte...
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    TESSS: o to přeci nejde, prostě předškolní dítě se rozhodně nemůže samo pohybovat na městský ulici
    TESSS
    TESSS --- ---
    MARKYSHA: jasne pred kazdou skolou ciha minimalne jeden pedofil....
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    BALAENA: Tohle přecházení do jiné tgřídy družiny u nás je taky možné, tedy mluvilo se o tom na začátku roku. Jak je to pak v praxi, to nevím, já vidím akorát různě pobíhající děti ze třídy do třídy:)))
    Jen mě mrzí, že nemají školní zahradu... když jsem chodila do školy já, tak jsme kromě atletického hřiště a jednoho menšího hřiště měli ještě oplocenou zahradu a tam jsme se celkem slušně vyblbli. Tady jsou jen hřiště nebo rovná zatravněná plocha, ale družina z nějakého důvodu stejně chodí nejčastěji na tzv. zelené hřiště, což je fotbalové hřiště uprostřed sídliště, s umělou trávou a sítěmi kolem dokola. Přitom v atriu družiny jsou prolejzačky atd. Ale tam se zase nevejdou všechny družinové třídy, takže by učitelky nemohly spolu tlachat:)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    YENNEFER: Další věc je, že by to pro vychovatelky mohly být hodiny nad úvazek a ne každý je ochoten dělat víc/dýl, než musí.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SHEDI: v synově škole jsou dvě družiny - "malá" a "velká" a do té půl šesté většinou jedou obě, pokud jedna učitelka potřebuje odejít o chvíli dřív, tak je teda s nima jen jedna,ale to už tam stejně bývá posledních pět sedm dětí.
    ale stejně to dost často není "malá" a "velká" družina, ale "klučičí" a "holčičí" (třeba když se v jedné vybalí autodráha, kluci se přirozeně slezou všichni v ní a většina holek naopak jde otráveně vedle), nebo není problém se přesídlit do sousední družiny za kamarádem, pokud o tom obě učitelky vědí, a tak
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    Jinak pravděpodobně školka nevyjde... dávala jsem 3 přihlášky, ze dvou mi rovnou řekli, že je moc dobře, že jsem to dala i jinam, protože u nich bohužel... a ve třetí školce dělali nějaké předběžné odhady podle toho, kolik vydali přihlášek a prý by jim mohly vyjít děti narozené do března 2010. Tak jen doufám, že ne každý, kdo si tu přihlášku vyzvedl, jí taky podal... a nebo alespoň preferoval jinou školku v případě přijetí a v té jiné je i vezmou.
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    MEDVED007: teda fuj, ještěže to v naší škole není takovýhle peklo:( to tě fakt lituju, protože to se na těch dětech odrazí:(
    U nás je 9 družinových tříd a od 16h. je koncovka s tím, že 16-17h. je koncovka spešl pro prvňáky, ostatní děti jdou do normální koncovky... a pak zbylí prvňáci jdou v 17h. do té normální koncovky do 17:30. Nebývá to takový masakr, jako u vás.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    MEDVED007: otázkou je, jestli by se to takhle dalo vůbec udělat, protože něco jiného je složit se na nějaké potřeby nebo chybějící vybavení a něco jiného je složit se na plat pro pedagogický dozor... (když tedy pomineme neochotu složit se na cokoliv, protože vzdělání tu přece máme zdarma)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: mě to silně připomíná pozici otců, kteří odmítají vydat o korunu víc na alimentech pro své děti....tak nějak jim asi připadá, že peníze nejdou jejich dětem, ale že je jejich nezdárná ex rozhazuje za šampaňské....ve škole mají zase všichni rodiče pocit, že peníze v třídním fondu asi učitelka prochlastá nebo co :-(
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Bohužel nefunguje a mně nad tím neustále zůstává rozum stát. Jde o vlastní děti těch lidí, ale nějaká snaha udělat aktivně něco pro to, aby se jim ve škole vedlo líp? I jděte!
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MARKYSHA: nemusí, prostě bude dítě v hnusný koncovce....to je celé.....ale fakt je ten, že si to drtivá většina rodičů nějak zařídí....dcera má ve škole jednu jedinou holčičku, která tam chodí pravidelně....a ta teda chodí i do ranní družiny, její maminka je letuška, co dělá táta nevím,ale zjevně taky pracuje....
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MEDVED007: to je výborný...a to mají rodiče nechávat děti jít samotný ze školy, aby naskákaly pod auta nebo do náručí pedofilům, když rodiče musí pracovat?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TUTIK: takhle školství nefunguje :-( a kdybys viděla jak probíhají třídní schůzky, kde se řeší každá desetikačka vydaná na cokoliv, tak by tě to ani nenapadlo....příští týden mě zrovna jedna čeká, psychicky se připravuju už teď, obvykle je to fakt "zážitek"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam