• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    LILY
    LILY --- ---
    RENFRI: já chci chodit do vaší školky!
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    V naší školce jezdí děti každou středu na konících :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ORIKA: mne dost mrzí, že ve zdejší státní to plavání zrušili, protože to organizačně nezvládali od určitého množství a rodiče se pak dohadovali, kdo ne/bude chodit, jak je zdejší školka velká
    ale vím, že jedna holčička, co chodila s Elinkou původně do té naší soukromé, dál chodila na plavání v té původní - zvažuji podobný krok
    LENNI
    LENNI --- ---
    ORIKA: kamarádka, co taky nejí vepřové má ve školce domluvený, že když mají vepřový, vaří holce do školky to stejný jidlo z kuřete nebo hovězí a donese jí to tam... tak třeba by to šlo taky nějak tak domluvit
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    Naše školka má na SRPMŠ příspěvky transparentní účet, takže se nebojím, že by si z toho někdo kupoval zájezdy a luxusní boty :-)
    Doposud je tam jediný pohyb směrem ven a to před loňskými Vánoci, jinak peníze jen přicházejí.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    U nás je plavání nepovinné, jako další kroužek. Na plavání se něco doplácí, taky se zvlášť platí angličtina, ostatní kroužky (flétnička, keramika, tanečky) jsou v rámci školky zdarma. Divadelní představení a výlety platíme jednorázově (většinou 50 korun). Nosíme průběžně do školy toaleťáky, papírové kapesníky a plastové kelímky.

Máme KRPŠ, platíme do něj 700 za pololetí (výše odhlasována). Připadá mi naprosto samozřejmé a v pořádku, že budu na nové hračky a aktivity pro děti také něco přispívat. Školné je směšné, dítě má nádhernou školku a skutečně kvalitní předškolní vzdělávání prakticky zadarmo.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ZEMINO: uvidíme, no :) já jsem z družiny zvyklá, že jsme děti, které se neúčastnily nějakých aktivit (solná jeskyně, knihovna apod.) taky dávaly do jedné družiny, jak to funguje ve školce zatím nevím :)
    hele, u nás to stejný, do 2 let se syn mohl umlátit po zelenině a ovoci, nejoblíbenější jídlo byl brambor se špenátem nebo s mrkví...teď to do něj nedostanu ani heverem, ovoce a zeleninu odmítá ve velkém
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ORIKA: tak snad je možnost dát dítě do druhé třídy,když teda jezdí vždy jen 1 třída.U nás teda děti "přelívají" ze tříd podle nemocnosti/prázdnin ZŠ,jakože spát třeba do jedné třídy,protože v každé zůstane po obědě 5dětí a tak.
    A tak teda vidím,že fakt možná můžu být za školku ráda,protože věřím,že i to aby mu nedávaly maso každý den,by udělaly. Pomazánky Maty teda nejí sám od sebe ve školce,takže ikdyby byla z tavenáku nesní ji..a nikdo ho nenutí. když byl malý,jedl špenát,dýni apod a ted ani omylem.
    Ehm,já teda špenát taky nerada!ale nikdy jsem se o tom před ním nezmýnila :)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ZEMINO: co jsem tak pochopila, tak na plavání chodí všechna 3 oddělení, jen každé v jiný den, v pokynech na netu mají mmj, napsáno, že v ten den nemají rodiče dávat dětem punčocháče, protože v šatnách je mokro a děti nikdo nekontroluje, jestli se pořádně oblíkly a nejsou mokrý...u 3leťáků mi to přijde docela drsný, zvláště když bylo venku -10
    u jídla mi zatím bylo řečeno, že v případě nějaké alergie je možné objednat dietu, u syna o nic takového nejde, jen se snažíme dodržovat (v rámci možností) kosher stravu což se např. s vepřovým až 3x týdně neshoduje, stejně jako např. s pomazánkou z taveňáku a šunky (pomíjím, že taveňák a šunka se u nás doma nejí vůbec)..uvidím, co mi na to řeknou na té info schůzce, paní u zápisu se tvářila, že se to snad nějak dá pořešit, ale záleží prý na konkrétní učitelce kterou syn bude mít
    přiznávám, že bych byla ráda, kdyby to pořešit šlo, protože školku mám jednak blízko, jednak je ve stejné budově kam by pak syn měl chodit i do školy, takže by zůstal ve známém prostředí a nejspíš i se stejnými děti které už bude znát ze školky...navíc je to školka pěkná, moderně vybavená (4 roky zpět proběhla rekonstrukce a rozšíření) a celkově to tam na mě působilo dobře
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ILLUZE: u nás máme taky něco takového, kdo chtěl z rodičů se mohl zapsat do Sdružení a za každý měsíc se "odsouhlasilo" padesát :) vybírá se,co 2 měsice.Tohle je na pastelky apod.
    ORIKA: tak na plavání a tak určitě neodjíždí celá školka,ale jen některá z učitelek.
    U nás se ptali,jestli dítě může všechno a co případně místo toho.Jinak můžu nahlásit jídlo,co nemá rád,ale zatím mu jen nenechávám sypat nudle mákem a krupici čímkoliv :) přemýšlím nad špenátem a kyselým zelím,protože pak díky toho nesní nic,protože maso je v tom a brambory/knedlík sní jen ty "suché" :)
    ale nevím,jesl v tomlhle není naše školka "v poho",protože co občas slyším,že nemůžou ve školce od neteře,jako odhlašování stravy,dítěte .. tak děkuju za tu naši :)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ILLUZE: co zatím vím, tak ve školce kam půjde Ari se 2x do roka musí přinést toaleťák (balení po 4ks), papírový kapesníky (3x) a kuchyňský role (3x)...aktivity se platí zvlášť...zajímalo by mě, jak se to řeší tehdy, pokud třeba nemám zájem aby dítě chodilo se školkou do plavání (jelikož chodíme již 3 roky jinam a měnit to rozhodně nechceme), jestli mám možnost to odmítnout nebo je to "povinné"...v půlce května bych se to na nějaké rodičovské schůzce měla dozvědět
    a je mi jasné, že tam budu za prudila, protože jídelníček se mi zrovna 2x nezamlouvá a ve dny, kdy bude jídlo co by dítě nemělo jíst bych chtěla obědy odhlásit...ptala jsem se na možnost vyzvedávat dítě těsně před obědem, na to mi bylo při zápisu řečeno, že neexistuje, že obědy se povinně platí..tak uvidím
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    ILLUZE: jasne. Divadla a spol. se plati zvlast, ale ted na zahradu poridili vrbove domecky, vymalovali zazemi a tak dale. Petikilo rocne me nezabije :-)
    Jo a v pondeli jedou na vylet na leteckou zakladnu policie CR, take hrazeno ze SRPMS prispevku.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ILLUZE: Jistě, a na všech stupních škol. Ve školce by jaksi jinak nebylo z čeho zaplatit divadýlka, výlety, závěrečný táborák etc.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TERRYNKA: to ještě existuje?!
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    MADIETTA: což mi, do psí pr..., připomnělo, že musím zaplatit SRPŠ ! :-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Dneska mi volala ze školky paní hospodářka. Rezolutním hlasem povídá: "Paní M., to už přestává všechno, už mě nebaví vám to věčně přepočítávat do stravného. Musíte s tím školným něco udělat!" Já se vyděsila, že mi neodchází z účtu platby nebo co a že mám průšvih. Vyšlo najevo, že v tomto roce zlevnilo školné a já to vůbec nezaznamenala. :-) Paní hospodářka přebytek každý měsíc statečně přihazuje ke stravnému, ale už ji to přestalo bavit. Rezolutně mi zakázala cokoli pro letošek dále platit. No, aspoň pro jednou když udělám botu, tak z toho není průšvih :-DDD
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MALKE: V zimě jsem vyzvedávala mezi třeti a čtvrtou, teď taky vyzvedávám po čtvrté. Jak začnou krásné dny, to tráví děti celé odpoledne na zahradě, zahradu mají nádhernou, několikaúrovňovou, a dítě z ní častokrát musím vláčet násilím pryč nebo ho hodně přemlouvat, aby už šlo. :-)
    MALKE
    MALKE --- ---
    MEDVED007: Já dítě taky vyzvedávám (většinou) mezi čtvrtou a pátou. Když jsem se ho ptala, jestli mám přijít po obědě - a ne jednou - tak to zamítl (on by stejně doma šel spát, ale to je věc jiná). Počítám, že nechtěl proto, že by si nestačil pohrát, dopoledne mají pevný program. Mladší docela často odpoledne spí, nevidím důvod, proč ho budit, protože s dětma je daleko větší legrace, než s matkou a protivným nevyspalým miminem. Plus teda občas odpoledne pracuju, takže ve čtyři odložím lopatu a s jazykem na vestě oblíkám mimino a sebe, abych to do tři čtvrtě na pět stihla.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak po průzkumu na pískovištích hlásím, že na Praze 6-Vokovice se školkama krize, vzali minimum a to ještě ty starší.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    FOXOVA: celkem chápu... vím o víc lidech, kteří se ze stejného důvodu stěhovali
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam